Kljub porazu so se izkazale z igro

Slovenska ženska futsal reprezentanca je z minimalnim porazom (2:3) in všečno igro začela turnir v Spodnjem Dupleku. Finke so slavile zmago s 3:2, Slovenija se bo v nedeljo ob 12.30 uri pomerila s Slovaško, jutri še tekma Finske in Slovaške.

Pripravljalni turnir Spodnji Duplek:

10.9.
Slovenija – Finska 2:3 (2:1)
0:1 Herranen (12.), 1:1 Žvokelj (18./10m), 2:1 Kos (19.), 2:2 Herranen (25.), 2:3 Herranen (38.)

11.9.
Slovaška – Finska (18.00)

12.9.
Slovenija – Slovaška (12.30)

Finska postava za turnir v Sloveniji:
Tytti-Maria Mikkola, Tiia Ropanen, Lilli Sandström, Hanna Halonen, Anna-Kaisa Hannuksela, Netta Hannula, Emma Heikkilä, Anni-Elina Luotonen, Matilda Herranen, Emilia Jokisalo, Sini Lauermaa, Maria Mäntylä, Tiina Pöyry, Elina Setälä, Daniela Tjeder, Laura Toivanen, Jasmin Ylikraka.

Slovenska postava za turnir v Sloveniji:
Valentina Tuš (KMN Slovenske gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Laura Škvorc (KMN Slovenske gorice), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Aneja Lorbek (KMN Slovenske gorice), Barbara Lah (ŠD Extrem), Žana Rus (ŠD Extrem), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Ana Bucik (ŠD Košana) Anja Ložar (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Vanesa Kozina (ŽNK Celje).

Dober uvod

Selektor Dejan Kramberger je tekmo začel z Valentino Tuš na golu, v polju pa Ines Ermenc in Sergeja Kos levo oz. desno, spredaj je postavil Anjo Žvokelj, zadaj pa Anjo Ložar. Naša ekipa je začela agresivno in odločno, domačinke so imele več pobude, več od same igre kot gostje. Finke so imele nemalo težav z agresijo Slovenije, ki je stopila nekaj višje in bližje tekmicam. Ob tem so si gostiteljice priigrale prve priložnosti, v 12. minuti pa je povedla Finska, Matilda Herranen je izkoristila zamujanje v naši vrsti.

Preobrat

A to ni pokolebalo naše reprezentance, ki je bila nagrajena v 18. in 19. minuti. Najprej je Anja Žvokelj izkoristila 10-metrovko po 6. akumuliranem prekršku Fink. V naslednji minuti je Sergeja Kos zabila za 2:1 in končni rezultat polčasa.

V prvem polčasu je Slovenija žal ostala brez Aneje Lorbek, ki si je v eni od akcij poškodovala gleženj, do konca tekme ni več igrala, s tem pa se je zožila rotacija v naši vrsti.

Finska do izraza

Vse to so gostje izkoristile in v 2. polčasu, tudi zahvaljujoč boljši fizični pripravljenosti in daljši klopi, naredile razliko ter prišle do zmage 2:3. Odločilen gol so Slovenke prejele v 38. minuti. Zadnje trenutke 2. polčasa je selektor Kramberger izkoristil za igro z igralko-vratarko v polju, v tej vlogi se je preizkusila Anja Ložar. V zadnji minuti bi lahko rezultat celo poravnale, a je ostalo pri zmagi Fink.

»V primerjavi z zadnjo tekmo proti BiH smo danes pustili precej boljši vtis, čeprav smo oslabljeni zavoljo poškodb. Veseli večja borbenost, želja, boljša igra v obrambi in strpnost v napadu. Odpravili smo tudi tiste osnovne napake. Vse to nas navdaja z optimizmom, je pa še vedno veliko rezerv. Malce je grenkega priokusa, saj bi remi še dodatno okrepil samozavest igralk in bi bil tudi velika nagrada za njihov trud,« je po tekmi povedal selektor Kramberger.

Jeseni kvalifikacije

Slovenija bo oktobra letos še drugič v svoji zgodovini igrala kvalifikacije za EP 2022, v kvalifikacijski skupini 2 pa bodo poleg Slovenije še Portugalska, Poljska in Hrvaška, ki bo kvalifikacije tudi gostila. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.

Leta 2018 prvič Slovenija je že sodelovala v kvalifikacijah za Euro 2019, v Karlovcu je izgubila tri tekme. Evropske prvakinje so leta 2019 postale Španke, srebrne so bile Portugalke, bronaste Rusinje.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na Hrvaško na kvalifikacije za Euro 2022
  Ženska futsal reprezentanca se je zbrala včeraj v Mariboru, sinoči je opravila še zadnji trening, danes zjutraj pa potuje na Hrvaško. Tam bo od jutri, 20.10., do sobote, 23.10., igrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 11.10.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam za kvalifikacije za EP 2022
  Ženska futsal reprezentanca bo med 20.10. in 23.10. igrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa. Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek, 18.10.
 • 27.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na zadnje priprave pred kvalifikacijami za EP
  V petek, 1.10., se bo zbrala ženska članska futsal reprezentanca, ki jo med 20. in 23.10. 2021 čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022. Znani so termini tekem na Hrvaškem, ki bo turnir kvalifikacij gostila v Karlovcu.
 • 21.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znani termini kvalifikacij za EP članic
  Ženska futsal reprezentanca bo oktobra letos še drugič v svoji zgodovini igrala kvalifikacije za EP 2022, v kvalifikacijski skupini 2 pa bodo poleg Slovenije še Portugalska, Poljska in Hrvaška. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.
 • 12.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Zmaga dobra popotnica za kvalifikacije
  Slovenska ženska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški sklenila pripravljalni turnir v Spodnjem Dupleku. Varovanke selektorja Dejana Krambergerja so po tesnem petkovem porazu proti Finski (2:3) porazile Slovaško (3:2). Dva gola je dosegla Sergeja Kos, enega je dodala Ines Krajnc.
 • 10.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija začenja s Finsko
  Danes se v Spodnjem Dupleku začenja pripravljalni turnir treh reprezentanc, ki jih v oktobru čakajo kvalifikacije za EP 2022. Slovenija se bo danes ob 17. uri pomerila s Finsko, v nedeljo ob 15. uri pa še s Slovaško. V soboto je na sporedu obračun Slovaške in Finske (18.00).
 • 08.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju Finske in Slovaške
  Selektor Dejan Kramberger je pred dnevi obelodanil seznam igralk, po novem pa sta na njem tudi Žana Rus iz ŠD Extrem ter Vanesa Kozina (ŽNK Celje), vrača se tudi kapetanka Valentina Tuš, sodelovanje sta morali žal odpovedati Dragica Stipič (KMN Sevnica) in Klementina Mavhar (ŽNK Celje), ki je poškodovana.
 • 14.08.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Zbor v Mariboru, misli pri kvalifikacijah
  Pred žensko futsal reprezentanco je v mesecu oktobru kvalifikacijski turnir za uvrstitev na EP 2021. Do takrat bo za igralkami že nekaj krogov domače lige, kjer bo po novem igralo kar šest klubov.
 • 16.06.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še dva treninga ženske futsal reprezentance
  Ženska futsal reprezentanca bo v teh dneh izvedla dva treninga in s tem zaključila sezono 2020/2021. Prvi trening bo na sporedu danes, 16.6., v Spodnjem Dupleku, drugi pa v soboto, 19. junija v Rogatcu.

DELI NA