05.08.2013 | A
Kurtič in Kirm ogreta pred Finsko

Člani slovenske izbrane vrste v klubskih sredinah pilijo formo za naslednjo reprezentančno preizkušnjo, ki bo 14. avgusta na Finskem. Srečko Katanec bo imel očitno tudi na severu nekaj močnih adutov, recimo Jasmina Kurtiča, Andraža Kirma in Kevina Kampla.

Večina slovenskih reprezentantev je raztrosena širom Evrope, zato niti ne čudi dejstvo, da imajo nekateri v svojih nogah šele prve pripravljalne tekme, medtem ko se drugi spopadajo z najpomembnejšimi preizkušnjami v sezoni. Med slednje zagotovo spadata oba Mariborčana, Jasmin Handanović in Željko Filipović, ki sta se na Cipru dobro kosala z nogometaši APOEL-a v 3. krogu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov. Oba sta v žaru borbe prejela rumeni karton ter močno pripomogla k odličnemu rezultatu. Filipović je za nagrado prejel prvi vpoklic v izbrano vrsto. Z 1:1 se je končala tudi tekma med romunskim Panduriijem in izraelskim Hapoelom iz Tel Aviva, za katerega je Branko Ilič igral vseh devetdeset minut. Tako kot Kevin Kampl za Salzburg proti Fenerbahceju, s tem, da je ofenzivni vezist, ki je bil ponovno med najboljšimi posamezniki na igrišču, podal za edini zadetek Avstrijcev in si v sodnikovem podaljšku kvalifikacijske tekme prislužil rumeni karton.

Resen kandidat za slovenskega predstavnika v elitni UEFA Ligi prvakov je tudi Tim Matavž, ki je pomagal PSV-ju do zmage z 2:0 nad Zultejem, medtem ko mu je trener na tekmi nizozemskega prvenstva z Den Haagom namenil nekaj počitka. Nič kaj utrujen se ni zdel Andraž Kirm, junak zmage Groningena nad NEC-om. Slovenski reprezentant je namreč čudovito kombinacijo s Chery-jem kronal z zadetkom, v zaključku tekme pa še pomagal Zivkovicu do prvenca v Eredivise s predložkom z desne strani. Mišo Brečko in Dominic Maroh sta 2. Bundesligo izjemoma zamenjala za nemški pokal, kjer sta na gostovanju pri nižjeligaškemu Eintrachtu pomagala ohraniti nedotaknjeno mrežo za Koln.

Na pripravljalnih tekmah še naprej blesti Jasmin Kurtič, ki je za novega delodajalca v minulem tednu odigral kar dve tekmi. 45-minut srečanja proti Reggiani je bilo dovolj za zadetek, celotno minutažo ob remiju z Empolijem pa je izkoristil za dve asistenci in priigrano enajstmetrovko. Pomembna okrepitev za Villarreal bo očitno tudi Bojan Jokić, ki je komajda začel z dokazovanjem pri rumeni podmornici. Bočni nogometaš je na prijateljskem obračunu z Almeiro igral v prvem polčasu, tekmo proti Granadi pa v celoti, ko je izpeljal akcijo za nogometne učbenike s Canijem, ki se je končala z zadetkom. Slovenski pridih beležimo tudi čez lužo, kjer se pripravlja milanski Inter s Samirjem Handanovićem. Črno-modri še niso ujeli prave forme, saj je moral slovenski vratar na srečanjih s Chelsea-jem in Valencio kar petkrat po žogo v mrežo.

IgralecTekmaUčinek
Samir Handanović Pripravljalna: Chelsea-Inter 2:0, Valencia-Inter 4:0 Branil do 75. min na prvi in do 79. min na drugi tekmi.
Jasmin Handanović APOEL - Maribor 1:1 Branil celo tekmo in prejel rumeni karton v 89. minuti.
Vid Belec Olhanense  
Mišo Brečko Eintracht Trier-Koln 0:2 (pokal) Igral celo tekmo.
Boštjan Cesar* Chievo  
Branko Ilić Pandurii Targu-Hapoel Tel Aviv 1:1 Igral celo tekmo.
Bojan Jokić Pripravljalna: Almeira-Villarreal 1:0 Villarreal-Granada 1:1 Na prvi igral prvi polčas, drugo odigral v celoti.
Dominic Maroh Eintracht Trier-Koln 0:2 (pokal) Igral celo tekmo.
Andraž Struna Cracovia Krakow-Ruch Chorzow 2:1 Izven kadra za tekmo.
Siniša Anđelkovič Palermo  
Dejan Kelhar Baku-Qabala 1:2 Igral od 88. minute.
Željko Filipovič APOEL - Maribor 1:1 Igral celo tekmo in v 55. minuti prejel rumeni karton.
Kevin Kampl Salzburg-Fenerbahce 1:1, W.Innsbruck-Salzburg 1:1 Prvo tekmo odigral v celoti, vknjižil asistenco in prejel rumeni karton, drugo igral od 67 min.
Rene Krhin Pripravljalna: Bologna-Carpi 1:0, Bologna-Pontedera 6:2 Prvo tekmo odigral v celoti, na drugi prvi polčas.
Josip Iličič Pripravljalna: Fiorentina-Gaziantepspor 4:1 Izven kadra za tekmo.
Jasmin Kurtić Pripravljalna: Sassuolo-Empoli 3:3, Reggiana-Sassuolo 0:2 Odigral prvo tekmo v celoti, vknjižil dve asistenci in izsilil enajstmetrovko. Na drugi tekmi igral drugi polčas in dosegel zadetek.
Andraž Kirm NEC-Groningen 1:4 Igral celo tekmo, dosegel zadetek in podal za zadnji zadetek na tekmi.
Valter Birsa WBA-Genoa 0:1 Izven kadra za tekmo.
Zlatko Dedić Pripravljalna: Dynamo Dresden-HSV 4:0 Izven kadra za tekmo.
Tim Matavž PSV-Zulte Waregem 2:0, ADO Den-Haag-PSV 2:3 Prvo tekmo igral do 72. min, drugo sedel na klopi za rezervne nogometaše.
Zlatan Ljubijankić* Hiroshima-Omiya Ardija 3:1, Kashima-Omiya Ardija 1:0 Igral drugi polčas na prvi in vseh devetdeset minut na drugi tekmi.
Milivoje Novaković* Hiroshima-Omiya Ardija 3:1, Kashima-Omiya Ardija 1:0 Izven kadra zaradi poškodbe.


Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA