Loterija kazenskih udarcev usodna za Muro

Tudi Mura se ni uspela prebiti v nadaljevanje evropskih spopadov. Po osmih serijah strelov z bele točke so se napredovanja v tretji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige veselili nogometaši St Patrick's Athletica, črno-beli so od 71. minute igrali brez izključenega Matica Maruška. 

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - DRUGI KROG

MURA - ST PATRICK'S ATHLETIC 5:6 (0:0, 0:0)*

* po enajstmetrovkah

Mestni stadion Fazanerija, 4500 gledalcev, sodniki: Schnyder, M. Zürcher, B. Zürcher.
Mura: Obradović, Beganović, K. Cipot, Morris, Pucko (od 119. Majić), Bobičanec, Lorbek (od 63. klepač), Kous (od 86. Šroler), Petković (od 63. T. Cipot), Shabanhaxaj (od 63. Maruško), Daku.
St Patrick's Athletic: Anang, Cotter, Redmond, Grivosti, Breslin, O'Reilly (od 115. McClelland), Brockbank, Lennon (od 62. Timmermmans), Forrester (od 85. Coughlan), Doyle, King (od 69. Atakayi).
Rumeni kartoni: Bobičanec, Klepač, Lorbek; Forrester, O'Reilly.
Rdeči karton: Maruško (71.).

Nogometaši Mure so po neodločenem izidu na prvi tekmi na Irskem na domačem terenu iskali vsaj en gol, saj se je prva tekma končala z 1:1. Na koncu so bili blizu napredovanju, a po izvajanju enajstmetrovk klonili s 5:6.

Muraši so v razgibanem prvem polčasu imeli rahlo terensko premoč, nekaj več strelov in eno izrazito priložnost. Za domače je bil najbolj nevaren za zadetek Mirlind Daku v 26. minuti, ko je pobegnil v protinapad in bil hitrejši od branilcev gostujoče ekipe, toda ob strelu s kakšnih devetih metrov je bil zmagovalec dvoboja vratar Joseph Ananag. V prvem delu je bil za črno-bele nevarnejši še Luka Bobičanec, a je v 36. minuti žogo poslal natančno v vratarja.

Gostje so največ preglavic domačim povzročili v 25. minuti, ko je po kotu z nekaj metrov z glavo streljal Barry Cotter, a je šla žoga prek vrat Matka Obradovića. V 38. minuti pa je bil nevaren še Eoin Doyle, a je Obradović strel ustavil.

V drugem polčasu so bili domači od 71. minute močno oslabljeni. Takrat je Matic Maruško zaradi udarca nasprotnika dobi neposredni rdeči karton. A tudi z igralcem manj muraši niso bili v podrejenem položaju, ob koncu tekme pa so celo stopnjevali pritisk in bili boljši tekmec. Tako bi lahko že v rednem delu odločili zmagovalca in si priigrali napredovanje, najbližje zadetku pa sta bila v sodnikovem dodatku drugega polčasa Daku in Luka Bobičanec.

Pritisk zadnjih minut so črno-beli prenesli še v podaljšek. Po kotu v 95. minuti je odlično meril Daku, toda vratar Anang je še bolje reagiral in žogo odbil z golove črte. Vratar irske ekipe pa je bil prevelika ovira za domače še tri minute pozneje, ko je imel lepo priložnost še Mihael Klepač, a je Anang žogo odbil v kot.

V drugem delu podaljšku sta se domačim že nekoliko poznala utrujenost in igralec manj, saj je bila irska ekipa vse nevarnejša. A nekaj polpriložnosti so domači še imeli, izid pa se ni več spremenil.

O potniku v tretji krog kvalifikacij so tako odločale enajstmetrovke. Te so poskrbele za pravo srhljivko, veselili pa so se gostje. Mura je bila na robu izpada po četrti seriji, a je vratar Obradović nato naslednji poskus ubranil, Martin Šroler pa zagotovil naslednje strele. Vratar Mure je nato v sedmi seriji tudi sam zadel, a je nato zadnji izvajalec pri domačih Tio Cipot žogo poslal prek vrat in s tem zapečatil evropsko usodo Mure.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Petkov spored sklepa spopad domžalske in soboške ekipe, ki ju na sredini lestvice ločita le dve točki. Komu bo pripadel?
  • 23.03.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v zaostali tekmi 22. kroga Prve lige Telemach premagali Muro z 2:1 (1:0).

DELI NA