11.06.2014 | Ženska A
LEGIONARKE: Ermanova vnovič korak do naslova, graški ekipi obstali

S tekmami minulega vikenda je tudi uradno konec sezone za večino slovenskih igralk na tujem. V tekmovalnem ritmu ostaja le dvojec na Finskem.

Na severu na 4. mestu

Ines Špelič in Kaja Jerina sta to pot gostovali pri drugouvrščeni ekipi lige Honki in priznali premoč, 1:0 je bilo za domačinke. Jerina je igrala celo tekmo, Špeličeva je odšla na klop v 51. minuti. Njuna ekipa ostaja na 4. mestu finskega državnega prvenstva.

Pokalna in državna podprvakinja

S finalom pokala, pred tem je zasedla 2. mesto v DP Italije, je sezono sklenila tudi Kristina Erman. V finalu pokala je njena ekipa Eurospin Torres s 3:2 klonila proti Tavagnaccu. Ermanova ni vstopila v igro, ostala je na klopi za rezervne igralke.

Sturm in Graz obstala

S porazom v mestnem derbiju je bilo konec sezone tudi za Sturm Anje Milenkovič in Urške Žganec. 0:3 je bilo za McDonalds Luv Graz, kjer igrata Martina Potrč in Katja Nežmah. Slednje v ekipi to pot ni bilo.

Milenkovičeva in Žgančeva sta si v 76. minuti prislužili rumen karton. Sturm je prvenstvo končal na 8., Luv Graz pa na 9. mestu. Iz tekmovanje se poslavlja Carinthians Soccer Women, kjer so v zadnji sezoni igrale Lucija Mori, Lucija Grad, Kaja Eržen in Lara Ivanuša. Na sobotnem obračunu proti NÖSV Neulengbachu sta bili v ekipi Morijeva in Gradova, zasedba pa je vknjižila poraz (0:3).

17 golov Golobove

Končalo se je tudi prvenstvo v 2. avstrijski ligi. Leoben Natalije Golob je pristal na 5., Feldkirchen Jasmine Skalič pa na 10. mestu. Obe ekipi sta obstali v ligi. Še posebej se je izkazala Golobova, ki je prvenstvo sklenila s 17 zadetki v 18 tekmah.

Danes zbor reprezentance

Počitka za igralke/reprezentantke ne bo, saj se danes zbere reprezentanca, ki jo čaka v soboto, 14.6., ob 17.30 v Domžalah tekma kvalifikacij za SP 2015. V goste nam prihaja Rusija.

Igralka

Tekma

Izkupiček
Anja Milenkovič
(Sturm)
Sturm – McDonalds Luv Graz 0:3 Igrala 90 minut in prejela rumen karton.
Urška Žganec
(Sturm)
Sturm – McDonalds Luv Graz 0:3 Igrala 90 minut in prejela rumen karton.
Kristina Erman
(Eurospin Torres)
Tavagnacco – Eurospin Torres 3:2
Ni vstopila v igro.
Lucija Mori
(Carinthians Soccer Women)

NÖSV Neulengbach – Carinthians Soccer Women 3:0

Igrala 90 minut.
Lucija Grad
(Carinthians Soccer Women)

NÖSV Neulengbach – Carinthians Soccer Women 3:0

Igrala 90 minut.
Kaja Eržen
(Carinthians Soccer Women)

NÖSV Neulengbach – Carinthians Soccer Women 3:0

Ni bila v postavi.
Lara Ivanuša
(Carinthians Soccer Women)

NÖSV Neulengbach – Carinthians Soccer Women 3:0

Ni bila v postavi.
Martina Potrč
(McDonalds Luv Graz)

Sturm – McDonalds Luv Graz 0:3

Igrala 90 minut.
Katja Nežmah
(McDonalds Luv Graz)

Sturm – McDonalds Luv Graz 0:3

Ni bila v postavi.
Natalija Golob
(DFC Leoben)

DFC Leoben – FSK Simacek 0:10

Igrala 90 minut.
Jasmina Skalič
(FC Feldkirchen/SV Magdalensberg)

FC Feldkirchen/SV Magdalensberg – Erlaa 0:8 

Igrala 45 minut.
Manja Benak
(Ferencvarosi Torna Club)

Konec sezone

/
Ines Špelič
(Merilappi United)
Honka – Merilappi United 1:0 Igrala do 51. minute in prejela rumen karton.
Kaja Jerina
(Merilappi United)
Honka – Merilappi United 1:0 Igrala 90 minut.

Pamela Begić
(Florida University)
Konec sezone

/

Dominika Čonč
(UTM)
Konec sezone

/

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.03.2024 | Ženska A
  V pričakovanju žreba kvalifikacij za EP članic
  Evropsko prvenstvo bo prihodnje leto gostila Švica, prvenstvo bo med 2. in 27. julijem. Tekme bodo na osmih prizoriščih. Na turnirju bo igralo 16 reprezentanc, ki bodo deljene v štiri predtekmovalne skupine.
 • 04.03.2024 | Ženska A
  Gol Manje Rogan, Lana Golob spet na vrh
  Po reprezentančni akciji v Španiji, kjer je Slovenija dosegla 3. mesto, so se igralke vrnile v svoje klube. Nekaj od njih je že odigralo tekme, večina pa s prvenstvom nadaljuje v prihodnjih dneh in tednih.
 • 27.02.2024 | Ženska A
  Z zmago in 3. mestom iz Španije
  Ženska članska reprezentanca je na turnirju v Španiji zasedla končno 3. mesto po zmagi proti Filipinom (1:0). Edini gol za zmago je prispevala Lana Golob. Zmagovalke 4. turnirja za Pinatar pokal so postale Finke, ki so v finalu s 5:4 po streljanju 11-metrovk porazile Škotinje.
 • 27.02.2024 | Ženska A
  Nocoj proti Filipinom
  Ženska članska reprezentanca bo danes ob 19.30 v Španiji proti Filipinom igrala za končno 3. mesto na mednarodnem turnirju Pinatar Cup. Finska in Škotska za 1. mesto.
 • 26.02.2024 | Ženska A
  Za 3. mesto proti Filipinom
  Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo za končno 3. mesto pomerile s Filipini, ki so v polfinalu z 0:2 klonili proti Škotski. Finska in Škotska za končno 1. mesto.
 • 24.02.2024 | Ženska A
  Kljub dobri igri brez finala v Španiji
  Finska je v Španiji z 1:0 premagala Slovenijo. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v torek, 27.2., pomerile za končno 3. mesto s Filipini, v finalu pa bosta igrali Finska in Škotska, ki je v prvem polfinalu z 2:0 porazila Filipine.
 • 24.02.2024 | Ženska A
  Podaja Kaje Korošec, Naja Poje Mihelič na 4. mesto
  Slovenska ženska članska reprezentanca danes začenja nastop na turnirju v Španiji, kamor so reprezentantke prišle iz svojih klubov, kjer uspešno igrajo.
 • 23.02.2024 | Ženska A
  Pripravljene čakajo Finsko
  Ženska članska reprezentanca bo v soboto ob 19.30 v Španiji odigrala polfinale mednarodnega turnirja Pinatar Cup. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile s Finsko, tekma bo na ogled tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 21.02.2024 | Ženska A
  Članice v Španiji, v soboto proti Finski
  Ženska članska reprezentanca je v Španiji, kjer se bo merila na močnem mednarodnem turnirju. Uvodoma bodo varovanke selektorja Saše Kolmana odigrale s Finsko, tekma bo v soboto, 24.2.
 • 09.02.2024 | Ženska A
  Znan seznam igralk za turnir v Španiji
  V mesecu februarju z delom nadaljuje ženska nogometna članska reprezentanca, ki bo od 24.2. do 27.2. igrala na močnem turnirju v Španiji. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa na turnirju.

DELI NA