16.11.2022 | Futsal U21
Mladim je treba verjeti in jim zaupati

Nogometna zveza Slovenije je z mesecem novembrom začela z novo sezono v NZS futsal centrih za starostni kategoriji U15 in U17. Tokrat so trenirali v Dobrepolju in Spodnjem Dupleku.

V Dobrepolju so vabljeni igralci vadili pod taktirko Mileta Simeunovića, selektorja reprezentance U21, v Spodnjem Dupleku je treninge vodil Tomislav Horvat, selektor članov. „Nadaljevali smo, ker smo lani začeli. Vnovič novi obrazi. Ni pa bilo to pot vseh, saj se končuje nogometna polsezona. Na naslednjem zboru bo še več igralcev,“ uvodoma pove Mile Simeunovič, ki skupaj s Tomislavom Horvatom koordinira in izvaja projekt. „Tisti, ki so bili, so dobro in korektno oddelali trening. Naredili so, kar se od njih pričakuje. Dejstvo pa je, da imamo mlade, ki so pripravljeni delati, si to želijo, imajo pa tudi kvaliteto, zato si zaslužijo, da se računa na njih,“ nadaljuje Simeunovič.

Vidne osnove

„Če pogledamo danes reprezentanco do 19 let, ki jo vodi Tomislav Horvat, se vidi, da so pri igralcih, s katerimi smo delali v preteklosti na NZS futsal centrih, opazne tiste osnove, ki smo jih postavili. Ko bodo napredovali v reprezentanco U21, bodo te osnove osvojene na meji članske reprezentance,“ Simeunovič meni, da sistematično delo v NZS Futsal centrih kaže sadove.

Med temi, ki je bil na NZS Futsal centrih, je tudi član ŠD Extrema Luka Čop. Z dobro igro v mladinski reprezentanci si je prislužil vabilo v člansko vrsto, kjer je debitiral prejšnji teden. Luka pa je bil ta, ki mu je lepo prihodnost svoj čas napovedoval tudi Simeunovič.

„Iz lastnih izkušenj vem, da ne gre, da bi hkrati igral futsal in nogomet. Prepričan sem, da bi bil zelo uspešen v futsalu. Če pri teh letih ni naredil kariere v nogometu, jo bo zelo težko. Se pa jasno vidi, da ima kvaliteto za futsal, ima tisto nekaj. Mora pa le nadaljevati s treningi in delati dalje ter odigrati čim več takih tekem, kot sta bili z Belgijo,“ je jasen selektor reprezentance do 21 let. Vesel je, ker mladi trkajo in odpirajo vrata tudi članske vrste.

„Kar poglejte k članom: sami mladi obrazi, več kot korektno so odigrali proti zelo kakovostni Belgiji. Mladim treba dati priložnosti. Mladim je treba verjeti in zaupati. Da znajo in zmorejo, je nenazadnje dokazal prav Luka Čop,“ še dodaja Simeunovič, ki je pred sedmimi leti začel z delom v vrhniškem Siliku.

Vztrajali so

„Zdaj je lahko biti pameten. A kaj vse smo morali dati skozi, da smo danes tu, kjer smo. Rastemo. Enkrat se bo tudi to ustavilo. Morda rastemo celo prehitro. Smo pa bili pionirji. Niti dvorane za trening nismo imeli, a smo vztrajali. Danes imamo pet, šest članskih reprezentantov Slovenije z vidno vlogo. Želel bi, da tudi drugi klubi vztrajajo na tej poti. Želim jim, da jim uspe. To je prava slovenska pot – Slovenija mora delati in ustvarjati igralce, ne pa jih kupovati,“ sklene trener FK Siliko.

NZS Futsal center U17 Zahod:
Žan Sinanović (NK Ribnica), Jakob Čampa (NK Ribnica), Tinjan Blatnik (NK Ribnica), Luka Turk (Futsal klub Dobrepolje), Emil Šinkovec (Futsal klub Dobrepolje), Enej Strah (Futsal klub Dobrepolje), Mihael Čop (ŠD Extrem), Lovro Matko (ŠD Extrem), Jaka Janež (ŠD Extrem), Jaka Baznik (KMN Sevnica), Mark Muhar (KMN Sevnica), Anej Vračun (KMN Sevnica), Gal Golob (KMN Sevnica), Nejc Pirc (KMN Sevnica).

NZS Futsal center U15 Zahod:
Nejc Širaj (Futsal klub Dobrepolje), Anže Vinšek (Futsal klub Dobrepolje), Jošt Babič (Futsal klub Dobrepolje), Oton Volarič (KMN Oplast Kobarid), Tjan Weisbacher (KMN Oplast Kobarid), Jaš Taučer (KMN Oplast Kobarid), Filip Gorjan (KMN Oplast Kobarid), Jaka Gorenjšček (KMN Oplast Kobarid), Miha Vilhar (NK Proteus Postojna), Vid Dolenc (NK Proteus Postojna), Brin Rovan (NK Ribnica), Marcel Perušek (ŠD Extrem), Dan Novosel (ŠD Extrem), Marcel Matko (ŠD Extrem), Pino Zobec (ŠD Extrem), Adel Avdić (Siliko Vrhnika), Luka Kozole (Siliko Vrhnika), Zal Žvab (Siliko Vrhnika).

NZS Futsal center U17 Vzhod:
Vid Drozg (Futsal klub Dobovec), Vid Cesarec (Futsal klub Dobovec), Miran Ferk (KMN Benedikt), Vid Škerget (KMN Benedikt), Tim Šotner (KMN Benedikt), Domen Arnuš (KMN Slovenske gorice), Enej Kramberger (KMN Slovenske gorice), Lan Arnuš (KMN Slovenske gorice), Luka Poš (KMN Slovenske gorice), Klemen Senekovič (KMN Slovenske gorice),
Luka Nešović (NK Duplek), Aljaž Bergant (ŠD Mlinše), Vid Ocepek (ŠD Mlinše), Gal Poglajen (ŠD Mlinše), Žan Luka Klopčič (ŠD Mlinše).

NZS Futsal center U15 Vzhod:
Tian Poredski Bračun (Futsal klub Dobovec), Jaka Drozg (Futsal klub Dobovec), Vid Prah (Futsal klub Dobovec), David Jereb (Futsal klub Dobovec), Tilen Letonja (KMN Miklavž), Amar Velić (KMN Miklavž), Gašper Dušej (KMN Miklavž), Rene Zorger (KMN Miklavž), Žiga Krašovec (KMN Miklavž), Noel Ajnihar (KMN Sevnica), Svit Medved (KMN Sevnica), Jure Jerenko (KMN Slovenske gorice), Aljaž Dovečar (KMN Slovenske gorice), Tjaž Hadžiselimović (KMN Slovenske gorice), Timotej Kocbek (KMN Slovenske gorice), Vid Dvoršak (KMN Slovenske gorice), Aljaž Fras (KMN Slovenske gorice), Nal Zver (KMN Meteorplast), Alen Stolnik (KMN Meteorplast), Maj Babič (KMN Meteorplast), Domen Antolin (KMN Meteorplast).

Tekst: D.P.
Foto: B.N./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2023 | Futsal U21
  Navdušili proti svetovni velesili
  Futsal reprezentanca do 21 let je nocoj odigrala še 2. prijateljsko tekmo s Portugalsko. Tudi v drugo so bili domačini boljši, 3:0 je bilo, vse tri gole pa so dosegli med 30, in 40. minuto.
 • 21.02.2023 | Futsal U21
  Portugalci so bili boljši
  Futsal reprezentanca je s 4:1 klonila proti Portugalski na uvodni prijateljski tekmi. Gol za Slovenijo je dosegel Tod Ciuha, ekipi se bosta pomerili še enkrat v sredo.
 • 19.02.2023 | Futsal U21
  Mladi upi na Portugalsko
  Futsal reprezentanca do 21 let se bo v prihodnjih dneh dvakrat pomerila s Portugalsko. Selektor Mile Simeunovič je reprezentanco zbral v Mariboru, tekmi v torek in sredo.
 • 30.01.2023 | Futsal U21
  Dvakrat s Portugalci
  V prvem vikendu februarja bo priprave opravila nova generacija selekcije U21, ki jo vodi selektor Mile Simeunovič. V februarju pa reprezentanco do 21 let čakata tudi dve kvalitetni tekmi – Slovenija zahvaljujoč dobrim in pristnim odnosom odhaja na gostovanje na Portugalsko, kjer se bo 21.2. in 22.2. pomerila s Portugalci.
 • 17.12.2022 | Futsal U21
  Po dobri igri pošle moči
  Futsal reprezentanca do 21 let je s tesnim porazom proti Franciji (4:3) končala mednarodni turnir v Franciji. Vse skupaj je bilo dovolj za končno 4. mesto,. 3. so bili Francozi, 2. Slovaki, 1. pa Argentinci.
 • 17.12.2022 | Futsal U21
  V najboljši tekmi poraz proti velesili
  V finale napreduje Argentina, ki se bo pomerila s Slovaško, ki je bila po kazenskih strelih s 3:2 boljša od Francije. Slovenijo v soboto ob 17.30 čaka tekma proti domačinu.
 • 16.12.2022 | Futsal U21
  V polfinalu proti Argentini
  Slovenija U21 je z reprezentancami z drugih kontinentov že igrala – tako se je merila z ZDA, Kitajsko in tudi z državami iz Južne Amerike, odkoder prihaja Argentina. Leta 2008 je s 0:7 klonila proti Braziliji, istega leta pa je premagala s 5:3 Urugvaj.
 • 14.12.2022 | Futsal U21
  Proti Argentini jubilejna 90. tekma
  Futsal reprezentanca do 21 let je danes odpotovala v Francijo, kjer se bo v petek in soboto merila na močnem turnirju. Uvodoma jo v petek v polfinalu čakajo Argentinci, drugi polfinalni par tvorita Francija in Slovaška.
 • 01.12.2022 | Futsal U21
  Znan seznam za turnir v Franciji
  Čez dobra dva tedna futsal reprezentanco do 21 let v Franciji čaka zahteven mednarodni turnir, kjer bodo poleg domačina in Slovenije igrali še Argentina in Slovaška.
 • 30.11.2022 | Futsal U21
  Sladke skrbi, ker imajo igralci vidne vloge
  Minuli vikend je futsal reprezentanca do 21 let trenirala v Laškem, v 2. polovici decembra pa jo čaka močan turnir v Franciji.

DELI NA