24.05.2024 | Ženska A
Mateja Zver zadela za nov naslov, Melania Pasar napredovala

Prvenstva gredo h koncu, s tem pa tudi uspešne sezone naših igralk. Mateja Zver bo sezono sklenila z dvojno krono, preboja v 1. madžarsko ligo se veseli Melania Pasar. Prvič pa je tekmo v Seria A začela Naja Poje Mihelič.

DP Avstrije, 17. krog, 5.5.
SPG SCR Altach – SKN St. Pölten 1:2

V avstrijski ligi so ekipe odigrale tekme predzadnjega, 17. kroga. Vodilni SKN St. Pölten je na gostovanju pri slavil z 2:1 in krog pred koncem potrdil nov naslov državnih prvakinj. Junakinja tekme je bila Mateja Zver, kapetanka naše reprezentance, ki je dosegla oba gola za novo zmago, nov naslov. Zabila je v 47. in 51. minuti in tako anulirala domače vodstvo iz 17. minute. Mateja je v tej sezoni dosegla osem ligaških golov.

DP Nemčije, 1. liga, 22. krog, 20.5.
Freiburg – RB Leipzig 2:1
Köln – Eintracht Frankfurt 1:3

S prvenstvom so končali v Nemčiji, kjer se je Eintracht Lare Prašnikar zavihtel na 3. mesto, v zadnjem krogu pa je s 3:1 slavil na gostovanju pri Kölnu. V domači ekipi Sare Agrež ni bilo v ekipi, Lara Prašnikar pa je ostala na klopi za rezerve. Köln je ligo končal na 10. mestu. Dve mestu višje je pristal RB Leipzig, ki je tokrat v gosteh izgubil proti Freiburgu, Korina Lara Janež pa je za Leipzig igrala od 87. minute naprej.

DP Nemčije, 2. liga, 25. krog, 18.5.
Turbine Potsdam – Borussia M´Gladbach 2:1

V 2. nemški ligi pa na vrhu krog pred koncem ostaja ekipa Turbine Potsdam, ki je prišel do domače zmage brez naše reprezentančne napadalke Adrijane Mori, ki okreva po poškodbi.

DP Italije, liga za prvaka, 10. krog, 18.5.
Sassuolo – Juventus 2:3

19.5.
Roma – Fiorentina 5:0

V Italiji se naslova veseli Roma z Zaro Kramžar (še vedno okreva po poškodbi), ki je bila to pot s 5:0 boljša od Fiorentine. Dobra novica pa je, da se je v dres Fiorentine vrnila Kaja Eržen, v igro je vstopila v 60. minuti. V drugi tekmi kroga za prvakinje pa je Sassuolo doma tesno z 2:3 klonil proti Juventusu. Si pa bo to tekmo zapomnila naša reprezentantka Naja Poje Mihelič, ki je prvič v Serie A tekmo začela v prvi postavi in odigrala vseh 90 minut. Še več: v 61. minuti je podala za 1. gol domačink, ki so na koncu klonile z 2:3.

DP Italije, liga za prvaka, 10. krog, 19.5.
Pomigliano – Napoli 3:1

V ligi za obstanek v Serie A je Napoli z Nino Kajzba (po dveh tednih je bila spet v kadru in je odigrala 90 minut) klonil proti Pomiglianu. Za ohranitev prvoligaškega statusa čakata Napoli še dodatni tekmi z ekipo Tornane, ki je v Serie B zasedla 2. mesto.

Zadnje tekme sezone so odigrali tudi v Serie B. Sara Ketiš (Chievo Verona) je sezono sklenila z domačo zmago proti ekipi Freedom, Chievo pa je sezono končal na 6. mestu. Na 8. poziciji je pristala Bologna (Sara Gradišek je igrala celo tekmo, Zala Kuštrin je poškodovana), ki je doma remizirala z Arezzom.

DP Italije, 2. liga, 30. krog, 19.5.
Bologna – Arezzo 3:3
Chievo Verona – Freedom 2:1

DP Španije, 26. krog, 5.5.
Sporting de Huelva – Levante Las Planas 1:2

V 26. krogu španske lige smo spremljali slovenski derbi. Levante Las Planas z Dominiko Čonč (v igro je vstopila v 64. minuti) je v gosteh z 2:1 porazil Sporting de Huelva, za katerega je branila Zala Meršnik.

DP Francije, tekma za 3. mesto, 17.5.
Paris FC – Stade de Reims 4:2 (1:1, 0:0)

V Franciji je Kaja Korošec svojo premierno sezono sklenila na 3. mestu, kamor je segel njen klub Paris FC. V odločilni tekmi so s 4:2 po 11-metrovkah ugnale tekmice, redni del se je končal z 1:1. Kaja Korošec je na igrišče vstopila v 52. minuti in poživila domačo igro.

DP Grčije, 25. krog, 19.5.
Olimpiaada Imittou – Panathinaikos 2:3

V predzadnjem krogu grške lige nova zmaga za Manjo Rogan in njen Panathinaikos, ki je slavil na gostovanju pri ekipi Olimpiaada Imittou. Panathinaikos ostaja na 3. mestu.,

DP Madžarske, 2. liga, 21. krog, 18.5.
Eger – Budapest Honved 0:3

Melania Pasar je z ekipo Budapest Honved zabeležila novo zmago v 2. madžarski ligi vzhod. Melania in soigralke ostajajo na 1. mestu. Melania je vnovič branila celo tekmo, njena ekipa se je že uvrstila v 1. ligo.

DP Belgije, liga za prvaka, 9. krog, 17.5.
Ladies Genk – OH Leuven 2:5

OH Leuven bo z Lano Golob sezono v belgijski ligi končal na 3. mestu. Tokrat so v gosteh s 5:2 premagale Ladies Genk.  

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.06.2024 | Ženska A
    Z zmago potrdile napredovanje v Ligo B
    Po uvodnih zmagah aprila proti Moldaviji (2:0) in Severni Makedoniji (5:0) so v zadnjih petih dneh dvakrat vzele mero še igralkam Latvije. V Murski Soboti so jih premagale s 6:0, danes v Rigi pa s 4:0. S tem si je Slovenija že zagotovila napredovanje v ligo B.
  • 04.06.2024 | Ženska A
    Proti Latviji postaviti piko na i
    Slovenija je dobro začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Ligi C. Po treh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C2 vodi z maksimalnim izkupičkom -devetimi točkami, sledijo ji Severna Makedonija (4), Latvija (3) in Moldavija (1).
  • 03.06.2024 | Ženska A
    Pripravljene na Latvijo
    Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob 17. uri v 4. krogu kvalifikacij za Euro 2025 gostovala v Latviji in iskala četrto zaporedno zmago v kvalifikacijah.
  • 31.05.2024 | Ženska A
    Z zmago kronale jubilej Mateje Zver
    Slovenska ženska članska reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za EP 2025 dosegla še tretjo zmago. Varovanke selektorja Saše Kolmana so doma v Murski Soboti s 6:0 premagale Latvijo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 4.6.
  • 31.05.2024 | Ženska A
    V Murski Soboti proti Latviji
    Slovenija danes ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša ženska reprezentanca pomerila z Latvijo, ki bo naš tekmec tudi 4.6.
  • 30.05.2024 | Ženska A
    Zanima jih le zmaga
    Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 31.5., ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša reprezentanca dvakrat pomerila z Latvijo; prvič v petek doma, potem še 4.6. v gosteh.
  • 29.05.2024 | Ženska A
    V Fazanerijo po tri točke in poklon Mateji Zver
    V Moravskih toplicah se je zbrala ženska članska reprezentanca, pred katero sta dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo najprej z ekipo z Baltika srečale doma (31.5. ob 18. uri v Murski Soboti), 4.6. bo Slovenija še gostovala v Latviji.
  • 27.05.2024 | Ženska A
    Danes zbor, v petek v Murski Soboti proti Latviji
    „Pred nami sta tekmi proti Latviji, ki je med vsemi našimi konkurenti najkvalitetnejši tekmec. Zanimata nas dve zmagi in jasno sporočilo vsem: dokazati, da smo boljši od konkurence in da kot ekipa ne sodimo v ta rang tekmovanja. To moramo vsakič znova potrditi na igrišču,“ pred začetkom akcije pove selektor Saša Kolman.
  • 16.05.2024 | Ženska A
    Selektor Kolman razkril seznam za tekmi proti Latviji
    Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji sta pred našo izbrano vrsto tekmi proti Latviji. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo uvodoma z ekipo z Baltika pomerile doma (31.5. v Murski Soboti), v prvih dneh junija (4.6.) pa bo Slovenija še gostovala v Latviji.

DELI NA