29.11.2011 | U19
Mladi Slovenci v Angliji
Reprezentanca do 19 let je dobila nasprotnike za drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 v Estoniji. Slovenci se ne morejo izogniti ekipam z Otoka, tokrat jim bo na poti do zaključnega turnirja stala Anglija.

Žreb se tako ni odvil popolnoma po željah selektorja Boruta Jarca in igralcev, ki so se želeli izogniti Angliji, medtem ko je kapetan španske reprezentance iz lanske sezone iz drugega bobna izvlekel reprezentanco Švice, iz četrte jakostne skupine pa prihaja Črna gora.

"Veseli smo, da smo v tako elitni druščini, dokler smo zdravi in delavni se tudi nikogar ne bojimo, s hrabrostjo pa bomo pokazali, kaj slovenska mladina velja v mednarodnem prostoru," je po žrebu povedal Borut Jarc.

Turnir se bo odigral v Angliji, točen termin tekem pa bo določen naknadno.

Sicer pa velja omeniti še, da bo evropsko prvenstvo v Estoniji služilo tudi kot kvalifikacijski turnir za nastop na svetovnem prvenstvu U-20 leta 2013 v Turčiji.

Skupine drugega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvu U-19 2012:

Skupina 1: Francija, Nizozemska, Češka*, Norveška
Skupina 2: Anglija*, Švica, Slovenija, Črna gora
Skupina 3: Madžarska, Nemčija, Romunija, Srbija*
Skupina 4: Portugalska*, Ukrajina, Irska, Izrael
Skupina 5: Grčija, Danska*, Turčija, Ciper
Skupina 6: BiH, Hrvaška*, Gruzija, Avstrija
Skupina 7: Španija, Belgija, Armenija, Italija*

* - gostitelj turnirja

U-18 naslednje leto v kvalifikacijah U-19 pred domačim občinstvom

Uspeh letošnje selekcije U-19, ki se je uvrstila v drugi krog kvalifikacij, bo prihodnje leto poskušala ponoviti letošnja selekcija U-18, ki jo vodi selektor Miloš Rus. Na današnjem žrebu v Nyonu je Španec Pablo Sarabia izžrebal tudi pare prvega kroga kvalifikacij za naslednjo sezono.

Delegacija Nogometne zveze Slovenije se je s tekmeci dogovorila, da bo turnir med 10. in 15. oktobrom 2012 odigran v Sloveniji, tekmece naše reprezentance pa bodo Wales, Rusija in Švedska.

Miloš Rus je po žrebu povedal: "Mislim, da je žreb podoben, kot je bil letos, zato so možnosti za napredovanje čisto realne. Wales že poznamo in se bistveno ne morejo spremeniti, Švedi so nekoliko boljši od Škotov, medtem ko je za Ruse težko reči, kako močni so."

Skupine prvega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo U-19 2013:

Skupina 1: Avstrija, Madžarska*, Andora, Bolgarija
Skupina 2: Finska, Danska, Črna gora, Ciper*
Skupina 3: Poljska, Nizozemska, San Marino*, Malta
Skupina 4: Češka, Grčija, Severna Irska*, Moldavija
Skupina 5: Nemčija, Irska, Makedonija, Luksemburg*
Skupina 6: Francija, Portugalska*, Izrael, Latvija
Skupina 7: Belgija, Italija, Belorusija, Albanija*
Skupina 8: Slovaška, Norveška, Kazahstan, BiH*
Skupina 9: Škotska*, Švica, Armenija, Romunija
Skupina 10: Wales, Rusija, Švedska, Slovenija*
Skupina 11: Hrvaška*, Azerbajdžan, Gruzija, Islandija
Skupina 12: Ukrajina, Anglija, Ferski otoki, Estonija*

* - gostitelj turnirja

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U19
  Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
 • 23.03.2024 | U19
  Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
 • 20.03.2024 | U19
  Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
 • 19.03.2024 | U19
  Mladinci za uvod gostijo Španijo
  Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
 • 11.03.2024 | U19
  Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
 • 11.03.2024 | U19
  Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA