Korak naprej na vseh segmentih

Slovenska ženska futsal reprezentanca je začela z delom pod novim selektorjem Dragom Adamičem, ki je na tem mestu nasledil Dejana Krambergerja. Za Adamičem so prve mini priprave, ki jih je izbrana vrsta opravila v Podčetrtku.

»Želel sem povabiti vse punce, ki so bile že prej v kadru. Da vidim, kakšna je kvaliteta in kaj zmorejo z malce drugačnim načinom dela,« je uvodoma povedal Adamič, ki ima tudi jasno vizijo, pa naj si gre za psihološko komponento kot tudi tisto na parketu.

»Najprej si želim, da punce pridobijo na samozavesti, da začnejo razmišljati zmagovalno. Ni dovolj, da pridemo na tekmo in da smo simpatična ekipa,« je jasen, potem pa pogled usmeri k delu z žogo na terenu.

»Popraviti je treba igro brez žoge oz. gibanje. Prva stvar je, da premalo tečemo. To je pač osnova. Brez tega ne bo napredka igre. Povečati moramo agresivnost v obrambi, ne pa stati. Ogromno rezerv je pri prekinitvah,« je še dodal Adamič.

Videopogovor v oddaji Futsal magazin:Adamič je s futsalom začel pri celjski Pelikanih, s katerim je bil leta 2000 tudi pokalni prvak, potem je igral za Nazarje (popeljal jih je v 1. SFL, bil je tudi najboljši strelec 2. SFL), potem se je preselil v Zagorje, kjer se je leta 2006 veselil naslova državnega prvaka. Igral je še za Dobovec, Živex in Veplas Velenje, kjer je zadnjič zaigral v članskem futsalu v sezoni 2010/11. S trenerstvom je začel v Dobovcu v sezoni 2007/08, potem pa je vodil Veplas, ki ga je popeljal v 1. SFL, bil je tudi trener Keblja in Maribora, s katerim je prišel v sezoni 2014/2015 do 3. mesta v 1. SFL. Zadnji dve sezoni je deloval v ekipi ŽNK Celje, kamor je prišel na povabilo Uroša Ločnikarja, v lanski sezoni pa je bil s Celjankami tudi državni prvak.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju NZS Futsal centra za futsal igralke
  Nogometna zveza Slovenije bo v okviru NZS centrov v mesecu decembru izvedla prvi pregledni trening igralk, na katere bi lahko v bodoče računal selektor ženske futsal reprezentance Drago Adamič, ki bo igralke zbral v soboto, 10.12., v Športni dvorani v Spodnjem Dupleku.
 • 22.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Portugalska prevelik zalogaj
  Portugalska je potrdila, da je v izvrstni formi in da odkrito cilja na svojo tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Dosedaj je bila tam dvakrat, vsakič pa je v finalu klonila proti Španiji.
 • 20.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju pošle moči
  Slovenija je s porazom proti Italiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Jutri se bo Slovenija pomerila z evropskimi podprvakinjami Portugalsko.
 • 19.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odpotovale na Portugalsko, jutri proti Italiji
  Po pripravah v Novi Gorici je ženska futsal reprezentanca odpotovala na Portugalsko, kjer jutri, v četrtek, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Uvodoma se bo Slovenija pomerila z Italijo, reprezentanca pa je ostala brez Anje Žvokelj, ki je zaradi poškodbe ostala doma.
 • 17.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ambiciozno in odločno na Portugalsko
  „Vedno sem ambiciozen, težim k zmagovalni mentaliteti. Sem pa tudi realen. Zavedam se, da so vse tri reprezentance v kvalifikacijah po ratingu močnejše od nas. Je pa naša naloga, da se jim približamo, odigramo po najboljših močeh in skušamo do kake točke ali kaj več,“ sklene Adamič.
 • 15.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V Novi Gorici zbor ženske futsal reprezentance
  To so tretje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih Slovenija sodeluje. Dosedaj je v glavnem delu kvalifikacij odigrala šest tekem in jih vseh šest izgubila. Letos je Slovenija tekmovanje začela že v predkvalifikacijah, kjer pa je nanizala tri zmage v prav toliko tekmah. Tokrat jo na Portugalskem čakajo tri tekme – proti Italiji, Portugalski in Belorusiji.
 • 10.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po pripravah v Novi Gorici na kvalifikacije
  Pred žensko futsal reprezentanco so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Naša izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Drago Adamič, se bo zbrala v soboto, 15.10., v Novi Gorici. Tam bo reprezentanca opravila priprave, 18.10. pa odletela na kvalifikacije na Portugalsko.
 • 01.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še druga zmaga v dveh dneh
  Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija premagala Češko
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh pripravljalnih tekem v gosteh s 3:1 porazila Češko. Anja Žvokelj je dosegla dva gola, Ines Ermenc enega, druga tekma bo jutri dopoldan.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na Češko po korak naprej
  „Dosedaj smo imeli štiri, pet, morda šest igralk, ki so lahko delno spremljale tempo tekme, potem smo padli. Sedaj smo ta nabor igralk razširili, to je sedaj dodana vrednost. Zagotovo bomo lahko več tekli in dlje spremljali in bili posledično tudi enakovredni,“ pred testom s Češko razmišlja selektor Adamič.

DELI NA