19.01.2022 | Sodniki
Liste sodnikov za leto 2022

V ponedeljek se je na svoji 4. seji pod vodstvom predsednika David McDowlla sestala komisija za sodniške zadeve, ki je med drugim obravnavala in potrdila zapisnik 3.seje komisije, sprejela terminski načrt aktivnosti za spomladanski del sezone, sprejela sestavo skupin talentov za leto 2022 ter sprejela liste sodnikov za leto 2022, ki jih je medtem že tudi potrdil UO ZNSS.

Na listah je prišlo do določenih korekcij, saj A listo sodnikov zapuščata dolgoletna prvoligaška sodnika Damir Skomina in Roman Glažar. Skomina je bil najuspešnejši slovenski nogometni sodnik v zgodovini, tudi uradno priznan za najboljšega na zemeljski obli v letu 2019 in za katerim je izredno bogata, vrhuncev polna kariera. Skomina je sodil finale Lige prvakov 2019, finale lige Europa 2017, na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, pokalu konfederacij 2017, na SP 2018 in dveh EP (2012 in 2016), na EP 2008 pa je opravljal vlogo četrtega sodnika. Glažar (na fotografiji spodaj) se je na A listi sodnikov nahajal vse od leta 2000, na slovenski prvoligaški sceni pa je v vlogi sodnika odsodil 102 tekmi.

A listo sodnikov zapuščata tudi Armando Šorli in samovoljno Aleš Fridl, novi sodniki na A listi pa so postali Dejan Bavrlić, Tilen Kocbek in Anže Šepec.

Listo pomočnikov sta zaradi starostne omejitve zapustila dolgoletna pomočnika na 1. SNL Dejan Povšnar in Aleš Skok. Poleg njiju so A1 listo pomočnikov zapustili še Šekić Haris, Pantić Saša, Kočica Jan Jernej, Plavše Timotej, Gajić Tomislav, Radusinović Davorin in Cotič Urban. Novi pomočniki na A1 listi pa so postali: Pirman Tomaž, Selan Žiga, Birtič Matej, Vidergar Matej, Leban Erik, Dovnik Iztok, Borovnik Miha in Zupan Žiga.

A listo sodnic je zapustila Lara Božič, novi sodnici na A listi pa sta postali Polona Gerjol in Maja Angelovska. Do spremembe je prišlo tudi na ženski A-1 listi, kjer je listo zapustila Kaja Casar, nova sodnica pa je postala Kristina Grujić.              

Celotno sestavo list sodnikov za tekmovanja v organizaciji NZS lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.nzs.si/NZS/Sodniki/Sodniki/Liste_sodnikov

Posamezni nivoji skupin talentov so dostopni na naslednji povezavi: http://www.nzs.si/NZS/Sodniki/Sodniki/Program_talenti_in_mentorji

Sodniki se sicer že vse od 4. januarja udeležujejo rednih skupinskih treningov po društvih, prva organizirana aktivnost pod okriljem ZNSS pa pomočnike A1 liste, sodnice in pomočnice SŽNL liste, sodnike talente in kandidate za državne izpite čaka že v soboto 29. januarja, ko v Novi Gorici sledi preverjanje telesne pripravljenosti.

Četrtega februarja se nato sodniki A liste, mednarodni pomočniki in FIFA sodnici Aleksandra Česen ter pomočnica Staša Špur odpravljajo na ključni del zimskih priprav v turško Antalyo.

Tekst: ZNSS/ ŽD

Foto: m.24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 26.04.2022 | Sodniki
  Staša Špur na WEURO 2022
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes uradno imenovala sodnice, pomočnice sodnic in video sodnike za žensko evropsko prvenstvo 2022, ki bo v Angliji med 6. in 31. julijem. Veliko priznanje je prejela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, saj je med najboljšimi 25 izbranimi pomočnicami sodnic za WEURO 2022 tudi naša predstavnica iz Prekmurja, 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote.
 • 30.08.2021 | Sodniki
  Damir Skomina naznanil konec sodniške kariere
  Najuspešnejši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je na današnji novinarski konferenci v NNC Brdo sklenil svojo bogato sodniško kariero.
 • 30.06.2021 | Sodniki
  Slavko Vinčič s pomočnikoma v Munchen
  Slavko Vinčič na Allianz areni v Munchnu na tekmi četrtfinala EP Belgija : Italija.
 • 12.06.2021 | Sodniki
  Vinčiču na EP Španija : Švedska
  Vinčiču prva tekma na EP
 • 21.04.2021 | Sodniki
  Vinčič z ekipo na EURO
  Prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu tudi tokrat ne bo minilo brez slovenskih sodnikov. Sodniški odbor UEFA je namreč na EURO uradno delegiral slovensko sodniško ekipo na čelu z 41 – letnim Mariborčanom Slavkom Vinčičem in njegovima pomočnikoma 38 - letnim Tomažem Klančnikom iz Slovenj Gradca in 35 - letnim Andražem Kovačičem iz Ljubljane, ki skupaj tvorijo ekipo že vrsto let.
 • 05.04.2021 | Sodniki
  Vinčiču četrtfinale lige prvakov Porto - Chelsea
  Slavka Vinčiča v tem tednu čaka zanj prvo četrtfinale v evropskih izločilnih članskih bojih potem, ko ga je sodniški odbor UEFA delegiral na tekmo četrtinala lige prvakov med ekipama Porto in Chelsea.
 • 06.03.2021 | Sodniki
  McDowell na mestu predsednika ZNSS nasledil Šajna
  David McDowell Zor je novi predsednik ZNSS potem, ko je na današnji volilni skupščini ZNSS dobil soglasno podporo delegatov volilne skupščine ZNSS. Na mestu predsednika ZNSS bo McDowell nasledil Vlada Šajna, ki se poslavlja po dvajsetih letih vodenja sodniške organizacije. Skupščina ZNSS je ob tem Šajnu podelila naziv častnega predsednika ZNSS.

DELI NA