20.08.2012 | 2. SNL
Krka z novo visoko zmago ostaja na vrhu 2. SNL

Nogometaši Krke v 2. slovenski nogometni ligi še naprej meljejo tekmece. V tretjem krogu so novinci v ligi, a z izkušeno zasedbo, sestavljeno iz številnih igralcev s prvoligaškimi izkušnjami, ki jo vodi Borivoje Lučić, kar s 5:0 premagali Krško.

Za vseh pet golov sta poskrbela znanca zelenic iz najvišje slovenske lige. Enes Rujović je zabil tri, Mitja Brulc pa dva gola. Krka, ki je v prvem krogu ugnala Dravinjo Kostroj s 6:0, v drugem pa v gosteh s 3:2 odpravila Zavrč, je tako z devetimi točkami in razliko v zadetkih 14:2 na vrhu lestvice.

Na drugem mestu je po novem celjski Šampion, ki je po slavju nad Belo krajino z 2:0 zbral sedem točk, tretje pa je Šmartno 1928, ki je doživelo prvi poraz v sezoni. Pred domačimi gledalci je z 1:2 klonilo pred Zavrčem.

Na preostalih tekmah je Kalcer iz Radomelj visoko s 4:0 ugnal zadnjo Dravinjo Kostroj, Garmin Šenčur in Roltek Dob pa sta se razšla z 2:2.

KRKA - KRŠKO 5:0 (2:0)
* Novo mesto, gledalcev 300, sodniki: Perić (Kranj), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Kovačič (Preserje).
* Strelca: 1:0 Rujović (18.), 2:0 Brulc (27.), 3:0 Brulc (51.), 4:0 Rujović (59.), 5:0 Rujović (69.).
* Krka: Obradovič, Radulović, Vučkić, Cvijanović, Dežmar, Volarič, Rujović, Mojstrovič (od 69. Dervišević), Grabić (od 71. Cankar), Brulc, Burgar (od 68. Mišura).
* Krško: Zalokar, Lazanski, Lulić, Babnik, Barkovič (od 74. Vodeb), Urbanč, Drnovšek, Slivšek (od 22. Blažinčič), Vrčko (od 54. Čatić), Dvorančič, Pilipovič.
* Rumeni kartoni: Grabić; Urbanč, Drnovšek.
* Rdeč karton: /.

KALCER RADOMLJE - DRAVINJA KOSTROJ 4:0 (1:0)
* Radomlje, gledalcev 150, sodniki: Gostenčnik, Šinkovec (oba Maribor) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelci: 1:0 Kosec (12.), 2:0 Barukčič (65.), 3:0 Zalaznik (75.), 4:0 Robič (92.).
* Kalcer Radomlje: Juračič, Mušić, Šutić, Varga, Kosec, Barukčič, Zalaznik, Cerar (od 70. Robič), Lunder, Zavrl (od 80. Štimec), Seferovič (od 75. Zadnikar).
* Dravinja Kostroj: Urh, Čander (od 64. Naglič), Černec, Boljanović, Šmitran, Ribič, Gaber, Čerenak, Kotnik (od 78. Čakš), Štante, Pristovnik (od 55. Žurej).
* Rumeni kartoni: Boljanović, Kotnik, Ribič, Čerenak, Štante.
* Rdeč karton: /.

ŠAMPION CELJE - BELA KRAJINA 2:0 (0:0)
* Celje, gledalcev 200, sodniki: Kajtazović (Kranj), Prelog (Preddvor) in Pospeh (Petrovče).
* Strelca: 1:0 Leskovar (51.), 2:0 Jovanović (88.).
* Šampion Celje: Čretnik, Lazičić, Kompan, Goropevšek, Jovanovič, Škoflek (od 89. Gračner), Močivnik (od 89. Janžič), Čretnik, Golemić, Džaferovič (od 70. Djuranović), Leskovar.
* Bela krajina: Vidergar, Drinić, Vrščaj, Lunder, Žagar, Hodžič, Pejić, Mujaković, Špelić (od 57. Rustemi), Ćehić, Dervišević (od 63. Kralj).
* Rumeni kartoni: Kompan; Hodžič, Drinić.
* Rdeč karton: /.

GARMIN ŠENČUR - ROLTEK DOB 2:2 (2:2)
* Šenčur, gledalcev 250, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Lunežnik (Zgornja Ložnica) in Bezjak (Gorišnica).
* Strelci: 1:0 Kern (22.), 1:1 Kunstelj (36.), 1:2 Mešanović (39.), 2:2 Kotnik (42./11 m).
* Garmin Šenčur: Žlebnik, Babič, Aljančič, Kern, Ajdovec, Rant Roos (od 83. Frantar), Brezarič (od 75. Košnik), Kotnik, Bunderla, Križaj (od 60. Stjepanović), Košnik.
* Roltek Dob: Vezirovič, Kukavica, Mirtič, Mohar, Goropečnik, Račić (od 55. Avbelj), Mešanović (od 75. Škof), Kunstelj, Prašnikar, Stanko, Klopčič (od 60. Cimprič).
* Rumeni kartoni: Rant Roos, Kotnik, Aljančič, Križaj, Frantar; Mirtič, Račić, Stanko, Cimprič, Goropečnik, Kunstelj.
* Rdeč karton: Aljančič (90.).

ŠMARTNO 1928 - ZAVRČ 1:2 (0:0)
* Šmartno ob Paki, gledalcev 500, sodniki: Balažič (Šmarje - Sap), Švarc (Ivančna Gorica) in Subotić (Novo mesto).
* Strelci: 0:1 Letonja (46.), 1:1 Hankić (65.), 1:2 A. Čeh (90.).
* Šmartno 1928: Pusovnik, Ristovski, Vidmajer, Hankić, Koder, Jelen (od 81. Kolar), Kolenc, Bolha, Čirić (od 72. Mahmutovič), Podbrežnik, Matić (od 57. Bizjak).
* Zavrč: Fink, S. Čeh, Sambolec, Murko, Kokol, Golubar, Letonja, A. Čeh, Šnajder (od 69. Matjašič), Kuserbanj, Murat (od 46. Avguštin).
* Rumeni kartoni: Jelen, Koder, Podbrežnik; Sambolec, S. Čeh, Matjašič, Letonja.
* Rdeč karton: /.

Lestvica

Tekst: STA

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2024 | 2. SNL
    Primorje lovi Nafto, Gorica se bo v dvoboju zgornjega dela lestvice udarila z Beltinci
    Tako kot Prva liga Telemach se tudi drugoligaško tekmovanje približuje koncu. Pred nami je predzadnji krog 2. SNL, ki ga bo zaznamoval predvsem dvoboj med Primorjem in Triglavom. Obračun v Ajdovščini boste lahko spremljali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta v reprizi pokalnega polfinala pomerili ekipi Gorice in Beltincev.
  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.

DELI NA