01.06.2015 | A
Katanec izbral reprezentanco za spektakel z Anglijo

Slovenski selektor Srečko Katanec je danes javnosti predstavil imena reprezentantov, ki bodo 14. junija zastopali slovenske barve na kvalifikacijski tekmi z Anglijo.

Slovenske drese bodo na tekmi leta nosili standardni reprezentanti, saj Katanec tokrat ni vpoklical nobenega novinca. V reprezentanco se ponovno vračata Miral Samardžič in Bojan Jokič, ki se je po hudi poškodbi vrnil v tekmovalni ritem.

»Jokič se je ponovno vrnil na zelenice, tako lahko sedaj tudi mi preverimo njegovo pravo stanje,« je o nogometašu Villarreala dejal slovenski selektor, ki proti Angliji ne bo mogel računati na Mariborčana Petra Stojanoviča. »Stojanoviča ne bo zraven, ker ga čaka operacija nosu. Žal smo za to izvedeli zadnji trenutek. Namesto njega ne bom vpoklical nobenega drugega igralca

V primerjavi z zadnjo reprezentančno akcijo, tokrat ne bo niti Dominica Maroha, ki se zaradi klubskih obveznosti ne bi mogel udeležiti začetka priprav. Reprezentanca se bo sicer prvič zbrala v sredo 3. junija, z izjemo predstavnikov japonske lige, ki se bodo priključili treningom šele v ponedeljek.

»Z resnimi treningi bomo začeli šele v torek, saj se nam Novakovič, Ljubijankič in Pečnik pridružijo nekoliko kasneje. Junijski tremin je delikaten, vendar to velja za vse, tudi za Angleže. Nekateri nogometaši so že dalj časa brez tekmovalnih obveznosti, drugi pa prihajajo na zbor neposredno po težkih tekmah. Temu bo potrebno posvetiti tudi program treningov,« je jasen Katanec, ki bo svojim varovancem namenil prost konec tedna. »Fantje lahko delajo čez vikend kar hočejo, samo da bodo dobro odigrali tekmo z Anglijo.«.

Slovenski selektor je pred pomembnim kvalifikacijskim obračunom za evropsko prvenstvo 2016 razmeroma zadovoljen s formo reprezentantov. Po mnenju Katanca, bi lahko bilo tudi bolje, kar pa ne spremeni dejstva, da so nekateri posamezniki v izvrstni formi.

»Berič se odlično razvija. Gre za pridnega, delavnega fanta. Tega ne govorim, zaradi njegovega strelskega izkupička, temveč zaradi nekaterih lastnosti, ki so zame še pomembnejše. Pri Robertu cenim njegovo pomoč soigralcem, sposobnost zadrževanja žoge in razumevanja igre. Takega igralca bi vpoklical tudi v primeru, da ne bi dosegal zadetkov,« je polaskal drugemu strelcu avstrijske Bundeslige selektor, ki ne skriva zadovoljstva niti nad pripravljenostjo Josipa Iličiča. »Vesel sem, da gre Josipu dobro. Upam, da bo dosegel zadetek tudi proti Angliji.«

Želje pred obračunom z vodilno ekipo skupine E so jasne, čeprav se zadeve v praksi vselej ne odvijajo po sanjskem scenariju. »Vsako tekmo želimo zmagati, a to ni tako enostavno. V življenju moraš marsikaj spoznati, okusiti, da prideš do pozitivnega rezultata. Lahko se zgodi marsikaj. V nogometu lahko doživiš pravo blamažo, lahko pa tudi zmagaš, čeprav si po igri tega nisi zaslužil,« razmišlja Katanec, ki je v zadnjem obdobju temeljito analiziral izbrano vrsto Anglije.

»Angleže spremljam podrobo, ampak še zdaleč nisem naiven. V odsotnost Welbecka bom verjel šele, ko bom videl spisek igralcev pred tekmo. Angleži igrajo običajno v konici napada z Welbeckom, Rooneyem in Sterlingom, standardno zasedbo pa pričakujem tudi na drugih igralnih mestih. Ne poznam trenerja, ki bi zavestno spreminjal uspešne koncepte,« je povedal slovenski selektor.

Kaj pa bo odločilnega pomena na junijskem spektaklu? »Pomembno je, da bodo igralci verjeli v svoje sposobnosti in spoštovali nasprotnika. Seveda le do določene mere,« jezaključil slovenski selektor in poudaril, da na prave igralce ne bi smelo vplivati dogajanje na tribunah.

Te bodo v Stožicah polno zasedene, saj je v prodaji ostalo le še okrog 400 vstopnic 2. kategorije. Za tekmo med Slovenijo in Anglijo vlada tudi ogromno zanimanje sedme sile, saj so udeležbo napovedale številne mednarodne medijske hiše.

 

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA