25.10.2010 | U15
Lazarevič edini tujec v igri

Med mladimi reprezentanti se je četverica prvoligašev veselila zmage, med tistimi, ki se kalijo v tujini pa je priložnost dočakal le Dejan Lazarevič, ki pa je s Torinom zebeležil poraz.

Novogoričani so na svojem terenu remizirali s Koprčani, ki jim je goriški stadion postal domovanje, od katerega pa so se poslovili pretekli teden. Nejc in Miha Mevlja sta se skušala zoperstaviti Aljažu Struni in Eneju Jeleniču, a na koncu nihče ni slavil (2:2). Saša Aleksander Živec je sklonjene glave zapuščal stadion Ob jezeru, saj je Primorje kar z 1:3 izgubilo na gostovanju pri Rudarju.

Mariborčani so Lendavčanom tokrat vrnili za odlično predstavo v pokalu, kjer zmagovalca ni bilo, saj so na domačem terenu tokrat dvakrat ukanili Murka (0:2), sicer junaka sredinega srečanja. A to je šele druga od treh tekem v tednu dni. Lendavčani imajo tako v sredo priložnost, da vijoličastim vrnejo za ta poraz. Tokrat je v vratih znova (odlično) branil Matej Radan, Robert Berič od 70. in Rajko Rep od 89. minute pa sta kot aduta s klopi rezultatsko razliko skušala še povečati.

V Kranju so Domžalčani že po 17. minuti vodili z 2:0, a se gostitelji niso vdali vse do konca. Polčas, kjer mladi reprezentati niso sodelovali je postregel z visokim vodstvom gostov, do konca srečanja pa so Triglavani izid nekoliko popravili (1:3).

Olimpija je pred domačimi navijači končno dosegla zmago. Boj so bolje začeli Celjani, gostitelji pa po pregovorno slabšem začetku dočakali ugoden razplet. Alen Vučkič in Blaž Božič sta odigrala celotno srečanje, zmago pa je po nesrečnem posredovanju z roko iz bele točke dosegel kapetan zeleno-belih.

Na drugoligaških zelenicah sta svojo priložnost v dresu Interblocka dočakala Ažbe Jug in Filip Valenčič, ki pa sta morala priznati premoč Dravi (1:2), nekdanji prvoligaš je tako po izjemni zmagi nad Goričani klonil v svojem rangu tekmovanja. Zmage pa sta se veselila tako Dejan Vrečko, ki je prejel zgolj en zadetek kot tudi Marko Roškar, ki je v 61. minuti porumenel, osem minut kasneje pa ga je zamenjal sveži Emeršič. Vrečka je premagal še en reprezentant, Matic Fink, ki je v 76. miuti dosegel častni zadetek za gostitelje. Tudi Mura05 je doživela poraz. Tokrat so bili kar s 4:1 boljši nogometaši Bele Krajine. Za goste je celotno srečanje odigral Žiga Kous, ki ni mogle preprečiti visokega poraza svojega moštva.

Na tujih zelenicah nihče od slovenskega podmladka ni slavil. Še najbližje temu je bil Belčev Crotone, ki je z 0:0 remiziral proti Sieni. Slovenski čuvaj mreže pa je tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce. V drugi italijanski ligi je svojo priložnost dočakal Lazarevič, ki je proti Frosinonu odigral 51 minut, njegov klub pa je po dveh golih zaostanka vendarle dosegel častni zadetek za 1:2 in ublažil domač poraz.

Kevin Kampl v drugi nemški ligi ni kandidiral na gostovanju v Berlinu, medtem, ko je Jan Oblak remi svojega moštva proti Paços de Ferreiri opazoval s klopi. Poraz je že v soboto zabeležil tudi Črnčičev Leicester City, Haris Vučkič pa tokrat ni dočakal priložnosti pri gostovanju pri zadnjeuvrščenemu West Hamu. Ti bodo na svojo priložnost morali počakati do novega konca tedna.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA