Ljudski vrt čaka na zadnjo tekmo UEFA Lige prvakov

V Ljudskem vrtu je že vse nared za zadnjo tekmo letošnje izvedbe skupinskega dela UEFA Lige prvakov. Mariborčani so po gostovanju v Moskvi ostali brez možnosti za pomlad v evropski konkurenci, a v taboru slovenskega prvaka poudarjajo, da se želijo od evropske sezone posloviti z uspešno predstavo.

Zadnji tekmec Mariborčanov, ki so z dvema točkama na svojem računu obsojeni na četrto mesto skupine, bodo nogometaši Seville. Andaluzijci so štajersko prestolnico spoznali že februarja 2014, ko je Maribor z goloma Marcosa Tavaresa in Dareta Vršiča iztržil remi. Španska zasedba, ki je nekaj tednov zatem pričela niz treh zaporednih osvojitev UEFA Evropske lige, je na domači zelenici potrdila vlogo favorita in z zmago 2:1 izločila ekipo Maribora. Štajerci so morali poraz na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan priznati tudi to jesen. Jasmin Handanović je moral konec septembra iz svoje mreže pobrati tri žoge, mariborska obramba pa ni imela prave rešitve za Bena Yedderja.

Francoski napadalec je v gol Maribora pospravil vse tri zadetke, kljub temu pa si Španci še niso zagotovili napredovanja. Z dvema točkama prednosti pred Spartakom ima Sevilla še vedno vse v svojih rokah, a za brezskrben zaključek dvoboja potrebuje zmago, medtem ko Maribor ne more višje od četrtega mesta. Kljub temu si v taboru domačih želijo novega odmevnega uspeha. »Smo v nestrpnem pričakovanju, saj sledi zadnje srečanje v ligi prvakov pred našimi navijači in želimo ga opraviti z odliko. Zadnje tekme, posebej tista v domačem prvenstvu, so nam dale veliko energije. Glede na stanje moštva in energijo želimo vse skupaj prenesti na to težko tekmo proti Sevilli. Iskreno upam, da nam bo to pomagalo do velikega uspeha,« poudarja Darko Milanič.

Mariborski strateg je v teh dneh s klubom sklenil novo pogodbo, ki bo njegovo bivanje v Ljudskem vrtu podaljšala vse do leta 2021. Izolan, ki bo čez slaba dva tedna dopolnil jubilejnih 50 let, ima nekaj težav s sestavo moštva, saj med drugimi ne more računati na Aleksandra Rajčevića in strelca moskovskega zadetka, Jasmina Mešanovića. Je pa Milaniča razveselila vest o povratku Luke Zahovića, ki kandidira za nastop v sredinem večeru. »Ne spreminjam postave, zavedamo se kakovosti tekmeca. Čeprav spomladi ne bomo igrali v Evropi, so naše ambicije zelo visoke. Imamo lepo priložnost, da uspešno končamo to super jesen. Nihče od nas ni niti pomislil, da se ne bi jutri na tekmi borili za zmago,« je dodal Milanič.

Mariborski strateg dodaja, da bo potrebno paziti na kakovostne posameznike in nasprotnika prisiliti v to, da bo slabši kot na domačem igrišču. Motiva ne bo manjkalo niti Marcosu Tavaresu, ki je s sobotnim golom v dvoboju z Gorico postal najboljši strelec v zgodovini slovenskega državnega prvenstva. »Želimo zmagati, biti najboljši v ligi prvakov doma, skupaj z navijači smo pripravljeni na to. Rekord mi je dal veliko energije in vedno, ko igramo doma, pred našimi navijači, je energije in motivacije ogromno. Utrujenosti ni, po sobotni tekmi proti Aluminiju bo skoraj mesec dni časa za počitek,« sporoča najboljši strelec kvalifikacij UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige še čaka na prvi zadetek v skupinskem delu najelitnejšega tekmovanja.

Tekmo bo sodila romunska trojka Ovidiu Hategan, Octavian Sovre in Sebastian Gheorghe, iz Ljudskega vrta pa so sporočili, da je na voljo še nekaj vstopnic za severno in zahodno tribuno stadiona.

UEFA Liga prvakov, šesti krog:

Sreda, 20:45: MARIBOR - SEVILLA (ŠPA)

Tekst: PDo/STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?

DELI NA