16.10.2021 | Futsal AA
Kapetan in selektor v pričakovanju žreba za EP 2022

Na Nizozemskem v mestu Zeist je vse pripravljeno za ponedeljkov žreb (18. 10. ob 18. uri) skupin prihajajočega evropskega prvenstva, ki ga bo med 19.1. in 6.2. 2022 gostila prav Nizozemska. Na prvenstvu stare celine bo še sedmič igrala tudi Slovenija. Žreba na Nizozemskem se bosta udeležila selektor Tomislav Horvat in referent za futsal pri NZS Stane Kokalj.

Evropska nogometna zveza Uefa je pred skorajšnjim žrebom skupin za EP 2022 objavila delitev reprezentanc v štiri kakovostne bobne. Naša reprezentanca žreb čaka v 3. bobnu.

»Na evropskem prvenstvu ni slabih reprezentanc. Lahko imamo pred žrebom neke želje, a nam je tudi jasno, da bo vsaka tekma zahtevna in razred zase, zato se bo treba pripraviti na vsakogar. Novost je, da so v skupini po štiri tekme, kar pomeni tri tekme, zato bo še težje. Posebnih želja nimam, naj se žreb zgodi, kroglice pa opravijo svoje. Misliti moramo nase, da bomo zdravi, pripravljeni in v popolni postavi, takrat smo lahko zelo nevarni,« pred žrebom razmišlja kapetan Igor Osredkar, ki je poleti s Hrvaške prišel vnovič v 1. SFL, okrepil je Litijo, v tem hipu pa počiva zavoljo poškodbe kolena.

»Imam svoje želje, a o njih pred žrebom ne bi. Na prvenstvu bodo dobre in kvalitetne reprezentance. Kot mi lahko premagamo vsakogar, je lahko slika tudi obratna. Zelo zaupam in verjamem v to reprezentanco, zato komaj čakam žreb, da se lahko začnemo detajlno pripravljati na tekmece,« pa dodaja selektor Tomislav Horvat, ki je pohvalil svojo ekipo za nastop in dve dobri tekmi proti Slovaški in BiH na pripravljalnem turnirju v Novigradu konec minulega meseca.

Sedmič na EP

Slovenija bo na evropskem prvenstvu članov igrala sedmič, dosedaj se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018. Pred tremi leti je Nogometna zveza Slovenije vzorno gostila evropsko prvenstvo v športni dvorani Stožice, kjer so evropski prvaki postali Portugalci. Dosedaj sta reprezentanco na EP vodila dva selektorja: Darko Križmam (2003.) in Andrej Dobovičnik (2010., 2012., 2014., 2016., 2018.), Tomislav Horvat pa se bo v tej vlogi predstavil premierno.

Delitev reprezentanc v bobne pred žrebom skupin za EP 2022:

Boben 1:
Španija, Rusija, Portugalska, Kazahstan

Boben 2:
Hrvaška, Azerbajdžan, Srbija/Belorusija, Italija

Boben 3:
Ukrajina, Slovenija, BiH, Poljska

Boben 4:
Finska, Slovaška, Gruzija, Nizozemska

Redni del tekmovanja se bo začel 19.1., končal pa 29.1. Četrtfinale bo na sporedu 31.1. in 1.2., polfinale pa 4.2. Za 3. mesto bosta poraženca obračunala 6.2., za tem pa sledi še finale.

Tekmovanje bo na sporedu v Amsterdamu in Groningenu. V Amsterdamu se bo igralo v športnem objektu Ziggo Dome, ki sprejme 10.500 gledalcev. V Groningenu bodo tekme v skupinskem delu, igralo se bo v športni dvorani MartiniPlaza.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | Futsal AA
  Slovenska šesterica do zmag v Italiji
  V italijanski Serie A je bil na sporedu 9. krog. Do devete zmage je prišla ekipa Petrarce, kjer uspešno igra Alen Fetić, ki je bil z ekipo doma z 2:1 boljši od Pescare. Treh točk se je veselil tudi Napoli Nejca Hozjana, ki je bil uspešen od moštva Todis Lido di Ostia. Hozjanovi so na 7. mestu. Za njimi je na 8. poziciji Meta Catania Bricocity Benjamina Tušarja.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Pokazali več in bili nagrajeni
  Varovanci selektorja Tomislava Horvata so v Brežicah remizirali s Hrvaško (3:3), ki je bila dan prej boljša s 4:0. Gole za tokratni vzpodbuden remi so prispevali Matej Fideršek, Teo Turk in Gašper Vrhovec. Reprezentanca s pripravami na EP nadaljuje decembra, ko se bo doma dvakrat pomerila s Poljsko.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Fetić in Koren zmagovito in učinkovito
  Pomembno zmago v gosteh je zabeležila Sampdoria Denisa Totoškoviča in Mateja Fiderška, ki je bila z 2:0 boljša od neposrednega konkurenta za sam vrh. Sampdoria s to zmago zaseda 3. mesto s skupini B Serie A2. Verona Žana Korena je skočila na 4. mesto skupine A v Serie A2. Korenovi so doma slavili zmago s 5:1, Koren pa je dosegel svoj 3. gol v Serie A2.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Danes vnovič proti Hrvaški
  Slovenska futsal reprezentanca nadaljuje z delom in igranjem pripravljalnih tekmah. Po sinočnjem gostovanju v Zagrebu se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata nocoj v Brežicah (ob 18. uri) še enkrat pomerili s Hrvaško, ki je sinoči slavila s 4:0.
 • 16.11.2021 | Futsal AA
  Uvodna preizkušnja sosedom
  Hrvaška je na prvi od dveh medsebojnih pripravljalnih tekem s 4:0 premagala oslabljeno vrsto Slovenije. Ekipi se bosta jutri, v sredo, 17.11., ob 18. uri pomerili še v Brežicah, odkoder bo tudi neposredni prenos tekme.
 • 16.11.2021 | Futsal AA
  Prvi test s sosedi
  V Zagrebu je vse nared, da se danes na prvi od dveh pripravljalnih tekem pomerita Hrvaška in Slovenija, 6. in 11. reprezentanca aktualne Uefine lestvice, obe udeleženki prihodnjega evropskega prvenstva, v minulem desetletju obe državi tudi gostiteljici evropskega prvenstva.
 • 15.11.2021 | Futsal AA
  V pričakovanju prve tekme v Zagrebu, v sredo v Brežicah
  Moška futsal reprezentanca je včeraj že trenirala v Brežicah, kjer se je izbrana vrsta zbrala pred torkovo in sredino pripravljalno tekmo proti Hrvaški. Jutri se bosta ekipi pomerili v Zagrebu, v sredo pa v Brežicah, kjer je Slovenija dosedaj edinkrat igrala 22.9. 2015, ko je bila Srbija boljša s tesnih 4:5.
 • 14.11.2021 | Futsal AA
  Hrvaška pravi test za Slovenijo
  »Pred nami sta dve izredno zahtevni tekmi. Vemo, kako kvalitetna je Hrvaška, kateri igralci igrajo za to vrhunsko ekipo,« se tekem proti sosedom veseli izkušeni 30-letni Alen Fetić, ki je za Slovenijo zbral 115 nastopov, dosegel je 48 golov.
 • 11.11.2021 | Futsal AA
  Korak naprej v igri, v Brežicah z jasnimi navodili
  V nedeljo, 14.11., se bo v Termah Čatež zbrala moška članska reprezentanca, ki pospešeno nadaljuje s pripravo na skorajšnje evropsko prvenstvo, ki se januarja začne na Nizozemskem. Pred njo sta dve tekmi proti Hrvaški.
 • 07.11.2021 | Futsal AA
  Izjemno uspešen slovenski vikend v Italiji
  V Italiji v Serie A je bil na sporedu 7. krog, ki se je končal skoraj optimalno za vse naše legionarje. Dejan Bizjak je manjkal v ekipi ob remiju njegove ekipe (2:2), so pa Bizjakovi ostali 7. na prvenstveni lestvici.

DELI NA