02.05.2023 | Prva liga Telemach
Mariboru derbi proti Muri

Maribor - Mura 3:1 (2:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Bubek, Vidali, T. Jug.
* Strelci: 1:0 Cipot (3., a.g.), 2:0 Morris (16., a.g.), 2:1 Zličić (22.), 3:1 Vipotnik (69.).
* Maribor: Bergsen, Milec (od 73. Žinić), Mitrović, Uskoković, Šoštarič Karič, Repas (od 90. Božičković), Laušić, Tolić (od 81. Kronaveter), Brnić, Jakupović (od 73. Božić), Vipotnik (od od 81. Alijagić).
* Mura: Mihelak, Beganović, Cipot, Morris, Sadriu (od 54. Balažic), Maruško, Tripi (od 89. Jovičević), Kous (od 89. Kasalo), Zličić (od 76. Šroler), Klepač, Daku.
* Rumeni kartoni: Mitrović, Šoštarič Karič; Klepač.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Mure, ki se vedno borijo za uvrstitev v evropska tekmovanja, v Mariboru niso pripravili presenečenja. Gledalcem se sicer niso predstavili v slabi luči, a so pokazali preveč nespretnosti, storili preveč napak, tudi dva avtogola, da bi lahko iztržili ugodnejši rezultat. Mariborčani so to znali izkoristiti in v generalki pred sobotnim finalom pokala z Olimpijo prekiniti niz dveh zaporednih porazov ter osvojiti točke, ki so jih vsaj začasno spet popeljali na drugo mesto prvenstvene razpredelnice.

Za Muro se je sicer dinamična in zanimiva tekma začela nesrečno, saj je že v tretji minuti prejela zadetek. In dala si ga je kar sama, saj je žoga po podaji Martina Milca z desne strani najprej zadela Mirlinda Dakuja, nato pa še Kaija Cipota in se odbila v mrežo.

A v 11. minuti bi lahko Mura vrnila tekmecem milo za drago in vrnila tekmo na začetno izhodišče, Mihael Klepač se je znašel sam pred vratarjem Mennom Bergsenom, toda streljal je mimo gola. Napadalec je bil tudi v sumljivem položaju, stranski sodnik sicer ni dvignil zastavico, a vprašanje je, če bi bil Prekmurcem Var naklonjen.

Nova nevšečnost je goste doletela v 16. minuti, ko so že drugič dosegli avtogol. Tokrat je predložek Arnela Jakupovića za hrbet vratarja Klemna Mihelaka preusmeril Darrick Kobie Morris.

Želje pa to Sobočanom ni vzelo, v 22. minuti so prišli do znižanja zaostanka. Po protinapadu je mariborska obramba slabo izbijala žogo, ta je prišla do Lazarja Zličića, ki je z 18 metrov natančno meril. Vratar Bergsen se je žoge sicer rahlo dotaknil, a ukrotil je ni.

Da pa smola murašev ne bo spremljala vso tekmo, je pokazala 35. minuta. Takrat je po lepi podaji Marka Tolića najboljši strelec prvenstva Žan Vipotnik že premagal Mihelaka, vendar je soboškega vratarja rešila vratnica.

Štiri minute pozneje gosti niso izkoristili darila Bergsena, nizozemski vratar, ki je pred tem poklonil žogo Žigi Kousu, je svojo napako popravil, ubranil je strel Dakuja iz neposredne bližine vrat. Nekaj zatem so avtogol dosegli tudi Mariborčani, a njihovo srečo je bil pred tem Klepač v nedovoljenem položaju, v zadnjih trenutkih pred odhodom v slačilnico pa se je Bergsen izkazal po strelu Matica Maruška od daleč.

Mura je tudi v nadaljevanju nadaljevala napade, Klepač in Daku sta predstavljala stalno nevarnost, toda razpoložen je bil tudi Bergsen. Njegovo delo pa je nadgradila naveza Tolić - Vipotnik, ki je v 69. minuti poskrbela za povišanje vodstva. Hrvaški igralec zvezne vrste je mojstrsko zaposlil vročega soigralca, ki je natančno meril in dosegel svoj 20. gol v tej sezoni.

Malo zatem bi lahko tudi 21., vendar je streljal mimo gola, še nekaj priložnosti je imela tudi Mura, Cipotu je med drugim veselje preprečila glava Bergsena, ki jo je iz bližine zadel.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval v Sežani, Mura bo gostila Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Podaljšani konec tedna bo sklenilo uvodno dejanje 34. kroga Prve lige Telemach. Udarila se bosta Maribor in Mura.

DELI NA