03.04.2024 | WU19
Mladinke pred kamerami proti Španiji

V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.

Tekme Slovenije bodo na ogled v neposrednem prenosu na nzs.si.


Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024:

3.4.
Španija – Slovenija (12.00) (spletni prenos na Nzs.si)
Grčija – Danska (12.00)

6.4.
Danska – Slovenija (12.00) (spletni prenos na Nzs.si)
Španija – Grčija (12.00)

9.4.
Slovenija – Grčija (12.00) (spletni prenos na Nzs.si)
Danska – Španija (12.00)

Brez zbranosti ne bo šlo

„Nasprotnice v Ligi A so močnejše ekipe kot v Ligi B. V Ligi A igrajo nogometašice, ki so boljše taktično podkovane in iz večjih klubov. Tudi zato se v Ligi A igra boljši, hitrejši in napadalnejši nogomet, zato bodo tekme težje,“ pove kapetanka Ula Omerzu, ki se zaveda, da bo treba na tekmah proti Španiji, Danski in Grčiji pokazati pravo trdnost v fazi obrambe, poskrbeti za hitro tranizicijo in zbranost v zaključkih akcij.

Lani napredovale

Dekliška mladinska reprezentanca je leto 2023 končala kot članica elitne reprezentančne Lige A,Mladinke so si Ligo A priigrale na jesenskem domačem kvalifikacijskem turnirju Lige B, kjer so v Čatežu ob Savi po vrsti porazile Moldavijo, Azerbajdžan in Kosovo ter se s tremi prepričljivimi zmagami vrnile med elito. Reprezentanco vodi selektorica Tina Kelenberger, ki je pri mladinkah nadomestila Petro Mikeln.

Slovenija WU19:
Viktoria Bittendorfer (SK Rapid AVT), Tinkara Testen (SCU Torrense POR), Tija Šoštarič Karič (DNŠ Mura), Lea Dolinar (DNŠ Mura), Živa Rakovec (DNŠ Mura), Noelle Vilčnik (DNŠ Mura), Neža Hrga (DNŠ Mura), Vita Dodič (ND Primorje), Nadin Ferk (NK Gažon), Katjuša Kern (ŽNK Ljubljana), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Ljubljana), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Lori Škulj (ŽNK Cerklje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maja Madon (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maša Osojnik (ŽNK Olimpija Ljubljana), Jona Javorič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje).

Slovenija WU19 dosedaj še ni zaigrala na evropskem prvenstvu.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.06.2024 | WU19
  Mladinke v lovu na Ligo A tudi proti Hrvaški
  Slovenija bo kvalifikacije začela v Ligi B, žreb ji je namenil skupino B4, v njej pa poleg Slovenije še Hrvaška, Luksemburg in Malta.
 • 09.04.2024 | WU19
  Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
  Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
 • 09.04.2024 | WU19
  Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
  Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
 • 06.04.2024 | WU19
  Dobro kljubovale Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
 • 06.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 03.04.2024 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
 • 01.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
  Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 22.03.2024 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
  Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 23.02.2024 | WU19
  Z igro in goli do zmage v Dekanih
  Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.

DELI NA