01.09.2022 | WU19
Mednarodni turnir začele z remijem

Danes se je za dekliško mladinsko vrsto začel pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Varovanke selektorice Petre Mikeln so uvodoma remizirale s Hrvaško (2:2). Gola sta prispevali kapetanka Korina Lara Janež in Anja Eferl. V soboto se bodo naše nogometašice merile z Norveško.

Vse tekme naše dekliške reprezentance lahko spremljate v spletnem prenosu na Nzs.si.

Na prvi tekmi naše mladinke niso pokazale vsega, kar znajo. Zagotovo pa bodo te tri tekme še kako koristile pri pripravi na jesenske kvalifikacije v Ligi A. V 20. minuti je Slovenija zapretila prek Timee Rojnik. Akcija je stekla z desne strani po podaji s kota. Žoga je do Timee prišla po tleh, njen strel z desetih metrov pa je šel prek hrvaškega gola.

So pa Hrvatice povedle v 26. minuti. Hrvaška je dobila žogo na sredini, stekla je akcija z globinsko podajo na desni bok. Ob izbijanju žoge oz. posredovanju v obrambi je ena od naših igralk v svojem kazenskem prostoru igrala z roko. Klara Kovačević je gostje popeljala v vodstvo, 0:1 pa je bil tudi rezultat prvega polčasa. Čeprav so imele vrstnice s Hrvaške v sodnikovem podaljšku 11-metrovko, ki jo je v prvem poizkusu naša golmanka Iva Kocijan obranila, v drugo (ob ponovitvi strela) pa je šla žoga prek slovenskih vrat.

V 2. polčasu je Slovenija zaigrala podjetneje, boljše. Najprej je kapetanka Korina Lara Janež v 66. minuti z najstrožje kazni izenačila na 1:1, Anja Eferl pa je v 72. minuti zadela za 2:1, uspešna je bila s bele točke. Ko se je zdelo, da bo prestižna zmaga ostala doma, so hrvaške nogometašice izkoristile gnečo pred našim golom, za končnih 2:2 je bila uspešna Antonela Blažević.

„Za nami je prva tekma, ki smo jo začeli bojazljivo, ne dovolj agresivno, ne dovolj dinamično. V 1. polčasu smo premalo izkoriščale prazen prostor na bočnem položaju. V 2. polčasu je bila naša igra bolj tekoča, malce smo dvignili dinamiko in agresijo. Igra je bila boljša, žal smo ob koncu s prekinitve prejeli gol. Naša naloga je, da popravimo zadeve in dvignemo igro na višji nivo,“ je po tekmi povedala selektorica Petra Mikeln.

Pripravljalni turnir mladink:

1.9.
Slovenija – Hrvaška 2:2
(0:1)
0:1 Kovačević (27./11m), 1:1 Janež (66./11m), 2:1 Eferl (72./(11m), 2:2 Blažević (88.)

Videoposnetek tekme iz Kranjske Gore:3.9.
Norveška – Slovenija (18.00)

6.9.
Slovenija – Češka (11.00)

Slovenija DU19:
Korina Lara Janež (FC Leipzig), Timea Rojnik (FK Slovan Bratislava), Neža Forštnarič (LUV Graz), Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Gaja Bizjak (ND Primorje), Iva Kocijan (ŽNK Pomurje), Anja Eferl (ŽNK Pomurje), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje), Tija Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Laura Šenk (ŽNK Radomlje),Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Dairine Rovšek (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Tija Zakrajšek (ŽNK Ljubljana), Nika Brumen (ŽNK Cerlje), Špela Perčič (ŽNK Cerklje).

Turnir sodi v sklop priprav na jesenske kvalifikacije za EP, ki jih Slovenija začenja v Ligi A evropskih mladinskih reprezentanc. Mladinke se bodo merile v skupini A4, ob njih pa še Anglija, Danska in Slovaška. Gostiteljica skupine, kjer bodo igrale varovanke selektorice Petre Mikeln, je Slovaška, turnir bo na sporedu med 5. in 11.10.

V Ligi A bo tekmovalo 28 ekip, sedem četrtouvrščenih se bo po prvem delu preselilo v Ligo B, iz nje bo v Ligo A napredovalo sedem zmagovalk turnirjev. Spomladi prihodnje leto bo znanih sedem udeleženk, ki se bodo pridružile Belgiji, ki prihodnje leto gosti EP.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2023 | WU19
  Portugalke do 2. zmage v Kranjski Gori
  Dekliška mladinska reprezentanca je odigrala 2. pripravljalno tekmo na turnirju v Kranjski Gori. Tokrat so varovanke selektorice Petre Mikeln klonile z 0:3 proti Portugalski. V torek, 26.9., se bo Slovenija pomerila s Češko.
 • 23.09.2023 | WU19
  Kamere v Kranjski Gori, na drugi strani Portugalska
  Mladinska dekliška reprezentanca danes nadaljuje s pripravljalnim turnirjem v Kranjski Gori. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo pomerile s Portugalsko, ki je v prvem krogu turnirja na Gorenjskem z 1:0 odpravila Češko.
 • 20.09.2023 | WU19
  V 2. polčasu do zmage
  Mladinska dekliška reprezentanca je z zmago proti Severni Makedoniji (2:0) začela turnir v Kranjski Gori. Gola za zmago je dosegla Noelle Vilčnik. V soboto proti Portugalski.
 • 19.09.2023 | WU19
  V Kranjski Gori uvodoma proti Severni Makedoniji
  V sredo se v Kranjski Gori začenja močan mednarodni turnir, kjer se bodo merile dekliške mladinske reprezentance. To bo zadnji test za izbrane vrste pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Tudi naše mladinke bodo med 19.9. in 26.9. odigrale tri tekme.
 • 14.09.2023 | WU19
  Pred kvalifikacijami močan domač turnir
  „V novi sestavi se zbiramo prvič. Zelo dobrodošel prihajajoč turnir z močnimi nasprotnicami bo pokazatelj, kje smo in kakšen je domet te ekipe. Turnir bo tudi edina priprava na kvalifikacije novembra, zato ga bomo poskušali čim bolje izkoristiti za uigranost deklet,“ pred tekmovanjem v Kranjski Gori pove selektorica Petra Mikeln.
 • 11.04.2023 | WU19
  Po porazu v Ligo B
  Mladinska dekliška reprezentanca je s porazom proti Belorusiji (0:3) sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Belgiji. Z eno točko je Slovenija v svoji kvalifikacijski skupini osvojila 4. mesto in bo jeseni kvalifikacije za EP 2024 začela v Ligi B.
 • 10.04.2023 | WU19
  Za konec še tekma proti Belorusiji
  Prva ekipa skupine se bo uvrstila na evropsko prvenstvo (po dveh tekmah najboljše kaže Španiji), zadnja pa izpade v Ligo B. Slovenija bi si zagotovila obstanek, če ne izgubi. Belorusija za obstanek potrebuje zmago proti Sloveniji.
 • 08.04.2023 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  Aktualne evropske prvakinje so slavile zmago z rezultatom 6:0. Kvalifikacije se bodo sklenile v torek, 11.4. Slovenija se bo ob 11. uri pomerila z Belorusijo.
 • 08.04.2023 | WU19
  S preizkušenim načrtom proti evropskim prvakinjam
  Dekliška mladinska reprezentanca s tekmo proti Španiji nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Belgiji. Po uvodni točki proti Angliji varovanke selektorice Petre Mikeln tekmo 2. kroga začnejo ob 14.15.
 • 05.04.2023 | WU19
  Kvalifikacije začele z remijem
  Naša dekliška mladinska reprezentanca je z remijem proti Angliji (1:1) začela drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Belgiji. Za Slovenijo je gol dosegla kapetanka Korina Lara Janež. V soboto, 8.4., se bo Slovenija pomerila s Španijo.

DELI NA