24.03.2011 | A
Mauri: Z zmago v Sloveniji smo že skoraj na EP

Italijanska reprezentanca se bo zvečer seznanila s stožiškim stadionom, pred tem pa bo pred novinarje stopil selektor Prandelli in po pričakovanjih razodel jutrišnjo začetno enajsterico Azzurov. Neznank pa praktično ni več že zdaj.

Po mnenju italijanskih novinarjev se bo Prandelli Sloveniji zoperstavil z naslednjo začetno enajsterico: Buffon – Maggio – Bonucci – Chiellini – Balzaretti – Thiago Motta – Montolivo – Aquilani – Mauri – Cassano – Pazzini.

Ob tem je možno podati kar nekaj zanimivosti, kot na primer, da je Balzaretti, ko je bil še igralec takrat Prandellijeve Fiorentine, pretežno grel klop, zdaj pa se od njega in Maggia pričakuje, da bosta v obe smeri pokrila igro na bočnih položajih. Aquilani in Montolivo, ki bosta igrala pred Thiagom Motto, sta namreč bolj centralna zvezna igralca in od njiju poznavalci italijanskega nogometa ne pričakujejo posebnega doprinosa v obrambni igri. Prav tako utegne biti Maggio bolj nevaren v ofenzivnih situacijah svoje reprezentance kot pa v defenzivnih, vsaj taka je njegova vloga pri Napoliju. Tudi Mauri je zelo nevaren z vključevanji iz druge vrste, medtem ko bo teža same konice napada slonela na Pazziniju. Cassano ima namreč pri Prandelliju zelo veliko svobode, kar se pozicije in gibanja po igrišču tiče, predvsem pa bo to edini igralec povsem zadolžen za kreativo v fazi napada. Kot zanimivost naj omenimo, da je na včerajšnji generalki deloval precej nervozno, kar je verjetno posledica slabšega obdobja, ki jo preživlja s klubom. V reprezentanci pa se od njega pričakuje zelo veliko.

Največja nevarnost s klopi je gotovo Giuseppe Rossi, ki letos kot za stavo zabija za španski Villareal, poleg njega pa se precej talenta skriva tudi v Giovincu, ki je na včerajšnji generalki z mladinci zabil lep gol iz daljave. Vzdušje v reprezentanci naših zahodnih sosedov je pozitivno, zavedajo se, kot je na tiskovki izpostavil Mauri, da bodo v primeru zmage že zelo blizu neposredne uvrstitve na EURO 2012. Po drugi strani pa, kot se v zgodovini naših medsebojnih dvobojev še ni zgodilo, večina poznavalcev izpostavlja, da je, tudi glede na izredno motivacijo naše ekipe in podporo s tribun, rahel favorit na jutrišnji tekmi Slovenija.

Mi pa lahko samo zaključimo z ugotovitvijo, da bomo Slovenci zadovoljni, če bo reprezentanca še enkrat več pustila srce na igrišču, vsak pozitiven rezultat pa bo le še češnja na torti.

Tekst: NZS/US
Foto: figc.it

 

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | A
  Letne vstopnice v prodaji, posamične 7. marca
  Slovenska nogometna reprezentanca marca pričenja s pripravami na evropsko prvenstvo 2024 s tekmama proti Malti in Portugalski. Prodaja letnih vstopnic je že stekla, prodaja posamičnih za tekmo s Portugalsko pa bo 7. marca.
 • 27.02.2024 | A
  Reprezentanti pred obračunom s Portugalsko stopnjujejo strelsko formo
  Slovenija bo konec marca v Stožicah gostila reprezentanco Portugalske, varovanci Matjaža Keka pa v svojih klubov učinkovito dosegajo zadetke. Tokrat se je med strelce vpisala četverica, z dvema zadetkoma se je izkazal Elšnik, zadeli pa so tudi Gorenc Stankovič, Šeško in Vipotnik.
 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.

DELI NA