Mariboru uspel preobrat z igralcem manj

Aluminij - Maribor 2:3 (1:0)

* Stadion v športnem parku, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Kordež (Dol pri Ljubljani), Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelci: 1:0 Tahiraj (15.), 1:1 Ahmedi (66), 2:1 Nunić (69), 2:2 Billong (74), 2:3 Hotić (89).
* Aluminij: Kovačić, Jakšić, Muminović, Jurčević, Petrovič, Vrbanec, Škoflek, I. Mensah, Mesec, Tahiraj (od 79. Bartulović), Nunić.
* Maribor: Handanović, Palčič, Rajčević, Billong, Viler, Kabha, Pihler (od 64. Hotić), Kramarič (od 37. Inbrom), Ahmedi, Bajde (od 46. Tavares), Mešanović.
* Rumeni kartoni: Vrbanec (51), Inbrom (55), Kabha (60), Hotić (67), Mensah (70), Jakšić (82).
* Rdeči karton: Inbrom (82.).

Nogometaši Maribora, ki jih prihodnji teden čaka gostovanje v Sevilli in drugi nastop v ligi prvakov, so generalko pred nastopom v Andaluziji odigrali v Kidričevem ter se z zmago vsaj začasno povzpeli na vrh prvenstvene razpredelnice. Tokrat je bilo vzdušje izjemno, saj so v štajerskem obračunu domači navijači dodobra napolnili tribune, obenem pa je Kidričevo s prvo tekmo pod reflektorji doživelo novo premiero v bogati nogometni zgodovini.

Trener Darko Milanič se je ob dejstvu, da so poškodovani Šuler, Milec, Zahović, Vršič in Šme, znašel pred pravim rebusom ob izboru prave ekipe, po drugi strani pa je jasno, da imajo državni prvaki dovolj dolgo klop, da sestavijo kakovostno enajsterico za domače prvenstvo. Da želijo vijoličasti vse tri točke, je prvi napovedal Ahmedi, ki je v sedmi minuti poskušal s strelom z razdalje. Isti igralec je bil nevaren pet minut kasneje, takoj nato je ob poskusu Bajdeta vodstvo gostov preprečil Vrbanec. Še več. Domači so v 15. minuti po protinapadu celo povedli. Strelec je bil Tahiraj, ki je zadel z roba kazenskega prostora. V nadaljevanju so imeli prvaki več od igre, a izid se ni spremenil.

Gostujoči trener Milanič je v drugem delu v igro poslal Marcosa Tavaresa, ki je prvič zagrozil v 49. minuti z glavo. Mariborčani so prevzeli pobudo, domači pa so čakali na nasprotne napade in branili vodstvo. v 58. minuti je bil v enem od protinapadov nevaren Škoflek. V 66. minuti pa so gostje vendarle izenačili. Akcijo je začel Inbrom, ki je našel prostega Tavaresa, ta pa je podaljšal do Ahmedija, ki je s kakšnih 16 metrov poskrbel za izenačenje. A veselje gostov je bilo kratko, saj je Nunić le tri minute kasneje poskrbel za novo vodstvo Aluminija, pomagal pa mu je tudi Rajčević, ki ga je žoga zadela in Handanović je bil zaradi spremembe smeri brez možnosti.

Mariborčani so se po prejetem golu povsem odprli, kar je dalo dodatno možnost Aluminiju, a Francoz Billoong je v 74. minuti s prvim golom v dresu prvakov vendarle izenačil, potem ko mu je lepo podajo s kota poslal Ahmedi. Vijoličasti pa se niso zadovoljili s točko in predli mrežo okrog domačega gola. To pa je bilo posebej težko po 82. minuti, ko je po drugem rumenem kartonu moral z igrišča Inbrom. Morda bi tekmo v korist domačih v 85. minuti lahko odločil Škoflek, v 89. minuti pa je sledila kazen, ko je neubranljivo streljal Hotić.

"Danes je izgubila boljša ekipa, saj smo imeli več od igre in več lepih priložnosti. Seveda smo vedeli, da je Maribor dobra ekipa, ki iz dveh priložnosti lahko doseže štiri gole, a čestitke tudi mojim fantom, ki so igrali odlično," se s končnim razpletom v pogovoru za Kanal A ni povsem strinjal domači strateg Slobodan Gruber. Bolj zadovoljen je bil pred potjo na Iberski polotok Darko Milanič: "Ob polčasu smo se zmenili, da se bomo borili naprej, da bomo zmagali in tako je tudi bilo. Osredotočili smo se tudi na to, da pazimo na protinapade. Popolnoma smo se odprli in težko je bilo prebiti obrambo Aluminija, ki je ostal nevaren v protinapadih, na koncu pa smo vendarle obrnili izid. Najbolj pomembno je, da zmagujemo in da ostajamo neporaženi. Pomembno je tudi, da smo dokazali, da v zadnjih minutah lahko obrnemo tekmo."

 

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Druga četrtina prvenstva se pričenja s štajerskim obračunom v Kidričevem. Sosedski dvoboj Aluminija in Maribora bo v znamenju nogometnega praznika, saj bodo Kidričani prvič prižgali pred kratkim postavljeno umetno razsvetljavo.

DELI NA