27.03.2018 | U21
Mlada reprezentanca pokleknila pred Bolgari

Reprezentanca Slovenije U21 je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo doživela še drugi poraz. Po Franciji, ki je jeseni slavila v Domžalah, so bili od čete selektorja Primoža Glihe boljši še Bolgari. Pred tekmo četrta ekipa skupine 9 je za hrbet Grege Sorčana pospravila tri zadetke, ob Vutovu je dvakrat v polno meril Kiril Despodov.

KVALIFIKACIJE ZA EP U21 2018, SKUPINA 7:

BOLGARIJA - SLOVENIJA 3:0 (2:0)

Strelec: Vutov (20'), Despodov (42', 82').
Sodniki: S. Mantalos, T. Petropoulos, C. Kourompilia (GRČ).
Rumeni kartoni: Kuhar.
Rdeči kartoni: /.

Bolgarija: Naumov, Ljaskov, Kerčev, An. Georgijev, Al. Georgijev (80' N. Minkov), Despodov (86' Kovačev), Velkov, Karabeljov, Krajev, Vutov (71' Milev), Kostadinov. Selektor: Antoni Zdravkov.
Slovenija: Sorčan, Brecl, Badžim, J. Pišek, Kuhar, Kramarič (46' Repas), Mate, Gliha, Vokić (74' Fatkić), Bijol, Ožbolt (46' Mlakar). Selektor: Primož Gliha.

Uvodne minute dvoboja so pripadle gostiteljem. V 11. minuti tekme je poizkušal Despodov, a zgrešil slovenska vrata, štiri minute kasneje pa se je izkazal Sorčan. Povratnik po poškodbi je dobro posredoval po udarcu Velkova, ki je streljal v neposredni bližini vrat. So pa Bolgari do zasluženega vodstva prišli v 20. minuti. Slovenska obramba je najprej pozabila na Despodova, ki pa mu je v osrčju kazenskega prostora spodrsnilo ob sprejemu dolge podaje, žoga je končala pri Krajevu, poskus katerega je končal v obrambnem zidu, nato pa je okroglo usnje v mrežo pospravil Vutov. Bolgari so po vodstvu umirili igro, reprezentanca Slovenije pa v uvodni tretjini srečanja ni sprožila udarca proti vratom Naumova.

Domačemu vratarju ni bilo potrebno posredovati niti v 34. minuti, ko je po kotu Glihe z glavo streljal Bijol, vendar je žogo poslal preko vrat. Bolgari so odgovorili z nenatančno izvedenim prostim strelom, ki ga je Despodov poslal daleč od vrat Grege Sorčana. Slovenski vratar je dobro posredoval v 36. minuti, ko je po globinski podaji Georgijeva pravočasno zapustil svoja vrata. Sorčan je bil brez moči v 42. minuti, ko so gostitelji izvedli kot z leve strani igrišča. Odbita žoga je ob bližnji vratnici končala pri Despodovo, ki je sprožil v daljši vratarjev kot, ob levi vratnici pa se je žoga od Glihe odbila v slovensko mrežo.

Gliha je pred nadaljevanjem srečanja opravil dve menjavi. V slačilnici sta ostala Kramarič in Ožbolt, v lov na rezultatski zaostanek pa sta se podala Repas in Mlakar. Slovenci so v drugem polčasu prevzeli pobudo, vendar niso uspeli resneje ogroziti domačega gola, Bolgari pa so se osredotočili predvsem na protinapade, ki pa ravnotako niso ponudili pretiranega vznemirjenja. Drugače je bilo v 83. minuti, ko je Despodov zadel še drugič. Član sofijskega CSKA je na sredini igrišča izigral visoko postavljeno obrambo Slovenije, nato pa z žogo v nogah pobegnil še Mateju, matiral Sorčana in postavil končni izid dvoboja.

Slovenci bodo kvalifikacije nadaljevali septembra, ko bodo gostovali v Kazahstanu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA