07.12.2023 | Prva liga Telemach
Mura do zmage proti Rogaški

Mura - Rogaška 3:1 (1:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Kondić, Kordež, Gabrovec.
* Strelci: 0:1 Gradišar (8.), 1:1 Shabanhaxhaj (15.), 2:1 Jovićević (54.), 3:1 Maroša (80.).
* Mura: Mihelak, Sadriu, Cottrell, Morris, Maruško, Tripi, Ščernjavič (od 73. Turudija), Trontelj, Brkić (od 46. Maroša), Jovićević (od 73. Kurtović), Shabanhaxhaj (od 73. Domjan).
* Rogaška: Vodišek, Pirtovšek (od 76. Satchwell), Mihalić, Rantuša Lampreht, Thalisson (od 84. Braut), Čuić, Benedičič (od 84. Kantužer), Majcenić, Korošec, Gradišar (od 88. Marcius), Kregar (od 46. Andrejašič).
* Rumeni kartoni: Ščernjavič; Mihalić, Korošec, Čuić.
* Rdeči karton: Mihalić (45.).

Izbranci Vladimirja Vermezovića so se po enem mesecu le veselili nove zmage, ki je bila hkrati šele druga na domačem terenu v tej sezoni. Za Sobočane se je tekma slabo začela, a jim je nato uspelo pripraviti preobrat, tudi ob dejstvu, da so cel drugi polčas igrali z igralcem več. Mura ostaja sedma, a se je šestouvrščenim Domžalam približala na točko. Rogaška pa po 12. porazu ostaja zadnja, le po 1. in 10. krogu je bila predzadnja.

Slatinčani so povedli v osmi minuti. Po kotu z leve strani je Petar Čuić žogo z glavo podaljšal na drugo vratnico, tam pa se je znašel Nejc Gradišar in iz bližine vpisal svoj peti gol sezone. Sobočani pa so hitro odgovorili, v 15. minuti je po lepi akciji, s katero so domači izigrali gostujočo obrambo, iz bližine zadel Dardan Shabanhaxhaj, za katerega je bil to sedmi gol sezone in je drugi na lestvici strelcev.

V 20. minuti je imel Shabanhaxhaj novo lepo priložnost, ko je žogo poskusil poslati čez Roka Vodiška, a je slednji dobro posredoval. Ta je žogo ujel tudi po "škarjicah" Filippa Tripija. V 24. minuti je sodnik Božo Kondić sprva pokazal na belo točko za Muro, ko je domnevno Thalissona žoga zadela v roko, a je po ogledu posnetka svojo odločitev preklical.

Shabanhaxhaj pa je spet nevarno meril v 30. minuti, a je žoga končala v kotu. Rogaška, ki je imela še eno obetavno akcijo prek Gradišarja, je ob koncu prvega polčasa ostala z igralcem manj na igrišču, saj je drugi rumeni karton dobil Emanuel Mihalić.

Slatinčane je tako v drugem polčasu čakalo težko delo, že v prvem so bili pri žogi zgolj tretjino časa. Sprva so celo izpeljali še eno nevarno akcijo, so pa v 54. minuti Sobočani prišli do vodstva, ko je po Shabanhaxhajevi podaji z desne strani z glavo zadel Nikola Jovićević, sicer podajalec prvi prvem zadetku.

Prav Jovićević je v 59. minuti še enkrat streljal z glavo, a takrat Vodišek ni imela težkega dela. Pozneje je bilo dogajanje mirnejše, v 80. minuti pa je v vse gostejši megli domača zasedba povečala prednost, ko je Amadej Maroša po podaji Žana Trontlja z desne strani zadel ob drugi vratnici za končnih 3:1.

Mura bo v 19. krogu v nedeljo gostila Domžale, Rogaška pa bo gostovala pri Bravu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Rogaška
    Mura bo niz brez zmage poskušala prekiniti na tekmi z zadnjo Rogaško. Kako se bo razpletel spopad črno-belih?

DELI NA