01.09.2022 | WU19
Mednarodni turnir začele z remijem

Danes se je za dekliško mladinsko vrsto začel pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Varovanke selektorice Petre Mikeln so uvodoma remizirale s Hrvaško (2:2). Gola sta prispevali kapetanka Korina Lara Janež in Anja Eferl. V soboto se bodo naše nogometašice merile z Norveško.

Vse tekme naše dekliške reprezentance lahko spremljate v spletnem prenosu na Nzs.si.

Na prvi tekmi naše mladinke niso pokazale vsega, kar znajo. Zagotovo pa bodo te tri tekme še kako koristile pri pripravi na jesenske kvalifikacije v Ligi A. V 20. minuti je Slovenija zapretila prek Timee Rojnik. Akcija je stekla z desne strani po podaji s kota. Žoga je do Timee prišla po tleh, njen strel z desetih metrov pa je šel prek hrvaškega gola.

So pa Hrvatice povedle v 26. minuti. Hrvaška je dobila žogo na sredini, stekla je akcija z globinsko podajo na desni bok. Ob izbijanju žoge oz. posredovanju v obrambi je ena od naših igralk v svojem kazenskem prostoru igrala z roko. Klara Kovačević je gostje popeljala v vodstvo, 0:1 pa je bil tudi rezultat prvega polčasa. Čeprav so imele vrstnice s Hrvaške v sodnikovem podaljšku 11-metrovko, ki jo je v prvem poizkusu naša golmanka Iva Kocijan obranila, v drugo (ob ponovitvi strela) pa je šla žoga prek slovenskih vrat.

V 2. polčasu je Slovenija zaigrala podjetneje, boljše. Najprej je kapetanka Korina Lara Janež v 66. minuti z najstrožje kazni izenačila na 1:1, Anja Eferl pa je v 72. minuti zadela za 2:1, uspešna je bila s bele točke. Ko se je zdelo, da bo prestižna zmaga ostala doma, so hrvaške nogometašice izkoristile gnečo pred našim golom, za končnih 2:2 je bila uspešna Antonela Blažević.

„Za nami je prva tekma, ki smo jo začeli bojazljivo, ne dovolj agresivno, ne dovolj dinamično. V 1. polčasu smo premalo izkoriščale prazen prostor na bočnem položaju. V 2. polčasu je bila naša igra bolj tekoča, malce smo dvignili dinamiko in agresijo. Igra je bila boljša, žal smo ob koncu s prekinitve prejeli gol. Naša naloga je, da popravimo zadeve in dvignemo igro na višji nivo,“ je po tekmi povedala selektorica Petra Mikeln.

Pripravljalni turnir mladink:

1.9.
Slovenija – Hrvaška 2:2
(0:1)
0:1 Kovačević (27./11m), 1:1 Janež (66./11m), 2:1 Eferl (72./(11m), 2:2 Blažević (88.)

Videoposnetek tekme iz Kranjske Gore:3.9.
Norveška – Slovenija (18.00)

6.9.
Slovenija – Češka (11.00)

Slovenija DU19:
Korina Lara Janež (FC Leipzig), Timea Rojnik (FK Slovan Bratislava), Neža Forštnarič (LUV Graz), Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Gaja Bizjak (ND Primorje), Iva Kocijan (ŽNK Pomurje), Anja Eferl (ŽNK Pomurje), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje), Tija Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Laura Šenk (ŽNK Radomlje),Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Dairine Rovšek (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Tija Zakrajšek (ŽNK Ljubljana), Nika Brumen (ŽNK Cerlje), Špela Perčič (ŽNK Cerklje).

Turnir sodi v sklop priprav na jesenske kvalifikacije za EP, ki jih Slovenija začenja v Ligi A evropskih mladinskih reprezentanc. Mladinke se bodo merile v skupini A4, ob njih pa še Anglija, Danska in Slovaška. Gostiteljica skupine, kjer bodo igrale varovanke selektorice Petre Mikeln, je Slovaška, turnir bo na sporedu med 5. in 11.10.

V Ligi A bo tekmovalo 28 ekip, sedem četrtouvrščenih se bo po prvem delu preselilo v Ligo B, iz nje bo v Ligo A napredovalo sedem zmagovalk turnirjev. Spomladi prihodnje leto bo znanih sedem udeleženk, ki se bodo pridružile Belgiji, ki prihodnje leto gosti EP.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.11.2023 | WU19
  Suvereno osvojile turnir in napredovale v Ligo A
  Dekliška mladinska reprezentanca je s tretjo prepričljivo zmago osvojila turnir Lige B in se uvrstila v Ligo A, kjer bo spomladi nadaljevala kvalifikacije za EP 2024. Varovanke selektorice Petre Mikeln so danes s 5:2 premagale Kosovo.
 • 13.11.2023 | WU19
  Pred kamerami želijo uspešno končati kvalifikacije
  Dekliška mladinska reprezentanca bo v torek ob 12. uri s tekmo proti Kosovu sklenila jesenski del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 11.11.2023 | WU19
  Nova visoka zmaga Slovenije
  Dekliška mladinska reprezentanca je tudi 2. tekmo kvalifikacij za EP 2024 opravila z odliko. Varovanke selektorice Petre Mikeln so v Čatežu ob Savi z 9:0 premagale Azerbajdžan.
 • 11.11.2023 | WU19
  Po drugo zmago
  Mladinska reprezentanca danes ob 12. uri nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Petre Mikeln bodo po prepričljivi zmagi proti Moldaviji danes igrale proti Azerbajdžanu. Tekma bo ob 12. uri z neposrednim prenosom na Nzs.si.
 • 08.11.2023 | WU19
  Prepričljiva zmaga mladink
  V Čatežu ob Savi so varovanke selektorice Petre Mikeln prepričljivo s 7:1 opravile z Moldavijo. Na drugi tekmi naše skupine je Kosovo s 3:0 premagalo Azerbajdžan, ki bo naš tekmec v soboto, 11.11.
 • 08.11.2023 | WU19
  Mladinke pred kamerami začenjajo proti Moldaviji
  Mladinska dekliška reprezentanca danes pred kamerami v Čatežu pri Brežicah začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Litvi. Ob 12. uri se bodo varovanke selektorice Petre Mikeln pomerile z Moldavijo, danes bo še tekma Azerbajdžan – Kosovo.
 • 07.11.2023 | WU19
  Pripravljene na domači turnir kvalifikacij za EP 2024
  Jutri, v sredo, se v Čatežu pri Brežicah začenjajo kvalifikacije za mladinsko dekliško evropsko prvenstvo. Slovenija jih začenja v Ligi B, kvalifikacijski turnir pa bodo varovanke selektorice Petre Mikeln odigrale doma med 8.11. in 14.11.
 • 31.10.2023 | WU19
  Doma v lov na Ligo A
  Pred mladinsko dekliško reprezentanco je mesec november, ki prinaša kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Slovenija jih začenja v Ligi N, kvalifikacijski turnir pa bodo varovanke selektorice Petre Mikeln odigrale doma med 8.11. in 14.11.
 • 26.09.2023 | WU19
  Z zmago proti Češki do 2. mesta
  Ženska mladinska reprezentanca je v zadnji tekmi turnirja v Kranjski Gori s preobratom ob koncu prvega polčasa porazila Češko (2:1). To je bila zadnja tekma mladink pred kvalifikacijami za EP 2024.
 • 23.09.2023 | WU19
  Portugalke do 2. zmage v Kranjski Gori
  Dekliška mladinska reprezentanca je odigrala 2. pripravljalno tekmo na turnirju v Kranjski Gori. Tokrat so varovanke selektorice Petre Mikeln klonile z 0:3 proti Portugalski. V torek, 26.9., se bo Slovenija pomerila s Češko.

DELI NA