28.08.2021 | Prva liga Telemach
Koprčani vztrajajo na vrhu

CB24 Tabor Sežana - Koper 0:1 (0:0)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelec: 0:1 Jelić Balta (69.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Mihaljević, Mavretič (od 76. Kljun), Krivičić, Salkić, Bongongui (od 84. Ovsenek), Tolić (od 63. Stanković), Stančič (od 76. Grobry).
* Koper: Tiganj, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić, Jelić Balta, Krajinović (od 64. Bešir), Guberac (od 73. Varešanović), Vešner Tičić (od 84. Oštrek), Parris (od 84. Simić), Colley (od 73. Mulahusejnović).
* Rumeni kartoni: Bongongui; Colley, Rajčević.
* Rdeči karton: /.

Koprčani so tudi po sedmem krogu neporaženi in bodo še naprej na vrhu prvenstvene lestvice. Čeprav v Sežani niso prevladovali, saj so bili domači povsem enakovreden tekmec, so po zaslugi Ivana Borne Jelića Balte prišli do novih treh točk, skupaj pa jih imajo 16 s šestih tekem. Tabor ostaja pri sedmih s sedmih tekem.

Tekma v uvodu ni bila posebej razburljiva, več konkretnosti so pokazali domači, ki pa niso resno ogrozili debitanta med koprskima vratnicama, 18-letnega Dennyja Tiganja.

Precej bolj nevarni so bili soigralci slednjega v 25. minuti, iz svoje prve resne akcije so zadeli prečko, potem ko je s 13 metrov streljal Luka Vešner Tičić. V 38. minuti je Lamin Colley pri malce bolj napadalno navdahnjenih Koprčanih v 38. minuti celo zadel, toda iz prepovedanega položaja.

V 42. minuti je po dolgem času nov nenatančen strel od daleč pri domačih sprožil Marko Krivičić, na drugi strani pa je v 52. minuti Colley pred vrati zgrešil žogo po podaji z leve strani.

V 57. minuti je preveč po sredini meril Aleksandar Rajčević, tri minute pozneje pa so bili zelo nevarni Sežanci, ko je Dino Stančič z glavo streljal iz bližine, toda mladi Tiganj je dobro posredoval.

V 69. minuti so Koprčani povedli, ko je z osmih metrov zadel Ivan Borna Jelić Balta, ki se je prvič v sezoni vpisal med strelce. Domači so se pozneje trudili priti do izenačenja, med drugim je v 83. minuti Dominik Mihaljević poskusil s prostega strela, toda meril je malce previsoko.

Na drugi strani se je več prostora odpiralo tudi za hitre koprske napade, iz katerih so dvakrat prišli v nevarno cono, a brez uspeha. Tom Kljun je imel v 90. minuti žogo za izenačenje, ko je nenadoma prišel do strela z 12 metrov, toda meril je preveč po sredini, tako da se je znova izkazal Tiganj.

Sežanci bodo v 8. krogu, ki čez približno dva tedna, gostovali pri Bravu, Koper pa pri Radomljah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Koper
    Tabor gosti vodilno ekipo lige. Bo Koper podaljšal zmagoviti niz?

DELI NA