04.03.2023 | Prva liga Telemach
Minimalna zmaga Olimpije proti Radomljam

Olimpija - Radomlje 1:0 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Bubek, Vidali, Jug.
* Strelec: 1:0 Kvesić (48.).
* Olimpija: Vidovšek, Elšnik, Ratnik (od 84. Milović), Crnomarković, Kvesić (od 88. Posavec), Sešlar, Estrada, Doffo (od 84. Krdžalić), Krefl, Djalo (od 46. Bristrić), Pedro (od 76. Sualehe).
* Radomlje: Velić, Marković (od 84. Ivetič), Ševelj, M. Čuić, Nuhanović (od 62. N'Landu), Šošić, Vrhovac (od 79. Pogačar), Sokler (od 84. F. Čuić), Zulić, Sever (od 62. Cerar), Korun.
* Rumeni kartoni: Doffo; Sever, Vrhovac.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Olimpije so vpisali devetnajsto zmago v Prvi ligi Telemach in na vrhu razpredelnice še povišali prednost pred zasledovalci. Ob tekmi več imajo 17 točk prednosti pred Mariborom.

Radomlje so doživele prvi poraz v spomladanskem delu prvenstva, z 19 točkami pa ostajajo tik na mesti, ki vodita v kvalifikacije za obstanek oziroma v drugo ligo. Pred Taborom iz Sežane in Gorico imajo točko prednosti.

Čeprav je imela Olimpija v prvem polčasu 66% časa žogo v svoji posesti (na koncu 62-38), tri udarce več iz kota kot tekmec (na koncu 8-1), so Radomlje v okvir domačih vrat po statistiki Prve lige Telemach sprožile štiri udarce več od Ljubljančanov (na koncu 20-8).

Njihov najnevarnejši poskus je bil strel Madžida Šošića v 15. minuti, ki ga je obramba Olimpije odbila v kot.

Domači so imeli dve lepi priložnosti za zadetek; v 36. minuti je Rui Pedro nastavil glavo na oster predložek Maria Kvesića, vendar se vratar Emil Velić ni pustil zmesti, v 42. minuti pa sta lepo kombinirala Rui Pedro in Mario Kvesić, slednji pa je strel s približno desetih metrov poslal preko gola.

Kvesić je bil bolj natančen na začetku drugega polčasa, ko je Olimpija z zadetkom kronala terensko premoč. Napadalec iz BiH je na dvanajstih metrih prišel do žoge in jo z natančnim strelom poslal v levi kot vratarja Velića. To je bil njegov deseti gol v sezoni in tretji na zadnjih treh tekmah.

Olimpija bi lahko do konca tekme dosegla še kakšen zadetek, toda njeni napadalci niso bili dovolj zbrani oziroma natančni.

Dvakrat je nevarno poskusil Svit Sešlar, vendar je bil v obeh primerih vratar na svojem mestu, Timi Elšnik je meril previsoko, Admir Bristrić pa se v sodnikovem podaljšku ni znašel iz oči v oči z vratarjem gostov.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Olimpija se je po porazu v Ljudskem vrtu pobrala z dvema zmagama, naslednji tekmec vodilnih zmajev pa bodo spomladi še neporažene Radomlje. Kdo bo boljši v Stožicah?

DELI NA