22.11.2021 | Prva liga Telemach
Minimalna zmaga Domžal nad Celjem

Domžale - Celje 1:0 (0:0)

* Športni park Domžale, sodniki: Matković, Šprah, Burjan.
* Strelec: 1:0 Pišek (47.).
* Domžale: Mulalić, Žinič, Vuklišević, Dobrovoljc, Pišek, Georgijević (od 84. Vuk), Ibričić, Šoštarič, Jakupović (od 69. Jurilj), Alić, Husmani.
* Celje: Jurhar, Zec, Božić, Jakobsen, Benedičič (od 62. Sokler), Marandici, Zaletel, Majevski (od 79. Vrbanec), Begić (od 79. Žižek), Svetlin, Kadušić (od 62. Kuzmanović).
* Rumeni kartoni: Šoštarič Karič, Pišek, Vuklišević; Kadušić, Božić.
* Rdeč karton: /

Ekipi, ki sta bili sosedi na lestvici, sta z dvodnevno zamudo le odigrali dvoboj 17. kroga. V soboto je tekmo preprečila gosta megla, danes pa so se v deževnih razmerah na koncu tesne zmage razveselili domači in se tako Celjanom, ki sicer ostajajo šesti, približali le na točko zaostanka.

Trenerja nista spreminjala začetnih postav, ki sta bili predvideni za sobotno tekmo, v začetnem obdobju pa so imeli več od igre gostje, ki so nekajkrat ogreli domačega vratarja Ajdina Mulalića. Prvič Ivan Božić v osmi minuti, pa Adam Jakobsen v 11., ko je žogo poslal mimo desne vratnice, isti igralec pa je nato po podobni akciji v 14. minuti še enkrat meril za malenkost premalo natančno.

Domžalčani so bili v prvem delu polčasa v podrejenem položaju, a ko so se prebudili, je bilo dvakrat vroče tudi pred golom Metoda Jurharja. Najprej je v 30. minuti Senijad Ibričić po prostem strelu žogo z glavo poslal proti golu, a jo je vratar Jurhar odbil, v nadaljevanju akcije pa so domači iztržili le kot. V 39. minuti pa je Sven Šoštarič Karič prodrl po levi strani in podal pred gol, kjer pa je bil sicer osamljeni Arnel Jakupović le malo prepočasen, da bi žogo preusmeril v prazno mrežo.

Minuto pred tem so imeli zadnjo nevarno akcijo v prvem delu gostje, Božić je z močnim strelom poskusil z lobom s kakšnih 18 metrov in žoga bi končala v mreži, če je ne bi v zadnjem trenutku vratar Mulalić odbil čez prečko v kot.

A že prva akcija v drugem polčasu je v 47. minuti prinesla spremembo izida. Po kotu domačih so gostje slabo izbijali žogo v svojem kazenskem prostoru, saj je prišla do Janeza Piška, ta pa jo je z glavo poslal v mrežo.

Celjani so po rezultatskem zaostanku pritisnili, najlepši priložnosti pa sta imela Božić z dobro izvedenim prostim strelom z 20 metrov v 56. minuti, ko je branil Mulalić, ter Ivan Majevski v 60., ki je po kotu z glavo žogo poslal čez gol.

Pet minut zatem pa se je rezervist Ester Sokler sam znašel pred Mulalićem in po prvi odbiti žogi imel še eno priložnost, toda oba strela iz bližine je domžalski vratar ustavil. To je bila pravzaprav zadnja večja nevarnost za vrata domačih, saj so Domžalčani do konca tekme večinoma brez težav nadzorovali razmere, le v sodnikovem dodatku je moral Mulalić še enkrat posredovati po strelu z glavo Kevina Žižka.

V naslednjem krogu bodo 27. novembra Domžalčani na svojem stadionu uradno v vlogi gostov na tekmi z Radomljani, tekma Celja z Olimpijo pa je zaradi okužb v taboru Ljubljančanov prestavljena.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.11.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Celje
    Celje se vrača ob Kamniško Bistrico, kjer je pred premorom doživelo prvi poraz pod taktirko novega trenerja. Kako se bodo grofi odrezali tokrat?

DELI NA