27.06.2022 | Ženska A
Maksimalno izkoristile priprave

Ženska članska reprezentanca je prejšnji teden opravila priprave v Čatežu ob Savi. Selektor Borut Jarc je bil zadovoljen z videnim in opravljenim. V naši izbrani vrsti pa pogledujejo v september, ko sta pred našo reprezentanco ključni tekmi v kvalifikacijah za prihajajoče svetovno prvenstvo.

Maksimalno izkoristili

„Termin priprav ni bil ravno posrečen, a je vezan na Uefin termin za prihajajoče evropsko prvenstvo v Angliji. Ponavadi je bil termin v začetku junija, ko se končajo klubske sezone,“ pove uvodoma selektor Jarc, ki je z ekipo maksimalno izkoristil čas, ki je bil na voljo.

„Menim, da smo priprave dobro izkoristili za ponavljanje dinamične tehnike, cirkulacije in taktične igre. Velik poudarek je bil tudi na teambuildingu, kar je zelo pomembno za zadnji dve tekmi kvalifikacij,“ nadaljuje Jarc. Na voljo ni bilo vseh igralk, saj je kar nekaj reprezentantk poškodovanih, zato je bilo na pripravah tudi nekaj novih obrazov.

„Mladi golmanki Iva Kocijan in Živa Galjot sta prišli pokazat, iz kakšnega testa sta. Pridružila se nam je tudi Korina Lana Janež, ki je potencialna dobra kandidatka za A reprezentanco,“ nadaljuje selektor.

„Pripravili smo analizo tekme v Kazahstanu, s katerim igramo 2.9. doma. Upam in želim si, da bo teh poškodb, ki jih imamo, čim manj in da čim boljše pripravljeni pričakamo sklepni del kvalifikacij. Dekleta kažejo izredno veliko voljo in zagnanost z jasno željo, da jim uspe veliki met na zadnjih dveh tekmah,“ sklene selektor Jarc.

Sama odloča o svoji usodi

Slovenija je v kvalifikacijah za SP pri 14 točkah, v tem hipu zaseda 3. mesto v svoji kvalifikacijski skupini. Za drugouvrščenim Walesom zaostaja za dve, za Francijo pa deset točk. O svoji usodi naša reprezentanca, Slovenija odkrito cilja na 2. mesto in dodatne kvalifikacije, pa odloča sama. Pred njo sta še dve tekmi: zasedba selektorja Boruta Jarca se bo pomerila še s Kazahstanom (2.9.) in Walesom (6.9.).

Slovenija zaključek kvalifikacij čaka kot 45. reprezentanca na svetu, tako visoko naše članice niso bile še nikoli na Fifini lestvici.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2022 | Ženska A
  Dva gola Lare Prašnikar, trojec v lov na ligo prvakinj
  V italijanski ligi je Roma prišla do 3. zmage v sezoni. Z 2:1 so bile boljše od Fiorentine. Za Romo je debitirala 16-letna Zara Kramžar, tako mlade debitantke v Serie A še ni bilo. V igro je vstopila v 77. minuti. Nine Kajzba v ekipi Rome ni bilo, pravtako je v ekipi Fiorentine manjkala Kaja Eržen.
 • 23.09.2022 | Ženska A
  Selektor Jarc obelodanil seznam članic
  V prvem tednu oktobra se bo na reprezentančni akciji zbrala ženska članska reprezentanca, ki je ta mesec končala kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023. Selektor Borut Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 22.09.2022 | Ženska A
  Mateja Zver za zmago
  Na zadnji ovir za vstop v skupinski del pa izvrstno kaže dobro še trem našim reprezentantkam. Mateja Zver je sinoči z golom odločila tekmo na Finskem. Avstrijske prvakinje St. Pölten so z golom Mateje (bilo je v 42. minuti) porazile domači KuPS Kuopio.
 • 06.09.2022 | Ženska A
  Po dobri predstavi brez dodatnih kvalifikacij
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 v gosteh proti Walesu igrala neodločeno 0:0. Izbranke Boruta Jarca so tako ostale brez drugega mesta v skupini I in dodatnih kvalifikacij.
 • 06.09.2022 | Ženska A
  Nocoj najpomembnejša tekma kvalifikacij
  Reprezentanco Slovenija nocoj ob 20.45, prenos bo tudi na Spoklubu, čaka zadnja tekma rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Medtem ko je 1. mesto v skupini I že oddano Franciji, pa Slovenijo zmaga proti Walesu vodi v dodatne kvalifikacije.
 • 05.09.2022 | Ženska A
  Še nikoli tako odločno v tekmo
  Pri končni sestavi ekipe za torkovo tekmo bo imela pomembno besedo tudi zdravniška služba. Trenutno so poškodovane Sara Agrež, Zala Meršnik, Mateja Zver in Lara Prašnikar, zavoljo poškodb manjkajo že od prej Nina Predanič, Adrijana Mori, Evelina Kos, Nina Kajzba in Eva Vodušek.
 • 04.09.2022 | Ženska A
  Igrale bodo za Slovenijo in vse mlade nogometašice
  Reprezentanca je pripotovala v Wales, kjer jo v torek ob 20.45, prenos bo tudi na Spoklubu, čaka zadnja tekma rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Medtem ko je 1. mesto v skupini I že oddano Franciji, pa Slovenijo zmaga proti Walesu vodi v dodatne kvalifikacije.
 • 02.09.2022 | Ženska A
  Opravile s Kazahstanom, zdaj nad Wales
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Kranju igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Izbranke Boruta Jarca so premagale Kazahstan z 2:0 (1:0). V torek jih za konec kvalifikacij čaka še obračun v Walesu.
 • 02.09.2022 | Ženska A
  Potrpežljivo do zmage
  V Kranju se bo danes ob 18. uri naša ženska članska reprezentanca v kvalifikacijski tekmi za SP 2023 pomerila s Kazahstanom. Varovanke selektorja Boruta Jarca lovijo 5. zmago v kvalifikacijah. V tem hipu zasedajo 3. mesto v skupini I.
 • 01.09.2022 | Ženska A
  Resno in zavzeto od prve sekunde
  Še dan loči našo žensko člansko reprezentanco do tekme proti Kazahstanu, s katerim se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile jutri, ob 18. uri v Kranju. To bo deveta tekma naših članic v kvalifikacijski skupini, kjer lovijo končno 2. mesto in preboj v dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

DELI NA