24.08.2023 | Futsal AA
Med pripravami osredotočeni na Italijo

Članska futsal reprezentanca je opravila priprave na Rogli, v mislih pa je že september, ko reprezentanca nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

V prihodnjih štirih mesecih tudi tri kvalitetne domače tekme – 19.9. proti Češki v Mariboru, 6.10. v Ljubljani proti Španiji in 15.12. v Kopru proti Italiji.

Tekme Slovenije v kvalifikacijah za SP 2024:
Italija – Slovenija (15.9., Eboli )
Slovenija – Češka (19.9., Maribor)
Slovenija – Španija (6.10., Ljubljana)
Španija – Slovenija (10.10., Jaen)
Slovenija – Italija (15.12., Koper)
Češka – Slovenija (20.12., Plzen)

Skupne priprave

„Da imamo priprave v tem terminu, to idejo Nogometne zveze Slovenije, pozdravljam. Pametna odločitev je bila, da se zberemo na Rogli. Večina fantov niti še ni začela z delom v klubih. Precej drugače in boljše je, da take priprave opravljaš v skupini, kar nam je bilo tokrat omogočeno. Dobrodošlo je bilo tudi druženje, predvsem pa usmerjanje misli na Italijo, ki je naš prvi tekmec v nadaljevanju kvalifikacij za svetovno prvenstvo,“ je po delu na Rogli razmišljal kapetan Igor Osredkar.

„Prvi trening je bil prilagojen, saj lep čas nismo bili v trenažnem procesu, zato je bila na vrsti aktivacija mišic. Potem pa smo nadaljevali na štadionu in v dvorani z žogo, vse misli pa, to sem že omenil, pri Italiji,“ nadaljuje kapetan, ki je pohvalil delovno vnemo na treningu in dobro atmosfero, ki vlada v reprezentanci, ki je pred novim izzivom.

Osredotočenost na Italijo

„Prva tekma kvalifikacij bo že dala veliko odgovorov in usmerila tek kvalifikacij. Tudi zato je v naših mislih Italija, o kateri smo se veliko pogovarjali, gledali. Ključna bo osredotočenost,“ je jasen Osredkar.

„Kvalifikacijska skupina je težka, to je povedal še selektor Tomislav Horvat. Po drugi strani pa je šel futsal tako naprej in napredoval, da ne moreš za nikogar več reči, da je lahak tekmec ali pa da si prišel v lahko skupino. Šli bomo od tekme do tekme. Zavedamo se, da je Španija številka ena in glavni favorit, ostale tri reprezentance se bomo borile za 2. mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije in nas ohranja v boju za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Vsi si želimo, pot do tja bo trnova. A imamo skupino fantov in stroke na izredno visoki ravni, zato z optimizmom začenjamo ta del kvalifikacij,“ je jasen kapetan, ki bo kariero nadaljeval v Bosni in Hercegovini, postal je novi član ekipe MNK Bubamara Cazin.

V pričakovanju novega izziva

„Dvakrat sem že bil v Cazinu: prvič na podpisu pogodbe, v drugo pa ob proslavi 15-letnice kluba, ki je zelo ambiciozen in želi takoj v 1. ligo. Tekmovanja ne poznam, bo pa to velik izziv zame. Delal in treniral bom, da nam uspe in da upravičim pričakovanja,“ sklene Igor Osredkar.

Kvalifikacijske skupine za uvrstitev na SP 2024:

Skupina A: Kazahstan, Romunija, Azerbajdžan, Nizozemska
Skupina B: Ukrajina, Poljska, Srbija, Belgija
Skupina C: Hrvaška, Slovaška, Francija, Nemčija
Skupina D: Španija, Italija, Slovenija, Češka
Skupina E: Portugalska, Gruzija, Armenija, Finska

Sistem tekmovanja

Kvalifikacije, začele se bodo 11.9., končale pa 20.12., bodo potekale po sistemu tekem doma in v gosteh, vsako reprezentanco pa tako čaka šest tekem. Zmagovalci skupin se direktno uvrstijo na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa se uvrstijo v dodatne kvalifikacije, ki bodo med 8. in 17.4. 2024. Zmagovalca dveh parov bosta potovala na svetovno prvenstvo. Slovenija lovi svoj premierni nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo 10. po vrsti. Med 14.9. in 6.10. ga bo prihodnje leto gostil Uzbekistan.

V pričakovanju 300. tekme

Slovenija je dosedaj odigrala 292 uradnih tekem. V tem času je zabeležila 130 zmag, 47 remijev in 115 porazov. Selektor Tomislav Horvat je na klopi reprezentance sedel 31-krat, vknjižil je 14 zmag, 11 porazov in šest remijev. Pri igralcih prednjači kapetan Igor Osredkar – v 181 tekmah je dosegel že 87 golov za Slovenijo.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.

DELI NA