08.04.2023 | Prva liga Telemach
Maribor doma do točk proti Kopru

Maribor - Koper 3:1 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Balažič, Salkić, Brezar.
* Strelci: 1:0 Tolić (43.), 2:0 Laušić (54.), 3:0 Brnić (72.), 3:1 Edomwonyi (90+5./11 m).
* Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič (od 40. Uskoković), Guerrico, Antolin, Laušić, Božić (od 66. Brnić), Iličić (od 79. Jakupović), Kronaveter (od 66. Sirk), Tolić (od 79. Rafiu).
* Koper: Golubovič, Kambič, Novoselec, Mittendorfer, Pavlović (od 56. Šimčak), Correia, Vešner Tičić (od 75. Bilić), Krajinović, Ochieng (od 56. Koderman), Požeg Vancaš (od 62. Benedičič), Edomwonyi.
* Rumena kartona: Guerrico; Ochieng.
* Rdeči karton: /.

V Ljudskem vrtu sta se srečali ekipi, ki sta pogrešali kar nekaj prvokategornikov, pri domačih sta med drugim manjkala prvi strelec lige Žan Vipotnik in Jan Repas, pri gostih pa ni bilo Andreja Kotnika, Bedeja Osujija, Mateja Palčiča in Maksa Barišića.

Bolje so se znašli Štajerci, ki so zasluženo vpisali nove tri točke. Skupaj jih imajo zdaj 54 in so trdno na drugem mestu. Za Olimpijo zaostajajo za 12 točk, pred Celjem pa imajo šest točk naskoka. Koper je četrti s 46 točkami.

Mariborčani so kmalu vzpostavili igro s posestjo žoge, toda posebej nevarni niso bili. V 16. minuti pa so imeli veliko priložnost za vodstvo, najprej je Aljaž Antolin zadel vratnico, odbito žogo pa je mimo vrat poslal Rok Kronaveter.

To je bila edina resna akcija v prve pol ure, tudi Koprčani so bili bolj ali manj nenevarni, kar je veljalo za cel polčas. V 40. minuti je moral iz igre domači branilec Sven Šoštarič Karič zaradi posledic predhodnega trka z glavo z Ivanom Novoselcem.

Kljub temu so izbranci Damirja Krznarja zasluženo povedli v 43. minuti. Zadel je Marko Tolić, ki je po podaji Josipa Iličića sprožil nizek strel s 15 metrov. Zanj je bil to sedmi gol sezone.

V drugem polčasu je prvi poskusil Iličić, vendar prešibko, zato pa so njegovi soigralci v 54. minuti izpeljali lepo akcijo, na koncu je Kronaveter podal do Marina Laušića, ta pa je nato iz bližine matiral Adnana Golubovića.

Zatem so Koprčani prišli do dveh strelov, Ažbe Jug se je moral izkazati po drugem, ki ga je sprožil Bright Edomwonyi. Nevaren je bil tudi strel Luke Kambiča v 61. minuti, vendar premalo natančen.

V 72. minuti pa je Maribor povedel že s 3:0. Laušić je žogo poslal v globino do Iličića, ta je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je žogo ustavil Ivan Brnić ter jo z diagonalnim strelom poslal pod prečko.

Brnić je bil nevaren še v 77. minuti, v 78. je poskusil Martin Milec, v 81. Arnel Jakupović, v 91. pa na drugi strani še Nikola Krajinović, vendar je ostalo pri 3:0. Tik pred koncem pa so Koprčani po igranju z roko prišli do najstrožje kazni, to je zanesljivo izvedel Edomwonyi za končnih 3:1.

Maribor bo v 31. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri Olimpiji, Koper pa bo dva dni prej gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Koper
    Pred praznično nedeljo, ki bo minila brez nogometa, bomo pod Kalvarijo priča eni od tekem kroga. Pomerila se bosta Maribor in Koper.

DELI NA