02.10.2022 | Prva liga Telemach
Maribor zanesljivo prek Gorice

Gorica - Maribor 1:4 (0:3)

* Stadion v športnem parku Nova Gorica, sodniki: Kondić, Kasapović, Pospeh.
* Strelci: 0:1 Repas (27.), 0:2 Baturina (37.), 0:3 Kronaveter (42., 11-m), 1:3 Velikonja (69., 11-m), 1:4 Vipotnik (88.).
* Gorica: Likar, Cerovec, Mevlja (od 46. Marinič), Agić, Širok, Urbančič, Amkrah (od 46. Krajnc), Hrka, Petrović (od 84. Jukić), Iličić (od 55. Bešir), Velikonja (od 76. Vekić).
* Maribor: Pridgar, Mitrović, Šoštarič Karič, Uskoković, Žinič (od 46. Božičković), Sikošek (od 81. Guerrico), Repas, Antolin (od 66. Božić), Tolić (od 89. Čuk), Kronaveter, Baturina (od 81. Vipotnik).
* Rumeni kartoni: Krajnc; Tolić, Žinič, Božičković.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Maribora so še tretjič zapovrstjo gostovali in še tretjič zapovrstjo zmagali, hkrati pa že na 17. zaporedni tekmi proti Novogoričanom ostali nepremagani. Do novih točk spet niso prišli s posebej blestečo igro, a tako kot proti Radomljam v prejšnjem krogu (5:0) so bili zelo učinkoviti. Vprašanje zmagovalca so rešili že v prvem delu, ko so po neprepričljivem začetku izkoristili vse tri večje priložnosti.

Goričani so tekmo začeli agresivno, Mariborčanom so že na njihovi polovici preprečevali organizacijo napadov, nekajkrat pa so nevarno prišli v kazenski prostor, a edini nevarnejši strel na vrata, ki jih je tokrat branil mladi Samo Pridgar (zamenjal je poškodovanega Minna Bergsna), je po kotu na začetku tekme sprožil Tino Agić. Po uvodnem pritisku Gorice pa so gosti vendarle prihajali k sebi, Ivan Tolić in Rok Kronaveter sta dvakrat zagrozila s streli od daleč, a je bil goriški vratar na mestu.

V 27. minuti pa ni preprečil vodstva favorizirane ekipe. Tolić je podal žogo v prazen prostor, z desne strani je vanj utekel Jan Repas, njegov strel ni bil najboljši, Likar ga je odbil v zrak, toda žoga je vendarle še naprej potovala proti golu, Denis Cerovec pa je z golove črte ni znal izbiti v polje.

Že ob koncu prvega polčasa pa je upanje gostiteljev na ugoden rezultat povsem izpuhtelo, saj so tekmeci dosegli še dva gola. Najprej je Roko Baturina izkoristil napako Nejca Mevlje, sam pritekel pred Likarja in ga zanesljivo premagal, nato je še Jošt Urbančič v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Andraža Žiniča, Krovater pa je uspešno izvedel najstrožjo kazen.

V drugem delu so Mariborčani brez posebnih težav nadzorovali potek tekme. V 59. minuti je Pridgar ubranil strel Alena Kranjca, sledni pa je svoji ekipi tudi priigral enajstmetrovko, ki jo je v 69. minuti izkoristil Etien Velikonja. Dokončno je zmago Mariborčanov z lepim golom v 88. minuti potrdil Žan Vipotnik.

Maribor bo v naslednjem krogu gostil Koper, Gorica bo gostovala v Domžalah pri Radomljah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Maribor
    Maribor pod vodstvom Damirja Krznarja še ne pozna ligaškega poraza. Državni prvaki bodo oktober odprli z gostovanjem pri Gorici, ki Štajercev ni premagala že šest let.

DELI NA