25.06.2022 | Prva liga Telemach
Maribor do remija, Olimpija izgubila

Zadnja junijska sobota je postregla z novimi preizkušnjami. Mariborčani so remizirali s Tuzlo City, Koper pa je premagal puljsko Istro. Olimpija je izgubila s Čukaričkim, Radomljani so morali priznati premoč Radničkega.

Državni prvaki Mariborčani so se v Radencih merili z bosansko-hercegovskim podprvakom Tuzlo City. Gostje iz Tuzle, ki se jim je na treningih pridružil Mićo Kuzmanović, so z golom Semirja Smajlagića dobili prvi polčas. Nekdanji član Gorice je v 17. minuti zadel po kotu. Štajerci so izenačili pet minut pred koncem tekme, po prostem strelu Danijela Šturma je z glavo v polno meril Aleks Pihler.

Koprčani so na domači Bonifiki gostili puljsko Istro. Mrežo hrvaškega prvoligaša je v končnici prvega polčasa po lepi akciji načel Bede Amarachi Osuji, zmago pa je deset minut pred koncem tekme potrdil Dario Kolobarić. Novinec v koprskem moštvu se je veselil prvega zadetka po selitvi na Primorsko.

Olimpija je v Lescah izgubila s Čukaričkim, ki je z golom Stefana Kovača povedel po petih minutah igre. V 41. minuti je z dolgim lob udarcem izenačil Ivan Prtajin, Beograjčani pa so znova odlično odprli drugi polčas. Z bele točke je bil uspešen Bojan Adžić, devet minut kasneje pa je bil uspešen še Ibrahima Ndiaye, ki je bil najvišji v kazenskem prostoru zmajev. Poraz Ljubljančanov je minuto pred koncem obračuna omilil Dino Špehar.

Radomlje so se na domači zelenici udarile z Radničkim iz Niša, ki je v mrežo gostiteljev pospravil pet žog. Srbi so povedli z goloma Branislava Tomića in Ryoheija Michibuchija, "mlinarji" pa so odgovorili preko Luke Cerarja, domači kapetan je v 25. minuti znižal zaostanek, v podaljšku pa poskrbel za izenačenje. V 50. minuti je za popoln preobrat Radomljanov poskrbel Džemal Ibishi, a so gostje preko Make Gakouja, Stefana Mitrovića in Nikole Štulića izid obrnili v svojo korist.

KALCER RADOMLJE - RADNIČKI NIŠ 3:5 (2:2)

Strelci: Cerar (25', 45')); Ibishi (50'); Tomić, Michibuchi, Maka Gakou, Mitrović, Štulić.
Radomlje: Velić, Rugašević, Guček, Jazbec, Sigur, Ćalušić, Čuić, Šošić, Cerar, Mrkonjić, Ibishi. Igrali so še: Nuhanović, Bumbu, Prohouly, Kolar, Solaković, Malenšek. Trener: Nermin Bašić.

KOPER - ISTRA 1961 2:0 (1:0)

Strelca: Osuji (43'), Kolobarić (80').
Koper: Golubović, Šimčak, Rajčević, Žužek, Novoselec, Jelić Balta, Benedičič, Daley, Šušnjara, Jašaragić, Osuji. Igrali so še: Kambič, Bešir, Pavlović, Mittendorfer, Krajinović, Vešner Tičić, Parris, Kolobarić, Karajbić, Hrvatin, Kotnik, Vošnjak. Trener: Zoran Zeljković.

MARIBOR - TUZLA CITY 1:1 (0:1) 

Strelca: Pihler (85'); Smajlagić (17').
Maribor: Bergsen, Milec (60' Mutavčić), Watson (60' Pihler), Šoštarič Karić (60' Uskoković), Sikošek (60' Koderman), Makoumbou (60' Maher), Repas (60' Antolin), Žugelj (60' Šturm), Brnić (60' Guerrico), Božić (60' Vipotnik), Baturina (60' Sirk). Trener: Radovan Karanović.

OLIMPIJA - ČUKARIČKI 2:3 (1:1)

Strelci: Prtajin (41'), Špehar (89'); Kovač (5'), Adžić (50'/11m), Ndiaye (59').
Olimpija: Vidovšek, Ratnik (46' Karamatić), Milović, Van Bruggen (46' Crnomarković), Nukić, Elšnik (69' Špehar), Doffo (80' Gavrić), Lasickas (80' Langudžić), Kvesić (46' Pilj), Sešlar (69' Slaviček), Prtajin (69' Tall). Trener: Robert Prosinečki.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Prva liga Telemach
    Enajsterica 32. kroga Prve lige Telemach
    Enajsterica kroga Prve lige Telemach je sestavljena po izboru obiskovalcev portala in uredništva Prvaliga.si. V najboljši enajsterici so lahko največ štirje nogometaši posameznega kluba.
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Koprom in Bravom
    Nogometaši Kopra in Brava Kostela so se v 32. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Celju
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagale Celje s 3:2 (0:1).
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage v drugem polčasu
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo Kostel
    Koper se po porazu na zaostali tekmi v Domžalah ni uspel zavihteti pred Bravo. Lahko Primorci pred Ljubljančane skočijo v nedeljo, ko se bosta tekmeca za četrto mesto pomerila na Bonifiki?
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?

DELI NA