27.06.2022 | Ženska A
Maksimalno izkoristile priprave

Ženska članska reprezentanca je prejšnji teden opravila priprave v Čatežu ob Savi. Selektor Borut Jarc je bil zadovoljen z videnim in opravljenim. V naši izbrani vrsti pa pogledujejo v september, ko sta pred našo reprezentanco ključni tekmi v kvalifikacijah za prihajajoče svetovno prvenstvo.

Maksimalno izkoristili

„Termin priprav ni bil ravno posrečen, a je vezan na Uefin termin za prihajajoče evropsko prvenstvo v Angliji. Ponavadi je bil termin v začetku junija, ko se končajo klubske sezone,“ pove uvodoma selektor Jarc, ki je z ekipo maksimalno izkoristil čas, ki je bil na voljo.

„Menim, da smo priprave dobro izkoristili za ponavljanje dinamične tehnike, cirkulacije in taktične igre. Velik poudarek je bil tudi na teambuildingu, kar je zelo pomembno za zadnji dve tekmi kvalifikacij,“ nadaljuje Jarc. Na voljo ni bilo vseh igralk, saj je kar nekaj reprezentantk poškodovanih, zato je bilo na pripravah tudi nekaj novih obrazov.

„Mladi golmanki Iva Kocijan in Živa Galjot sta prišli pokazat, iz kakšnega testa sta. Pridružila se nam je tudi Korina Lana Janež, ki je potencialna dobra kandidatka za A reprezentanco,“ nadaljuje selektor.

„Pripravili smo analizo tekme v Kazahstanu, s katerim igramo 2.9. doma. Upam in želim si, da bo teh poškodb, ki jih imamo, čim manj in da čim boljše pripravljeni pričakamo sklepni del kvalifikacij. Dekleta kažejo izredno veliko voljo in zagnanost z jasno željo, da jim uspe veliki met na zadnjih dveh tekmah,“ sklene selektor Jarc.

Sama odloča o svoji usodi

Slovenija je v kvalifikacijah za SP pri 14 točkah, v tem hipu zaseda 3. mesto v svoji kvalifikacijski skupini. Za drugouvrščenim Walesom zaostaja za dve, za Francijo pa deset točk. O svoji usodi naša reprezentanca, Slovenija odkrito cilja na 2. mesto in dodatne kvalifikacije, pa odloča sama. Pred njo sta še dve tekmi: zasedba selektorja Boruta Jarca se bo pomerila še s Kazahstanom (2.9.) in Walesom (6.9.).

Slovenija zaključek kvalifikacij čaka kot 45. reprezentanca na svetu, tako visoko naše članice niso bile še nikoli na Fifini lestvici.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 31.07.2022 | Ženska A
  Lana Golob okrepila Basel
  Na tujem svojo kariero nadaljuje tudi reprezentančna branilka 22-letna Lana Golob. Po sezoni v Italiji jo je to pot športna pot vodila v Švico, kjer je postala članica ekipe Basel. Lana je v minuli sezoni igrala za Napoli, tja pa je prišla po končanem študiju v ZDA.
 • 31.07.2022 | Ženska A
  Iz Radomelj v Italijo
  Na tuje odhaja še ena slovenska reprezentantka. 24-letna Zala Kuštrin je postala članica italijanskega kluba ACF Brescia Calcio Femminile, ki bo igral v 2. italijanski ligi.
 • 29.07.2022 | Ženska A
  V mesecu dni bo spet igrala
  Članska reprezentantka Adrijana Mori se je po posoji, ko je prišla iz Nemčije v ljubljansko Olimpijo, vrnila v zvezno nemško ligo. Kariero nadaljuje v ekipi Turbine Potsdam, kamor je prvič prišla leta 2019. V teh dneh okreva po poškodbi meniskusa.
 • 28.07.2022 | Ženska A
  Kristina Erman se vrača na Nizozemsko
  "Klub ima velike cilje, ampak se zavedamo, da gremo v prvo sezono v prvi ligi. Ekipo so dobro okrepili s kvalitetnimi igralkami. S tem je klub pokazal, da ima res velike ambicije. V nogometu se enostavno mora vse poklopiti, da izpelješ dobro sezono," je ob selitvi v novo sredino povedala naša članska reprezentantka.
 • 27.07.2022 | Ženska A
  Nina Kajzba še naprej v dresu Rome
  „Podaljšanje pogodbe mi daje dodatno motivacijo za vsakodnevno napredovanje in nekakšno potrdilo dobremu dosedanjemu delu. Zaradi težke poškodbe kolena in nato še operaciji slepiča sem bila primorana izpustiti praktično celotno sezono. Okrevanje je končano, poletne priprave sem začela s prvo ekipo pred tremi tedni,“ pove Nina, tudi nekdanja igralka Pomurja.
 • 19.07.2022 | Ženska A
  Kaja Eržen okrepila Fiorentino
  V minuli sezoni je bila Kaja Eržen članica Napolija, pred tem Rome in Tavagnacca. V Italiji Kaja igra od leta 2017. Pred tem je bila članica Pomurja in Olimpija ter Velesovega, preizkusila se je tudi v Avstriji, zaigrala je za Carinthians in LUV Graz.
 • 09.07.2022 | Ženska A
  Selektor Jarc na EP v Anglijo
  V Angliji se je začelo 13. evropsko prvenstvo članic, kjer se najboljših 16 reprezentanc meri za naslov prvakinj. Tri tekme bo še posebej pozorno spremljal tudi Borut Jarc, selektor ženske članske reprezentance.
 • 22.06.2022 | Ženska A
  Članice do novega mejnika na Fifini lestvici
  „To je lep in spoštljiv podatek, ki je tesno povezan z zavestnim delom igralk, njihovo pripadnostjo reprezentanci, delovno vnemo, pozitivno energijo in zmagovalno miselnostjo. Zato je tudi ta reprezentanca tako visoko. Ob podpori in delu strokovnega štaba, ki je to ekipo s tistega 62. mesta dvignil na že 45. mesto,“ je ob tem povedal selektor Jarc, ki je z reprezentanco na pripravah v Čatežu ob Savi.
 • 20.06.2022 | Ženska A
  Priprave z mislijo na ključni septembrski tekmi
  „Pred nami je nov zbor, to bodo mini priprave. Termin je malce neroden, a je povezan z evropskim prvenstvom, ki bo med 6. in 31. julijem v Angliji. Naše igralke so na zasluženih počitnicah, odkoder bodo prišle na zbor. Temu bomo prilagodili metodiko dela,“ je pred zborom povedal selektor Borut Jarc.

DELI NA