23.10.2020 | Ženska A
Kljub dobri igri ostale brez točk

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Moskvi igrala svoj osmo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so igrale proti Rusiji in izgubile z 0:1 (0:0). Predzadnja kvalifikacijska preizkušnja Slovenke čaka čez štiri dni v Estoniji.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021

RUSIJA – SLOVENIJA 1:0 (0:0)

Sapsan Arena Moskva, sodnice: Adámková (ČEŠ), Hanakova (ČEŠ), Stojanović (SRB), Šulcová (ČEŠ)
Strelke:  1:0 Korovkina (74.)
Rumeni kartoni: Yakovleva, Bespalikova; Eržen, Rozmarič
Rdeč karton: /
Rusija: Shcherbak, Kozhnikova, Abdullina, N.Mashina, Smirnova, Samoylova, Mashkova, Belomyttseva, Fedorova (od 57. Chernomyrdina), Yakovleva (od 46. Bespalikova), Korovkina
Slovenija: Meršnik, Golob, Agrež, Rozmarič, Korošec, Čonč, Prašnikar, Predanič (od 73. Makovec), Kolbl (od 90. Kuštrin), Eržen, Begić.

Posnetek tekme iz Moskve:



Talin, 27.10.
Estonija – Slovenija (18.00)

Dosedanje tekme Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2022:
Slovenija – Rusija 0:1
Slovenija – Kosovo 5:0
Slovenija – Nizozemska 2:4
Turčija – Slovenija 1:6
Nizozemska – Slovenija 4:1
Kosovo – Slovenija 0:3
Slovenija – Turčija 3:1
Rusija – Slovenija 1:0

Brez kapetanke Mateje Zver

Slovenija in Rusija sta dvoboj v Moskvi začeli z enakim točkovnim izkupičkom. Obe ekipi sta do te tekme zbrali po 12 točk, s tem da Rusinje na tekmi manj. Tako sta bili na drugem in tretjem mestu lestvice, na vrhu je nedotakljiva Nizozemska.

Prvo medsebojno tekmo so takrat oslabljene Slovenke proti Rusinjam doma izgubile z 0:1. Tudi zato so v Rusijo šle brez strahu. "Naš cilj je jasen. Vse igralke so dobro pripravljene, vse smo v optimalnem tekmovalnem ritmu. Rusije se ne bojimo," je pred dvobojem zagotavljala Kaja Eržen.

Jarc, ki je med drugimi zaradi bolezni pogrešal Matejo Zver, je tekmo začel s postavo Zala Meršnik, Sara Agrež, Špela Rozmarič, Lana Golob, Kaja Eržen, Kaja Korošec, Dominika Čonč, Nina Predanič, Pamela Begič, Špela Kolbl in Lara Prašnikar.

V nadaljevanju pa sta dobili priložnost še Sara Makovec in Zala Kuštrin.

Begićeva najbližja zadetku

V prvem polčasu ni bilo zadetkov, Slovenke pa so bile povsem enakovredne domači vrsti, še več: v 7. minuti je dobro merila Špela Kolbl, priložnost tekme pa je imela Pamela Begić. Lara Prašnikar, kljub poškodbi je stisnila zobe, se je na levem boku otresla svoje čuvajke in pred golom z natančno podajo našla Pamelo Begić, ki je dobro merila, domača vratarka pa je s skrajnimi močmi in nekaj sreče žogo odbila, okroglo usnje se je zapeljalo mimo leve vratnice...

V drugem polčasu so Rusinje počasi prevzemale pobudo in v 68. minuti je bilo precej vroče pred slovenskimi vrati, a je ostalo pri 0:0, zato pa so domačinke povedle v 74. minuti, ko je v bližini gola za hipec sama ostala Nelly Korovkina in matirala Zalo Meršnik. V 81. minuti so gostiteljice zapravile še eno lepo priložnost, dobro je posredovala Meršnikova.

Ob porazih z Rusijo, ki sta močno poslabšala možnosti Slovenk za želeno drugo mesto v skupini, imajo Slovenke sicer še zmagi proti Kosovu (5:0, 3:0), zmagi proti Turčiji (6:1, 3:1) ter poraza proti Nizozemski (2:4, 1:4). Zadnjo kvalifikacijsko tekmo pa bo slovenska vrsta igrala 1. decembra v Kopru proti Estoniji.

Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrstijo vse zmagovalke devetih skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugouvrščenih bo nastopila v dodatnih kvalifikacijah.

Izjava po tekmi:

Borut Jarc, selektor Slovenije:
„To je bila zelo težka in borbena tekma. Obe ekipi sta odigrali zelo taktično in disciplinirano. O zmagi so odločale nianse, žal se je tehtnica prevesila na stran Rusije. Mi gremo svojo pot naprej, jutri je nov dan. Te kvalifikacije želimo končati, kot smo začrtali plan. Imeli bomo kako točko manj, ker smo v Rusiji izgubili. Tudi z obilo smole, saj je zbolela Mateja Zver, ki ima angino. Če bi jo imeli na voljo, bi imeli še boljše izhodišče pred današnjim srečanjem. Sicer pa kapo dol našim puncam. Odločno in odlično so predstavile Slovenijo in ženski nogomet v Sloveniji. Ruski reprezentanci pa želim veliko uspeha v nadaljevanju.“

Tekst: STA, D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Ženska A
    Lara Prašnikar zadela, Sara Agrež podala
    V turški ligi je Luana Zajmi s soigralkami vknjižila 4. zaporedno zmago, Anja Eferl pa je vnovič začela tekmo v svoji ekipi, s katero igra v 3. španski ligi. Pred Kajo Korošec derbi s PSG-jem, Dominika Čonč s soigralkami gosti Barcelono.
  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.

DELI NA