Krčani do točke v Novi Gorici

Gorica - Krško 1:1 (0:1)

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Kajtazović (Kranj), Kordež (Ljubljana) in Zupančič (Moravče)
* Strelca: 0:1 Dangubić (30.)., 1:1 Kotnik (51.).
* Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Celcer, Nagode (od 79. Osuji), Kolenc (od 71. Humar), Kapić, Žigon, Kotnik, Arčon (od 65. Grudina).
* Krško: Zalokar, Špiler, Krajcer, Dušak, Vuklišević, Jurečič, Kramarič, Arafat Mensah (od 70. Baskera), Bučar (od 57. Pavič), Dangubić, Čeh (od 83. Vokič).
* Rumeni kartoni: Nagode, Kolenc, Arčon, Gregorič; Kramarič, Čeh.
* Rdeči karton: /.

Krčani se s tretjega gostovanja v Novi Gorici vračajo s prvo točko. Gosti so na tekmi celo povedli, toda bolj nezadovoljna bo z izidom Gorica, ki si je ustvarila precej več lepih priložnosti, ne nazadnje je tudi zadela prečko. Novogoričani so se s točko vsaj začasno prebili na tretje mesto, Krško pa ostaja osmo.

Prvi polčas so dobili Krčani, čeprav so bili večji del pri žogi in konkretnejši domačini. Ti so prvi nevarnejši strel sprožili v četrti minuti prek Tilna Nagodeta, najbližje zadetku pa so bili v 23. minuti, ko je Andrej Kotnik s strelom od daleč zatresel prečko.

Sedem minut zatem so Krčani izpeljali lepo akcijo, ki jo je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zaključil Filip Dangubić za 1:0. Dve minuti pozneje so Primorci prek Dejana Žigona sicer premagali Marka Zalokarja, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Zato pa so Novogoričani izenačili v 51. minuti, ko se je malce na desni strani kazenskega prostora gostov znašel Kotnik in zadel z diagonalnim strelom. Male zatem sta nevarno merila še Rifet Kapić in Sandi Arčon, toda brez uspeha, enemu je strel obranil Zalokar, drugi pa je bil nenatančen.

Kapić je znova nevarno meril v 68. minuti, a žogo poslal mimo gola, Kotnikov strel pa je pozneje ustavil vratar Krškega. To je bila tudi zadnja omembe vredna akcija na tekmi, ki jo je ob koncu začinil še pravi "monsunski" naliv.

Gorica bo v 14. krogu prihodnjo soboto gostovala v Mariboru, Krško pa bo gostilo Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Krško
    Prva liga Telekom Slovenije se po reprezentančnem premoru na sceno vrača že s petkovim dvobojem Gorice in Krškega. Goričani so proti Radomljam prekinili slabo septembrsko bero, Krčani so na odmor odšli z dvema porazoma.

DELI NA