Kronaveter z evrogolom odločil v Kopru

Luka Koper - Olimpija 1:2 (0:1)

* Stadion Bonifika, gledalcev 1300, sodniki: Vinčič (Maribor), Vukan (Gornja Radgona), Benc (Rače).
* Strelec: 0:1 Benko (5.), 1:1 Pučko (52.), 1:2 Kronaveter (88.).
* Luka Koper: Antolovič, Horvat, Dedić, Sikošek, Paljk, Kokorovič, Biljan, Posavac (od 78. Štromajer), Jurina (od 85. Muslimović), Pučko, Pekuson.
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Bajrić, Krefl, Zajc, Matić (od 68. Alves) , Kronaveter, Velikonja (od 74. Wobay), Benko, Eleke (od 63. Kirm).
* Rumeni kartoni: Benko, Matić, Delamea Mlinar; Paljk, Posavac.
* Rdeč karton: /.

Mariborčani so si v soboto po slavju v štajerskem derbiju s Celjem povzpeli na prvo mesto lestvice, vendar so bili na vrhu manj kot 24 ur, saj je Olimpija slavila v Kopru.

Ljubljančani so začeli zelo odločno. Po kombinaciji Mihe Zajca in Etiena Velikonje je slednji podal do Leona Benka, ki je neoviran nekaj metrov od gola žogo poslal v mrežo. Olimpija je tako že v peti minuti povedla in imela tudi v nadaljevanju nekaj več od igre. Tako je devet minut po zadetku Zajc streljal z glavo, žoga pa je zletela mimo gola.

Še zrelejšo priložnost je imela Olimpija v 27. minuti, ko je Blessing Chibuike Eleke prodrl po levi strani, iz težkega položaja streljal, koprski vratar Marijan Antolovič je žogo odbil v sredino kazenskega prostora, kjer je Rok Kronaveter slabo streljal, kljub temu pa je žoga oplazila prečko. Le dve minuti pozneje je Benko z roba kazenskega prostora za las zgrešil vrata. Ljubljančani tudi v nadaljevanju polčasa niso uspeli povišati prednosti proti tekmecu, ki je v prvih 45 minutah le enkrat sprožil proti vratom Olimpije, toda še to iz velike razdalje.

Koprčani so bolj agresivno krenili v drugi del. Domači navijači so se izenačenja veselili v 52. minuti po prekinitvi, ko je Matic Paljk najprej v kazenskem prostoru sprožil strel v prečko, odbito žogo pa je natančno z glavo v gol spravil Matej Pučko in premagal nemočnega Roka Vodiška. Ljubljančani so se dvakrat jezili na sodnika, ker ni dosodil enajstmetrovk potem, ko je žoga zadela roki obrambnih igralcev tekmecev, drugič v 73. minuti, ko je Andraž Kirm, ki je v igro vstopil iz klopi, streljal, Matic Paljk pa se je neuspešno izmikal žogi. Piščalka Slavka Vinčiča se ni oglasila.

Olimpija je v zadnji četrtini tekmi napadala za zmago, do drugega gola pa prišla po protinapadu v 88. minuti. Začel ga je rezervist Julius Wobay, ki je deset minut prej zadel okvir vrat, v zaključku pa je Kronaveter dobro zadel žogo okrog 20 metrov pred črto gola in s pravim evrogolom zadel desni zgodnji kot vrat tekmecev ter odločil dvoboj.

Ljubljanska Olimpija bo v 17. krogu 19. novembra gostovala pri Gorici, na isti dan pa bo Luka Koper igrala v Krškem.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Olimpija
    Zadnja tekma pred dvotedenskim reprezentančnim premorom bo odigrana na koprski Bonifiki. Koprčani bodo skušali ponoviti avgustovski dosežek, ko so Olimpijo ugnali v Stožicah. Bodo zmaji nadaljevali v zadnjih letih uspešno tradicijo gostovanj na Obali?

DELI NA