28.03.2023 | U19
Mladinci morali prinzati premoč Nemcem

Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.

ELITNI KROG KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO U19 2023 - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U19 - NEMČIJA U19 0:3 (0:2)

Kraj: Bremen (Nemčija)
Strelci: Tresoldi (26'), Ullrich (37' - 11m), Diehl (68')
Rumeni kartoni: Lorber (46'); Rothe (14'), Diehl (62') 
Rdeči kartoni: /
Slovenija U19: Štubljar - Milić (od 70' Ristić), Trdin, Klašnja ©, Kamenšek Pahič, Ilenič (od 78' Turudija) - Lorber, Selan (od 59' Krupić), Ivanšek (od 59' Kasalo)- Marsetič, Čuber Potočnik (od 59' Černe). Selektor: Anton Žlogar.
Italija U19: Backhaus - Rothe, Gechter (od 78' Quarshie), Collins, Morgalla - Kemlein, Tohumcu (od 78' Sanne) - Ullrich, Damar (od 45' Diehl), Baur (od 67' Bunk) - Tresoldi (od 86' Topp). Selektor: Guido Streichsbier.

Slovenska reprezentanca do 19 let se je na zadnjem srečanju v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 19 let pomerila z gostiteljico turnirja Nemčijo. Za napredovanje so varovanci Antona Žlogarja potrebovali zmago in temu primerno tudi začeli srečanje. Kljub napadalnemu začetku pa so v prvi zadeli domačini. V 26. minuti je za Nemčijo zadetek dosegel napadalec Tresoldi. V 36. minuti srečanja je sodnik Nemčiji dosodil najstrožjo kazen. V kazenskem prostoru je bil pregrob Ilenič in Nemci so v 37. minuti z uspešno izvedeno enajstmetrovko svoje vodstvo povišali na 0:2. Tokrat je bil strelec Ullrich. V drugem delu je selektor Žlogar opravil nekaj menjav in poskušal tekmo obrniti svoji ekipi v prid. Kljub novim poskusom Slovenije pa so v drugem delu znova zadeli Nemci, ko je bil v 68. minuti natančen rezervist Diehl. Srečanje se je končalo z zmago Nemčije 0:3

Turnir zapuščamo z dvingnjenimi glavami. Fantom sem po tekmi čestital, saj so odigrali odličen turnir. V izredno težki skupini smo namreč do zadnjega kroga ostali v igri za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Zadnjo tekmo proti Nemčiji smo dobro začeli in bili v prvih dvajsetih minutah enakovreden tekmec. Priigrali smo si tudi priložnost, ki je žal nismo izkoristili in za tem je nasprotnik dosegel prvi zadetek. To je nas nas vplivalo precej negativno, saj smo pred tekmo vedeli, da za preboj na evropsko prvenstvo potrebujemo zmago z dvema zadetkoma razlike. Poznala se nam je tudi utrujenost s prvih dveh tekem, saj smo v razmku sedmih dni odigrali tri izredno naporne obračune. Kljub temu je bila to za nas izvrstna izkušnja, fantje so pokazali, da so del kvalitetne generacije in tudi vzdušje, ki je vladalo v ekipi je bilo izjemno. Še enkrat bi želel vsem fantom čestitati za prikazano igri, saj so turnir odigrali zelo dostojno,” je po zaključku elitnega kroga dejal selektor izbrane vrste do 19 let Anton Žlogar.

Po zaključenem elitnem krogu kvalifikacij se slovenska izbrana vrsta do 19 let iz Nemčije poslavlja z dvema remijema in enim porazom.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA