06.07.2013 | Ženska A
Lara Ivanuša ponosna na soigralke, vesela pa vabila v AA vrsto

Lara Ivanuša je v tej sezoni zagotovo tista igralka, ki je s svojimi igrami, potezami in zadetki dodobra opozorila nase. 25 golov je dosegla za novinke, ekipo Radomelj, v 1. ligi, za nameček je prišla v člansko vrsto, z ekipo do 17 let pa je pred tednom dni slavila zmago na Uefinem razvojnem turnirju.

Upoštevali nasvete

»S turnirjem v Srbiji sem zelo zadovoljna, saj smo osvojile prvo mesto in prikazale dobro igro,« uvodoma pove Lara, ki ne skriva, takega uspeha pa s soigralkami niso pričakovale. »Ne, zmage nismo pričakovale, saj so bile vse tri tekme zelo težke tekme in bi se lahko prevesile tudi v nasprotnikovo korist.« Izvemo pa, kako jih je na tekme pripravila selektorica Tina Kelenberger, ki vodi to generacijo deklet. »Selektorica je od nas zahtevala da razvijemo svojo igro, da igramo kolektivno ter da se borimo po svojih najboljših močeh.«

Zdi se, da so pobude, ideje in zahteve padle na plodna tla. »Mislim, da smo zahteve dokaj dobro izpolnile, vendar nas kljub temu čaka še veliko dela.« Lara je precej kritična, kar je dobro in odlična osnova za napredek: »Naša igra ni bila konstantno dobra skozi celo tekmo in težko sestavimo dva enakovredna polčasa.« Lara se je izkazala tudi v Srbiji, že uvodoma je zabila tri žoge v mrežo Turkinj, da bi potem Slovenke po enajstmetrovkah s 7:6 strle odpor tekmic: »S svojo igro sem dokaj zadovoljna, vendar pa bi bilo vedno lahko bolšje, kajti je še veliko elementov v igri ki jih moram izboljšati.«

Igranje v članski reprezentanci

Dobre igre v dresu Radomelj in mlade zasedbe do 17 let niso ostale neopažene pri selektorju članske vrste Damirju Robu, ki je Ivanušo povabil med članice: »Vabilo članskega selektorja mi pomeni zelo veliko saj je to največ kar lahko nogometašica dobi,« Lara ni skrivala navdušena ob tem veselem dogodku. »Prvič ko sem prišla v isto garderobo, sem seveda imela malo treme, vendar mi je bilo lažje ker sem nekaj igralk poznala že od prej in so me res lepo sprejele. Z nasveti so mi pomagale prav vse igralke, Mateja Zver pa je bila tista, od katere sem se največ naučila.«

Počitek pred novo sezono

Ni skrivnost, da so Laro snubili na več koncev, a je zatrdila, da bo tudi v novi sezoni branil barve Radomlje, za njo pa bo to šele druga sezona v članski vrsti. Vesela in ponosna je na pomoč ter podporo družine, ki je stoji ob strani, brat David in oče pa sta bila tista, ki sta jo za nogomet sploh navdušila. Sedaj bo nekaj prostega časa, da si napolni baterije za novo sezono. O Lari se bo v prihodnjih letih se slišalo in govorilo. Da bo le zdravja obilo, potem bo na zelenici lahko razvila ves svoj potencial in talent, ki ga premore. 

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.03.2024 | Ženska A
  V pričakovanju žreba kvalifikacij za EP članic
  Evropsko prvenstvo bo prihodnje leto gostila Švica, prvenstvo bo med 2. in 27. julijem. Tekme bodo na osmih prizoriščih. Na turnirju bo igralo 16 reprezentanc, ki bodo deljene v štiri predtekmovalne skupine.
 • 04.03.2024 | Ženska A
  Gol Manje Rogan, Lana Golob spet na vrh
  Po reprezentančni akciji v Španiji, kjer je Slovenija dosegla 3. mesto, so se igralke vrnile v svoje klube. Nekaj od njih je že odigralo tekme, večina pa s prvenstvom nadaljuje v prihodnjih dneh in tednih.
 • 27.02.2024 | Ženska A
  Z zmago in 3. mestom iz Španije
  Ženska članska reprezentanca je na turnirju v Španiji zasedla končno 3. mesto po zmagi proti Filipinom (1:0). Edini gol za zmago je prispevala Lana Golob. Zmagovalke 4. turnirja za Pinatar pokal so postale Finke, ki so v finalu s 5:4 po streljanju 11-metrovk porazile Škotinje.
 • 27.02.2024 | Ženska A
  Nocoj proti Filipinom
  Ženska članska reprezentanca bo danes ob 19.30 v Španiji proti Filipinom igrala za končno 3. mesto na mednarodnem turnirju Pinatar Cup. Finska in Škotska za 1. mesto.
 • 26.02.2024 | Ženska A
  Za 3. mesto proti Filipinom
  Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo za končno 3. mesto pomerile s Filipini, ki so v polfinalu z 0:2 klonili proti Škotski. Finska in Škotska za končno 1. mesto.
 • 24.02.2024 | Ženska A
  Kljub dobri igri brez finala v Španiji
  Finska je v Španiji z 1:0 premagala Slovenijo. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v torek, 27.2., pomerile za končno 3. mesto s Filipini, v finalu pa bosta igrali Finska in Škotska, ki je v prvem polfinalu z 2:0 porazila Filipine.
 • 24.02.2024 | Ženska A
  Podaja Kaje Korošec, Naja Poje Mihelič na 4. mesto
  Slovenska ženska članska reprezentanca danes začenja nastop na turnirju v Španiji, kamor so reprezentantke prišle iz svojih klubov, kjer uspešno igrajo.
 • 23.02.2024 | Ženska A
  Pripravljene čakajo Finsko
  Ženska članska reprezentanca bo v soboto ob 19.30 v Španiji odigrala polfinale mednarodnega turnirja Pinatar Cup. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile s Finsko, tekma bo na ogled tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 21.02.2024 | Ženska A
  Članice v Španiji, v soboto proti Finski
  Ženska članska reprezentanca je v Španiji, kjer se bo merila na močnem mednarodnem turnirju. Uvodoma bodo varovanke selektorja Saše Kolmana odigrale s Finsko, tekma bo v soboto, 24.2.
 • 09.02.2024 | Ženska A
  Znan seznam igralk za turnir v Španiji
  V mesecu februarju z delom nadaljuje ženska nogometna članska reprezentanca, ki bo od 24.2. do 27.2. igrala na močnem turnirju v Španiji. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa na turnirju.

DELI NA