Kvalifikacije začele z zmago

V Litvi so se začele kvalifikacije za EP 2023. Naša ženska futsal reprezentanca je na prvi tekmi s 3:1 premagala Bosno in Hercegovino, gola sta dosegli Maša Novak in Sergeja Kos, en gol so si tekmice zabile same. Jutri se bo Slovenija pomerila s Kazahstanom (15.00).

Tekme na turnirju v Litvi:

11.5.
Slovenija – BiH 3:1
(2:0)
1:0 Novak (15.), 2:0 Marković (20./AG), 3:0 Kos (22.), 3:1 Milović (35.)

Kazahstan – Litva (18.30)

12.5.
Kazahstan – Slovenija (15.00)
Litva – BiH (18.30)

14.5.
BiH – Kazahstan (16.00)
Litva – Slovenija (17.30)

Slovenija je v prvem polčasu navdušila s preudarno in učinkovito igro, ki je bila nagrajena z goloma v 15. in 20. minuti. Pa ne let o, Slovenija je igrala dobro, si ustvarjala priložnosti v sicer dokaj izenačeni tekmi. Laura Škvorc bi lahko zadela v 9. minuti, a je bila golmanka Todorović na pravem mestu.

Zagnanost in pristop Slovenije sta bili nagrajeni prvič v 15. minuti. Rebeka Šnofl je požrtvovalno ukradla žogo tekmicam, jo uspela spraviti do Maše Novak, ki se je otresla tekmice, potem pa s strelom po tleh zadela za 1:0. Svoje priložnosti so imele tudi nasprotnice.

Zaključek je minil po slovenskih željah. V 17. minuti, bilo je takoj po minuti odmora, je po podaji s kota prek gola udarila Sergeja Kos, ki je ob samem zaključku polčasa našla Anjo Žvokelj, ki je stekla proti golu, trčila z golmanko, ena od igralk se je še dotaknila žoge, ki je končala v mreži za vodstvo Slovenije 2:0.

V drugem polčasu se razmerje moči na terenu ni menjalo. Pa tudi začetek je bil tak, kot si ga je Slovenija lahko le želela. Sergeja Kos je v 22. minuti s prostega strela povišala na 3:0.

Po minuti odmora, tekla je 34. minuta, je Bosna in Hercegovina poizkusila z golmanko v polju. Prek Milovićeve so res znižale v 35. minuti, v nadaljevanju pa so varovanke selektorja Draga Adamiča obranile gol in na koncu povsem zasluženo slavile! Tudi po zaslugi dobrih obramb kapetanke Valentine Tuš.

To je bila v 7. poizkusu sploh prva zmaga ženske futsal reprezentance v kvalifikacijah. Dosedaj so naše igralke igrale šest tekem in tudi vseh šest izgubile.

»Končno je bila tudi sreča na naši strani. Zabili smo iz priložnosti, ki jih nismo pričakovali, pomembno pa je bilo, da smo povedli. Tudi v obrambi smo zdržali,« je povedala kapetanka Valentina Tuš, ki se je kot taktično presenečenje vključevala tudi v igro in bila pri tem uspešna.

»Iskrene čestitke puncam. Zelo dobro so se držale taktičnega načrta, žog nismo podarjali tekmicam, na parketu so pustile srce in pokazale, kako se bori za dres Slovenije. Naredili smo velik korak, jutri pa je nova tekma,« je povedal selektor Drago Adamič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam futsal članic za Češko
  Ženska futsal reprezentanca bo pred odhodom na kvalifikacijski turnir za uvrstitev na evropsko prvenstvo odigrala še dve zahtevni tekmi. Varovanke selektorja Draga Adamiča prihodnji teden potujejo na Češko, kjer se bodo pomerile z domačinkami.
 • 12.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam futsal reprezentance
  Še prej čaka izbranke selektorja Draga Adamiča nekaj treningov in prijateljski tekmi z reprezentanco Češke v gosteh. Najprej pa krajše priprave v Mariboru, oziroma Spodnjemu Dupleku. Čez dva tedna Slovenija potuje na Južno Moravsko, kjer se bo dvakrat pomerila s Češko, ki si je neposredno zagotovila mesto v kvalifikacijah za EP.
 • 18.07.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Dvakrat proti Češki
  Članice se bodo zbrale med 16. in 18.9., ko bodo opravile prvi zbor v novi sezoni. Temu bo dva tedna sledil novi zbor, ki pa bo vseboval dve tekmi. Slovenija potuje na Južno Moravsko, kjer se bo dvakrat pomerila s Češko, ki si je neposredno zagotovila mesto v kvalifikacijah.
 • 15.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po uspehu v Litvi na Portugalsko
  Slovenija napreduje kot ena od treh zmagovalk turnirjev, oktobra (kvalifikacije bodo med 18. in 23.10. 2022) reprezentanca selektorja Draga Adamiča potuje na Portugalsko, v skupini pa bodo ob domačinkam še Italija in Belorusija.
 • 12.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po zmagi nad Kazahstanom že v 2. krogu kvalifikacij
  Varovanke selektorja Draga Adamiča so na drugi tekmi z 11:1 premagale Kazahstan. Petek je na turnirju prost dan, v soboto pa jih čaka tekma z domačinkami, ki pa so s 7:2 klonile proti Bosni in Hercegovini.
 • 10.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odločno v 1. tekmo kvalifikacij
  V sredo z nastopi in tekmami v Litvi na predkvalifikacijah za EP 2023 začenja naša ženska futsal reprezentanca. Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo jutri ob 15. uri pomerile z ekipo Bosne in Hercegovine.
 • 09.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  S srčnostjo in taktično disciplino po uspeh v Litvo
  V konkurenci Litve, BiH in Kazahstana se bo borila za 1. mesto in napredovanje v glavni del kvalifikacij, kamor pelje tudi najboljše 2. mesto v eni od treh predkvalifikacijskih skupin.
 • 30.04.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Članice v pričakovanju predkvalifikacij v Litvi
  Pred žensko futsal reprezentanco je velik izziv. V maju se bodo skozi predkrog kvalifikacij za EP2023 poizkušale uvrstiti v glavni krog le teh in si priigrati priložnost uvrstitve na EP 2023. Kvalifikacijski turnir bodo naše reprezentantke odigrale na turnirju v Litvi.
 • 21.04.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na generalki s polovičnim uspehom
  Naša ženska futsal reprezentanca je z zmago (3:2) in porazom (7:1) proti Slovaški sklenila trodnevno akcijo. Na prvi tekmi je Slovenija kljubovala gostjam, na drugi pa ob številnih menjavah, ki jih je opravil selektor Drago Adamič, ni bilo temu tako.

DELI NA