08.11.2022 | A
Kek predstavil seznam za prihajajoči tekmi

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljskih tekmah proti Romuniji in Črni gori. Na seznamu je tudi napadalec Andres Vombergar, novinec pa je vratar Olimpije Matevž Vidovšek.

"Gre za pripravljalni tekmi, to je zadnji zbor pred začetkom marčevskih kvalifikacij. Prvi cilj in namen vsega tega je odigrati dve dobri tekmi s pozitivnim izidom in poskušati še kaj, kar bi nam lahko prišlo prav pred glavnim ciljem, to je začetek kvalifikacij za EP," je na novinarski konferenci dejal Kek.

Dodal je, da je nekaj težav s kadrom, zato se lahko v prihodnjih dneh lahko še kaj spremeni. "A to je nekako pričakovano. Nekaj poškodb, nekaj rotacij v minutaži, ampak to je popolnoma običajno, ko govorimo o slovenski reprezentanci. Kader pa je tak, kot se je nekako izoblikoval v zadnjem obdobju, ter z dvema novincema. Ta sta si z igrami zaslužila pozornost in vpoklic v člansko vrsto," je dodal Kek in nadaljeval, da je Vidovšek zraven tudi zaradi nekaterih težav s poškodbami Jana Oblaka, Vida Belca ter tudi Igorja Vekića, Vombergar pa je nase opozoril v argentinski ligi.

"Z njim sem se pogovarjal, je pa to liga, ki je nekako daleč od oči. Pogledal sem tri, štiri njegove tekme. Govori se o kakovosti argentinske lige v primerjavi z nekaterimi evropskimi. Toda gre za strašen ritem, agresivnost in če v takšni ligi opozoriš nase v ekipi, ki je v zgornjem delu lestvice, potem je to nekaj pravega," je o Vombergarju (ta je dosegel šest golov za San Lorenzo, tri v zadnjih dveh krogih) dejal Kek in dodal, da je bil igralec navdušen nad vpoklicem in je zdaj na njem, da se dokaže.

Kot kaže, bo tudi dobil priložnost, saj je Kek poudaril, da ne bo odstopal z igranjem z dvema klasičnima napadalcema. Se bo pa treba, tako kot ostali, podrediti temu, kar selektor zahteva, torej tudi želji, motivaciji, agresivnosti in disciplini v igri. "Vliti si želimo še več pozitivne energije, optimizma ter tudi zavedanja, da smo lahko videti obupno, lahko pa zelo dobro in s tem zanetimo zanimanje za reprezentanco," je poudaril selektor.

Ekipa se bo zbrala 13. novembra na Brdu pri Kranju. Slovenija se bo z Romunijo merila 17. novembra ob 17.30 v Cluju, s Črno goro pa 20. novembra ob 15.00 v Stožicah. "To sta tekmeca, ki bosta pokazala neko trenutno sliko, je pa treba najprej razmišljati o nas samih. Dva dobra, kakovostna tekmeca, ki bosta zahtevala kakovostno Slovenijo," je še povedal selektor.

Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 63., Romuni so 53., Črnogorci pa 69. Z Romuni so se Slovenci nazadnje merili leta 2012 na prijateljski tekmi, takrat je zmagala Slovenija s 4:3. Sicer pa ima Slovenija proti Romuniji še tri poraze, tri remije in zmago. S Črno goro pa ima Slovenija zmago in remi.

Vstopnice za tekmo s Črno goro so že na voljo na prodajnih mestih, pred njo pa bodo tudi pred stadionom različne animacije.

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.03.2023 | A
  Kek si ob novi zmagi želi tudi dobro zasedenih tribun
  Reprezentanca Slovenije se na Brdu pri Kranju pripravlja na nedeljsko tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Slovenci so po uvodnem uspehu v Kazahstanu favoriti tudi na drugem obračunu kvalifikacij, ki se bo začel ob 18. uri. Tri točke so tako jasen cilj.
 • 25.03.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s San Marinom
  Pred prvo domačo tekmo Slovenije v Stožicah, kjer v nedeljo gostuje San Marino, vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 24.03.2023 | A
  Po zmagovalnem uvodu po uspešno nadaljevanje v Stožice
  Slovenska reprezantanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla s tremi točkami. Bijol, Vipotnik, Brekalo in Oblak, ki so stopili pred novinarske mikrofone, so se strinjali, da je zmaga v Kazahstanu dober začetek, a je potrebno uvodu že v nedeljo dodati uspešno nadaljevanje.
 • 23.03.2023 | A
  Prvenca Brekala in Vipotnika za preobrat in zmago Slovenije
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla z zmago. Slovenci so v oddaljeni Astani po preobratu ugnali Kazahstan, tri točke sta s strelskim prvencem v dresu izbrane vrste priigrala David Brekalo in Žan Vipotnik.
 • 23.03.2023 | A
  Slovenija danes pričenja kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.
 • 22.03.2023 | A
  Kek: Igramo za Slovenijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka, med katerimi manjkata Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, nekaj pa je še načetih igralcev, imajo za obračun s Kazahstanom tri točke.
 • 22.03.2023 | A
  Slovenci prispeli v Astano, popoldan uradni trening
  Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po sedem ur dolgem letu nekaj čez 22.00 po slovenskem času prispela v Astano, ki je naše fante pričakala z desetimi stopinjami pod ničlo. Reprezentanci se je pridružil tudi Vanja Drkušić, ki je v kazahstansko prestolnico priletel iz Sočija.
 • 21.03.2023 | A
  Bijol: Ne bežimo od vloge favorita
  Slovenska nogometna reprezentanca se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so včeraj trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, danes pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo
 • 20.03.2023 | A
  Slovenska reprezentanca pričela s pripravami na uvodna kvalifikacijska obračuna
  Slovenska nogometa reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na uvodni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo v četrtek ob 16.00 gostovali v Kazahstanu, medtem ko jih v nedeljo, 26. marca čaka še obračun s San Marinom v ljubljanskih Stožicah.
 • 20.03.2023 | A
  Šeško in Celar pred začetkom kvalifikacij strelsko dobro razpoložena
  Pred kratkim je selektor slovenske A reprezentance Matjaž Kek objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih obračunih proti Kazahstanu in San Marinu. V tem času so slovenski reprezentanti opravili še zadnje klubske dolžnosti in pretekli konec tedna sta bila v svojih klubih strelsko uspšena Benjamin Šeško in Žan Celar. Jan Oblak je že drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

DELI NA