21.11.2021 | Prva liga Telemach
Maribor zanesljiv proti Aluminiju

Maribor - Aluminij 3:0 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Kajtazović, Povšnar, Švarc.
* Strelci: 1:0 Mudrinski (42.), 2:0 Sirk (78.), 3:0 Kronaveter (90./11 m).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Repas, Žugelj (od 72. Kronaveter), Sellouki (od 90. Šturm), Mudrinski (od 72. Požeg Vancaš), Sirk.
* Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik, Azemović, Bolha, Nkama (od 76. Shaubach), Krefl, Dodlek (od 76. Matjašič), Prša (od 84. Bizjak), T. Pečnik (od 46. Marinšek), Đerlek (od 65. Kidrič), Brest.
* Rumeni kartoni: Jug; Brest, Azemović.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so še osmo tekmo zapovrstjo končali brez poraza, šestič zapovrstjo pa niso prejeli zadetka, čeprav so pogrešali kar nekaj igralcev, med drugimi kaznovana Marka Alvirja in Antoina Makoumbouja. Ekipa Radovana Karanovića, ki pod vodstvom slednjega ne pozna poraza, je tako po deseti zmagi pri 33 točkah in na prvem mestu lestvice, po večerni tekmi se lahko z njo izenači Koper. Kidričani pa so še naprej zadnji s 15 točkami, imajo točko manj od Tabora in Radomelj.

Prvi polčas so odločneje začeli domači, ki so imeli v sedmi minuti lepo priložnost za vodstvo, ko je malce na levi strani do strela v kazenskem prostoru prišel Malik Sellouki, Luka Janžekovič pa je odlično posredoval.

Pozneje so prišli domači še do nekaj strelov, denimo Nina Žuglja v 11. in 24. minuti, a je tudi po tem ostalo pri 0:0, tako kot tudi po strelu od daleč Tilna Pečnika v 38. minuti, ko je Ažbe Jug žogo brez težav ukrotil.

V 42. minuti so domači najprej neuspešno zahtevali najstrožjo kazen (tako kot v 24.), potem pa so vijolični povedli, ko so se gosti poigravali v nevarni coni.

Tilen Pečnik je izgubil žogo, do nje je prišel Rok Sirk, jo oddal do Ognjena Mudrinskega, ki je malce z desne premagal Janžekoviča za 1:0 in svoj šesti gol sezone ter četrtega na zadnjih treh tekmah.

Tik pred koncem polčasa je imel Aluminij na voljo indirektni prosti strel v kazenskem prostoru Maribora, a so domači blokirali poskus Aljaža Krefla.

V drugem polčasu je v 56. minuti nevarno meril Roko Prša, vendar je žoga po posredovanju enega domačih branilcev zletela malo čez gol. Nenatančen je bil tudi Mudrinski malo pozneje, sicer pa je bilo v tem delu igre malo razburljivih dogodkov.

V 69. minuti je Mudrinski z desne strani zadel še zunanji del mreže, v 78. minuti pa je Sirk Mariborčane dokončno popeljal do nove, pete zaporedne zmage, ko je bil v osrčju kazenskega prostora najvišji po podaji Gregorja Sikoška.

V 89. minuti je silovito streljal še Jan Repas, izkazal pa se je Aluminijev vratar, malce pozneje pa je Rudi Požeg Vancaš priigral najstrožjo kazen Mariboru po prekršku Emirja Azemovića. To je unovčil Rok Kronaveter za končnih 3:0.

Maribor bo v 18. krogu v nedeljo gostoval pri Muri, Aluminij pa bo dan prej gostil Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.11.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Aluminij
    Nedeljski spored Prve lige Telemach se bo nadaljeval s sosedskim spopadom Maribora in Aluminija. Štajerska prvoligaša sta pred reprezentančnim premorom na kolena spravila ljubljanska kluba, kdo bo boljši v Ljudskem vrtu?

DELI NA