22.10.2009 | U17
Konec tudi za kadete


Tako kot za mladinsko reprezentanco je konec kvalifikacij po prvem krogu in treh porazih tudi za kadetsko reprezentanco Boruta Jarca.

Talin
Estonija - Slovenija   1 - 0
Rättel 58.

Postava Slovenije: Topič, Pavel (49. Pučko), Perger, Blažic, Dobrovoljc, Praprotnik, Kraus (57. Sirk), Barbarič, Palčič, Šuman, Dornik. 

Prvi polčas so slovenski igralci pokazali zelo enakovredno igro med obema kazenskima prostoroma, posledica tega je bil samo en strel, v 40. minuti je lepo streljal Dornik.
Tudi v drugem polčasu so po prejetem golu igrali zelo dobro, imeli tudi 5-6 zrelih, izdelanih priložnosti, vendar jim je pri zaključku zmanjkalo sreče in zbranosti. Po dve sta zapravila Šujica in Dornik, eno pa Šuman. V drugem polčasu so naši igrali s tremi napadalci, tudi Sirk je pokazal boljšo igro kot na tekmi proti Ukrajini. 

Borut Jarc: "Vsi člani strokovnega vodstva smo žalostni zaradi treh porazov. Smo pa veseli, ker so igralci letnika 1993 prišli do spoznanja, kako daleč od evropskega nogometa so v tem trenutku. Po tekmah je bilo zelo težko, saj so bili igralci zelo razočarani. Zato je nam še toliko težje, ker niso sami krivi, da je tako. Tudi v zadnji tekmi, ko smo se srečali z enakovrednim nasprotnikom in smo bili bližje zmagi, smo doživeli poraz. V prvih dveh tekmah smo se kosali z igralci, ki so bili hitrejši, močnejši, bolje tehnično podkovani, predvsem pa boljši v duelih. Žal mi je fantov, saj se je vsaj pri nekaterih pokazala velika želja da kaj dosežejo."

Aleks Štolfa: "Več kot očitno smo pristali na realna tla še s to generacijo, v Sloveniji mislimo, da je kvaliteta mladinskega nogometa višja kot je dejansko in to se najbolj vidi na turnirjih z mednarodno konkuenco. Seveda je tudi v tej generaciji potencialov kar nekaj, z boljšim ter  individualnim delom lahko napredujejo in uspejo. Mislim, da je ekipa dobro sestavljena skupaj in glede na to, da že dolgo hodim z reprezentancami, sem videl, da so prišli nepripravljeni - v glavah in fizično. Vsekakor pa je škoda zapravljenih priložnosti za zmago vsaj na dveh tekmah."

{{Lestvica mode=lestvica-prikazR reference=u17_ep}} 


Tekst: NZS/LS


 

 

 

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA