Maribor po preobratu do zelo pomembne zmage

Maribor - CB24 Tabor Sežana 2:1 (0:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Sagrković, Vojska, Mežnar.
* Strelci: 0:1 Briški (23.), 1:1 Mlakar (52./11 m), 2:1 Repas (62.).
* Maribor: Jug, Milec, Martinović (od 86. Peričić), Uskoković, Koderman, Vrhovec, Gorenak, Repas (od 66. Tavares), Požeg Vancaš (od 46. Santos), Matko (od 46. Kronaveter), Mlakar.
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Briški (od 46. Aliaj), Azinović, Nemanič, Ristić, Salkić, Doukoure Grobry (od 76. Stare), Tolić (od 58. Krivičić), Sever (od 58. Makoumbou), Stančič (od 35. Ndzengue), Djalo Aldair.
* Rumeni kartoni: Koderman, Vrhovec, Milec, Tavares, Uskoković; Sever, Ndzengue, Ristić.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani, ki so pogrešali kaznovana Denisa Klinarja in Aleksa Pihlerja, spet pa niti v zapisniku ni bilo Amirja Derviševića in Alexandruja Cretuja, so prišli do pomembne zmage in lepe popotnice pred večnim derbijem v naslednjem krogu. Štajerci so do treh točk prišli po boljši igri v drugem polčasu, zdaj imajo na drugem mestu dve točki zaostanka za Olimpijo, ki jo v sredo čaka gostovanje v Domžalah.

Uvod tekme ni ponudil posebej razburljivih dogodkov v Ljudskem vrtu, so pa v 23. minuti povedli gosti, potem ko je zadel Mihael Briški. Ta je bil sicer ob podaji Djala Aldairja v prepovedanem položaju, a se sodniki niso oglasili.

Gostje pa so morali v 35. minuti poseči po prvi menjavi, saj se je v dvoboju z Blažem Vrhovcem, ki zaradi rumenega kartona ne bo igral v prihodnjem krogu na derbiju z Olimpijo, poškodoval Dino Stančič.

V 42. minuti so prvič rahlo zagrozili tudi domači, najprej prek Vida Kodermana, nato pa še prek Rudija Požega Vancaša, ki je precej zgrešil iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru.

V 47. minuti je imel pri domačih izjemno priložnost Jan Mlakar, ko je prišel do neoviranega strela v osrčju kazenskega prostora, toda izkazal se je Jan Koprivec.

Mlakar je imel v 49. minuti nov dvoboj ena na ena s Koprivcem, spet pa je bil uspešnejši sežanski vratar. So pa domači v 52. le izenačili, ko je Mlakar unovčil enajstmetrovko po igranju z roko Klemna Nemaniča. Za Mlakarja je bil to deseti gol sezone.

V 56. minuti je Ilija Martinović pred sežanskimi vrati zgrešil žogo ob poskusu strela z glavo, šest minut pozneje pa je Jan Repas izkoristil podajo Felipeja dos Santosa za hrbet gostujoče obrambe za vodstvo z 2:1.

V 72. minuti pa so po dolgem času zagrozili tudi Sežanci, najprej je Antoine Makoumbou streljal, Ažbe Jug je toliko preusmeril žogo, da je ta zadela vratnico, pozneje pa je bil neuspešen še Marko Krivičić. V 81. je na drugi strani vratnico zadel še Mlakar s strelom z desne strani.

Maribor bo v 33. krogu v nedeljo gostoval pri Olimpiji, Tabor pa bo dan prej gostil Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Tabor
    Pokalnemu porazu v Domžalah je sledil še ligaški v Celju. Simon Rožman še ni našel magičnega recepta, s katerim bi Maribor spravil do serije zmag. Bodo Štajerci krivulju obrnili v obračunu s Taborom?

DELI NA