Koper doma tokrat zanesljiv

Luka Koper - Kalcer Radomlje 3:0 (2:0)

* Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Kidričevo) in Bezjak (Gorišnica).
* Strelci: 1:0 Andrejašič (4.), 2:0 Muslimović (41.), 3:0 Pučko (48.).
* Luka Koper: Simčič, Andrejašič, Datković, Jefthon, Sikošek, Biljan, Valencia (od 61. Pekuson), Ibričić, Belima (od 85. Jurina), Pučko, Muslimović (od 72. Štromajer).
* Kalcer Radomlje: Ivačič, Karamatič, Barukčić (od 68. Šipek), Nunić, Cerar (od 46. Gajić), Stoiljković, Jugovar, Balić, Rems, Lidjan (od 66. Jakovljevič), Anđelković.
* Rumeni kartoni: Andrejašič, Datković; Lidjan, Karamatič, Jakovljevič, Rems.
* Rdeči karton: /.

Koprčani so niz zmag na domačem terenu podaljšali na tri prvenstvene tekme v tej sezoni. Tokrat so Primorci zanesljivo in povsem zasluženo premagali Radomljane, ki kot edini v ligi še niso zmagali in so na zadnjem mestu v ligi.

Koprčani so tekmo odlično začeli in povedli že v četrti minuti, ko je po kotu in odbiti žogi z dobrih 20 metrov zadel Jan Andrejašič, ki je zadel spodnji desni kot vrat gostov. Z izjemo nekaj minut so Primorci ves časa narekovali ritem in prihajali do (pol)priložnosti.

Najlepši so zapravili v 34. minuti, ko so zadeli vratnico, zatem pa je Ruben Belima še zgrešil cilj iz ugodnega položaja. V 41. minuti pa so povedli z 2:0, potem ko je prav po Belimovi podaji zadel Zlatan Muslimović.

V uvodu drugega polčasa so Koprčani še povišali prednost, Matej Pučko je prodrl proti robu kazenskega prostora, prišel do strela in zadel desni spodnji kot vrat gostov. Tudi pozneje je bila na igrišču bolj aktivna koprska ekipa, ki je zlahka nadzorovala potek tekme, na trenutke tudi pritiskala proti kazenskemu prostoru gostov, a je ostalo pri 3:0.

Koprčani bodo v 7. krogu v soboto gostovali v Ljubljani, Radomljani pa bodo dan prej gostili Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Radomlje
    Pred prvoligaši je zadnji krog prve šestine prvenstva. Sobotno dogajanje bodo med drugim odprli Koprčani in Radomljani, ki so med tednom doživeli trenersko rošado, saj je Dejana Djuranoviča zamenjal Jani Žilnik.

DELI NA