Kvalifikacije začele z zmago

V Litvi so se začele kvalifikacije za EP 2023. Naša ženska futsal reprezentanca je na prvi tekmi s 3:1 premagala Bosno in Hercegovino, gola sta dosegli Maša Novak in Sergeja Kos, en gol so si tekmice zabile same. Jutri se bo Slovenija pomerila s Kazahstanom (15.00).

Tekme na turnirju v Litvi:

11.5.
Slovenija – BiH 3:1
(2:0)
1:0 Novak (15.), 2:0 Marković (20./AG), 3:0 Kos (22.), 3:1 Milović (35.)

Kazahstan – Litva (18.30)

12.5.
Kazahstan – Slovenija (15.00)
Litva – BiH (18.30)

14.5.
BiH – Kazahstan (16.00)
Litva – Slovenija (17.30)

Slovenija je v prvem polčasu navdušila s preudarno in učinkovito igro, ki je bila nagrajena z goloma v 15. in 20. minuti. Pa ne let o, Slovenija je igrala dobro, si ustvarjala priložnosti v sicer dokaj izenačeni tekmi. Laura Škvorc bi lahko zadela v 9. minuti, a je bila golmanka Todorović na pravem mestu.

Zagnanost in pristop Slovenije sta bili nagrajeni prvič v 15. minuti. Rebeka Šnofl je požrtvovalno ukradla žogo tekmicam, jo uspela spraviti do Maše Novak, ki se je otresla tekmice, potem pa s strelom po tleh zadela za 1:0. Svoje priložnosti so imele tudi nasprotnice.

Zaključek je minil po slovenskih željah. V 17. minuti, bilo je takoj po minuti odmora, je po podaji s kota prek gola udarila Sergeja Kos, ki je ob samem zaključku polčasa našla Anjo Žvokelj, ki je stekla proti golu, trčila z golmanko, ena od igralk se je še dotaknila žoge, ki je končala v mreži za vodstvo Slovenije 2:0.

V drugem polčasu se razmerje moči na terenu ni menjalo. Pa tudi začetek je bil tak, kot si ga je Slovenija lahko le želela. Sergeja Kos je v 22. minuti s prostega strela povišala na 3:0.

Po minuti odmora, tekla je 34. minuta, je Bosna in Hercegovina poizkusila z golmanko v polju. Prek Milovićeve so res znižale v 35. minuti, v nadaljevanju pa so varovanke selektorja Draga Adamiča obranile gol in na koncu povsem zasluženo slavile! Tudi po zaslugi dobrih obramb kapetanke Valentine Tuš.

To je bila v 7. poizkusu sploh prva zmaga ženske futsal reprezentance v kvalifikacijah. Dosedaj so naše igralke igrale šest tekem in tudi vseh šest izgubile.

»Končno je bila tudi sreča na naši strani. Zabili smo iz priložnosti, ki jih nismo pričakovali, pomembno pa je bilo, da smo povedli. Tudi v obrambi smo zdržali,« je povedala kapetanka Valentina Tuš, ki se je kot taktično presenečenje vključevala tudi v igro in bila pri tem uspešna.

»Iskrene čestitke puncam. Zelo dobro so se držale taktičnega načrta, žog nismo podarjali tekmicam, na parketu so pustile srce in pokazale, kako se bori za dres Slovenije. Naredili smo velik korak, jutri pa je nova tekma,« je povedal selektor Drago Adamič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Portugalska prevelik zalogaj
  Portugalska je potrdila, da je v izvrstni formi in da odkrito cilja na svojo tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Dosedaj je bila tam dvakrat, vsakič pa je v finalu klonila proti Španiji.
 • 20.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju pošle moči
  Slovenija je s porazom proti Italiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Jutri se bo Slovenija pomerila z evropskimi podprvakinjami Portugalsko.
 • 19.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odpotovale na Portugalsko, jutri proti Italiji
  Po pripravah v Novi Gorici je ženska futsal reprezentanca odpotovala na Portugalsko, kjer jutri, v četrtek, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Uvodoma se bo Slovenija pomerila z Italijo, reprezentanca pa je ostala brez Anje Žvokelj, ki je zaradi poškodbe ostala doma.
 • 17.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ambiciozno in odločno na Portugalsko
  „Vedno sem ambiciozen, težim k zmagovalni mentaliteti. Sem pa tudi realen. Zavedam se, da so vse tri reprezentance v kvalifikacijah po ratingu močnejše od nas. Je pa naša naloga, da se jim približamo, odigramo po najboljših močeh in skušamo do kake točke ali kaj več,“ sklene Adamič.
 • 15.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V Novi Gorici zbor ženske futsal reprezentance
  To so tretje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih Slovenija sodeluje. Dosedaj je v glavnem delu kvalifikacij odigrala šest tekem in jih vseh šest izgubila. Letos je Slovenija tekmovanje začela že v predkvalifikacijah, kjer pa je nanizala tri zmage v prav toliko tekmah. Tokrat jo na Portugalskem čakajo tri tekme – proti Italiji, Portugalski in Belorusiji.
 • 10.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po pripravah v Novi Gorici na kvalifikacije
  Pred žensko futsal reprezentanco so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Naša izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Drago Adamič, se bo zbrala v soboto, 15.10., v Novi Gorici. Tam bo reprezentanca opravila priprave, 18.10. pa odletela na kvalifikacije na Portugalsko.
 • 01.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še druga zmaga v dveh dneh
  Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija premagala Češko
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh pripravljalnih tekem v gosteh s 3:1 porazila Češko. Anja Žvokelj je dosegla dva gola, Ines Ermenc enega, druga tekma bo jutri dopoldan.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na Češko po korak naprej
  „Dosedaj smo imeli štiri, pet, morda šest igralk, ki so lahko delno spremljale tempo tekme, potem smo padli. Sedaj smo ta nabor igralk razširili, to je sedaj dodana vrednost. Zagotovo bomo lahko več tekli in dlje spremljali in bili posledično tudi enakovredni,“ pred testom s Češko razmišlja selektor Adamič.
 • 24.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam futsal članic za Češko
  Ženska futsal reprezentanca bo pred odhodom na kvalifikacijski turnir za uvrstitev na evropsko prvenstvo odigrala še dve zahtevni tekmi. Varovanke selektorja Draga Adamiča prihodnji teden potujejo na Češko, kjer se bodo pomerile z domačinkami.

DELI NA