22.04.2023 | Prva liga Telemach
Maribor z zadetkom VIpotnika ugnal Domžale

MARIBOR - DOMŽALE 1:0

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Matoša, Kordež, Kasapović.
* Strelec: 1:0 Vipotnik (47.)
* Maribor: Bergsen, Božić (od 90. Božičković), Brnić, J. Repas, Antolin (od 46. Laušić), Watson, Uskoković, Žinič (od 67 Šoštarič Karič), Guerrico, Tolić (od 87. Jakupović), Vipotnik.
* Domžale: Tratnik, Markuš, Topalović (od 70. Vuk), Offenbacher (od 63. Podlogar), Kovačević, Barišić (od 63. Awosanya), Ž. Repas, Nwankwo, Pišek, Brecl, Fazlić.
* Rumeni kartoni: Božić, Antolin, Žinić; Offenbacher, Nwankwo.
* Rdeč karton: Nwankwo (51.).

Potem ko so Mariborčani v prejšnjem krogu s porazom na derbiju v Ljubljani ostali brez možnosti za naslov prvaka, so se danes pomerili z Domžalčani. Obe ekipi sta bili oslabljeni oziroma v spremenjenih postavah, pri gostih je zaradi kazni in poškodb manjkala osmerica, tudi Andrej Đurić in Nermin Hodžić, pri domačih pa med drugimi zaradi kartonov ni smel igrati prvi vratar Ažbe Jug, manjkala pa sta tudi Martin Milec in Josip Iličić. Kot zanimivost velja omeniti, da sta tokrat ekipi kot kapetana vodila brata - mariborsko Jan Repas, gostujočo pa Žiga Repas.

V začetnem delu tekme so domači pritisnili, gostje pa so jih, tudi z nekaj prekrški, ustavljali. Nato je moral v 16. minuti vratar gostov Gašper Tratnik že po žogo v mrežo, ko je Žan Vipotnik preigral tri branilce in zadel, toda pred tem je bil ob podaji Marka Tolića v prepovedanem položaju.

Pet minut zatem se je stresel okvir vrat Maribora. Domžalčani so imeli prosti strel z leve strani, udaril je Jošt Pišek, žoga pa je končala v vratnici in se odbila v polje, kjer pa pred vrati Franko Kovačević ni bil dovolj hiter, da bi jo porinil v mrežo. Ob koncu polčasa je imel pri domačih lepo priložnost še Marko Božić, a so gostje njegov strel blokirali. Na drugi strani pa se je prodor Kovačevića v kazenski prostor končal s padcem Domžalčana. Gostje so zahtevali najstrožjo kazen, a je niso dobili.

V nadaljevanju so domači hitro prišli do vodstva. V 47. minuti je z leve strani podal Ivan Brnić, žogo pa je dva metra pred golom ob daljši vratnici še ujel Vipotnik ter jo porinil čez golovo črto. Sledilo je stopnjevanje težav za Domžale, ko je Abrahama Nwankwo v 51. minuti dobil drugi rumeni karton. A kljub igralcu manj gostje niso bili podrejeni, domači so sicer imeli nekaj terenske premoči, vendar si niso ustvarili nevarnejših priložnosti.

Zato pa bi lahko za gol Domžal poskrbel Pišek. V 71. minuti je imel še eno priložnost s prostega strela s podobnega položaja kot v prvem delu, in še enkrat je bil vratar Menno Bergsen prekratek, toda Pišek je spet zadel prečko.

Ob koncu pa bi lahko tudi domači povišali vodstvo. Najprej je imel še eno priložnost Vipotnik, ki je prišel do žoge na robu kazenskega prostora in stekel proti golu, a mu je zmanjkalo prostora za natančen strel. V sodnikovem dodatku pa je po podaji Brnića Luka Božičković, ki je tik pred tem vstopil v igro, z nekaj metrov zadel vratnico.

V naslednjem krogu bodo Mariborčani 29. aprila gostovali v Celju, Domžalčani bodo dan prej gostili Goričane.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Po porazu na derbiju Mariborčane čaka tekma z Domžalami. Kdo bo boljši?

DELI NA