02.03.2010 | U15
Mladi reprezentanti trikrat natančni

S 23. krogom Prve lige se je začel spomladanski del nogometnega prvenstva. Tako je na prvoligaških zelenicah nastopila petnajsterica, ki je ob petih rumenih kartonih prejela še enega rdečega, trikrat zatresla mrežo in svojo priložnost za dokazovanje nogometnega znanja izkazovala skupno 1229 minut. Veselila se je šesterica, ostali so, z izjemo Oblaka, ostali brez točk.

Še vedno manjka nekaj poškodovanih mladih upov slovenskega nogometa, med njimi Rajko Rep, Aljaž Struna in Danijel Marčeta, na katere ne bo mogel računati tudi selektor Kavčič na prijateljski tekmi z reprezentanco Nizozemske. Zato pa prihajajo spodbudne novice iz Italije, kjer je vratar Jan Koprivec po poškodbi stopala že oblekel dres in stopil med vratnici, prav tako se je vrnil domžalski obrambni igralec Darko Zec.

V Športnem parku Nova Gorica sta se v uvodni tekmi spomladanskega dela prvenstva srečala prvo uvrščena Luka Koper, ki začasno domuje v Novi Gorici, saj bo Bonifika v kratkem deležna obnove, in Rudar iz Velenja, ki se je med zimskim prestopnim rokom dodobra okrepil. Dobrih 700 gledalcev je videlo tri zadetke, občinstvu pa sta se predstavila tudi dva mlada reprezentanta. Na strani gostiteljev za vseh 90. minut na zelenici prebil Andraž Struna, sicer obrambni reprezentant do 21 let, Nikola Tolimir na drugi strani pa odigral 79 minut, kjer je malo pred odhodom z igrišča prejel tudi rumeni karton, v 34. minuti pa neuspešno ciljal proti nasprotnikovim vratom. Medtem, ko je Aljaž Struna še vedno poškodovan, pa med 'knapi' ni več Nika Omladiča, ki je prestopil k Olimpiji. Koprčani tako z zmago 2:1 ostajajo vodilni na ligaški razpredelnici z naskokom petih točk pred zasledovalci.

Domžalčani so pred 900 gledalci klonili proti Mariboru, kjer je končni izid srečanja (2:3) postavil obrambni reprezentant do 21 let, Jovan Vidović, ki je ob koncu prvega polčasa tudi porumenel in vrnil upanje za rezultatski preobrat. Za domače sta celotno tekmo odigrala tudi Nejc Vidmar, ki ni uspel ubraniti treh strelov vijoličastih, ter povratnik na zelenice Darko Zec, ki je v statistiko zabeležil rumeni karton v 68. minuti srečanja. Pri gostih so se predstavili trije reprezentančni in klubski kolegi, Armin Bačinović, Rene Mihelič, ki je v sodnikovem podaljšku porumenel in po izvajanju prostega strela v 53. minuti pomagal do vodstva (zadel je Elvedin Džinić) ter Vito Plut, ki je v 89. minutah, kolikor mu jih je Milanič namenil na travnati površini, ukanil Vidmarja (le-ta je pred tem ubranil Tavaresov strel) in vodstvo štajerskega moštva povečal na 3:1. S šestimi zadetki je tako deseti strelec lige, pred Etienom Velikonjo (HIT Gorica) in Romanom Bezjakom (CM Celje).

Mestni stadion na Ptuju je gostil dodobra spremenjeno ekipo gostiteljev ter mlado moštvo Interblocka, kjer je bilo v prvi enajsterici kar pet nogometašev mlajših od 20 let. Med tistimi, ki ob reprezentančnih akcijah oblečejo državni dres, sta igrala tudi zvezna nogometaša Josip Iličič (U21) in Blaž Božič (U21). Medtem, ko je prvi sprva porumenel, nato pa v 74. minuti prejel še rdeči karton ter zapustil igrišče, je svojo priložnost v 61. minuti dobil Božič. Zmage s 3:1 so se veselili Ptujčani.

Celjane so na domači Areni Petrol povsem nadigrali nogometaši HIT Gorice, ki so slavili kar s 4:1. Medtem, ko sta celotno srečanje na strani gostov odigrala obrambna reprezentanta do 21 let Gregor Balažic in Matija Škarabot, je častni zadetek v spodnji levi kot za gostitelje po dvojni podaji z Denisom Popovičem dosegel Roman Bezjak (U20).  

Edino srečanje, ki je bilo odigrano v nedeljo, se je končalo brez zmagovalca in tudi brez zadetkov. Športni park Ljubljana je s 1000 gledalci na tribuni čakal na novo zmago zeleno-belih, ki pa do nje niso prišli. Edini nogometaš, ki je na delu tudi v reprezentančnih vratih, je Jan Oblak (U21), ki je posredoval kar nekajkrat in žogo vsakokrat izbil v kot, ob njem pa se je predstavil tudi povratnik v dresu zeleno-belih Enes Rujović, ki je ob številnih poškodbah v reprezentanci do 21 let, dobil povabilo v izbrano vrsto. Odigral je 58. minut.

Da je zanimanje za nogomet veliko in premor med jesenskim in spomladanskim delom prvenstva dolg dokazujejo tribune, ki so bile na prvem od trinajstih srečanj dodobra zapolnjene. Gledalci – tokrat se jih je zbralo slabih 4.000 – pa željni dobrega nogometa in novih zmag svojega moštva.

Tekst: NZS/Andreja Potočnik
Foto: NZS/LS


SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA