14.04.2022 | 1. SFL
Lani slavila Litija, letos ima svojo računico tudi Siliko

Za mesto v finalu se bo od danes naprej igralo tudi v Litiji in na Vrhniki, kjer se bosta udarila FC Litija in FK Siliko. V tej sezoni sta se merila dvakrat – 4:4 je bilo na Vrhniki, 4:1 za domačina v Litiji, a so gostje nastopili v oslabljeni zasedbi. Vrhničani pa se še spomnijo, da so lani v polfinalu z minimalnim porazom 1:0 ostali brez finala ravno proti Litiji.

1.SFL, polfinale, 1. tekma, 15.4.
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FC Litija – FK Siliko (20.00)

Prava želja, pravi motiv

»Stanje je dobro, zadovoljni smo, forma je dobra, treniramo dobro,« v imenu 10-kratnih državnih prvakov pove kapetan Gašper Vrhovec.

»V tem tednu dni ni kaj veliko popraviti. Je pa lahko vedno boljši pristop in prisotna velika želja. Se pa tekmecu primerno pripravlja tudi taktika,« nadaljuje Vrhovec, ki meni, da imajo dobro zasedbo, ki se bo v polfinalu pokazala v pravi luči. Vključno s pravim motivom, željo, pristopom.

»Med sezono se zgodi, da nisi pravi… Pride tak dan, taka tekma. V petek vem, da bomo pravi,« verjame kapetan v ekipo, ki jo vodi Andrej Dobovičnik, uveljavljeno trenersko ime.

Poškodovana Vrhovec in Je

Litijani so se pripravili na goste. »Siliko ima kvalitetne igralce, v zadnjih letih so lepo zrasli in napredovali. Ni naključje, da so tako visoko. Ne podcenjujemo nikogar, Siliko vsakomur lahko zmeša štrene. Se pa mi bolj ukvarjamo s samim sabo,« poudari Vrhovec, ki pravi, da je vsaka od tekem v seriji še kako pomembna, vključno s prvo, ki se igra v Litiji, ki ima prednost domačega terena v seriji. V dresu Litije naj bi bila tudi Vrhovec, ki le igra tekme, trenira pa ne, in rahlo poškodovani Brazilec Je.

Zrasli kot ekipa

Siliko je minule dni slavil 8. rojstni dan, klub raste in se razvija. »Vsi smo zdravi, s polno optimizma čakamo petkovo tekmo v Litiji. Z jasno željo, da iztržimo kar se da veliko,« pomeni izkušeni Nikola Jandrič, ki je od Aljaža Končana nasledil kapetanski trak. Litija in Siliko sta bila lani tekmeca v polfinalu. Ima Siliko adute, da bo letos on finalist, ne pa Litija, sprašujemo Vrhničane.
»V prvi vrsti se mi zdi, da smo napredovali kot ekipa, igralci so še dodatno dozoreli, imamo večji izbor kvalitetnih igralcev, večina je tudi v formi,« se veseli Jandrič, ki konkurenco precej dobro pozna.

»V vrsti Litije je najboljši Igor Osredkar, a tudi ostali del ekipe je zelo dober in zelo dobro izgledajo. V drugem delu prvenstva 1. SFL so z lahkoto igrali z vsemi in tudi zmagovali,« opozarja Jandrič na nevarnosti, ki pretijo na njih. »Prepričan sem, da se bo tako v Litiji kot na Vrhniki zbralo veliko ljudi,ki bodo imeli kaj videti na teh tekmah. V naši igri je letos veliko tempa in priložnosti, Litija igra precej z žogo od noge do noge. Če to združiš, ne more biti slabo,« Jandrič povabi vse ljubitelje futsala na tekme v Litiji in na Vrhniki.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA