Mura evropsko sezono sklenila s porazom

Mura je skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige zaklučila s porazom v nizozemskem Arnhemu. Vitesse je prvi polčas dobil s tremi goli prednosti, častni zadetek Sobočanov pa je v končnici dvoboja dosegel Amadej Maroša.

UEFA EVROPSKA KONFERENČNA LIGA - ŠESTI KROG

VITESSE - MURA 3:1 (3:0)

Stadion GerleDome, brez gledalcev, sodniki: Glova, Bednar in Polacek (vsi Slovaška).
Strelci: 1:0 Buitink (3.), 2:0 Openda (35.), 3:0 Huisman (40.), 3:1 Maroša (81.).
Rumeni kartoni: Doekhi, Bero; Kous, Kozar, K. Cipot, Karničnik.
Rdeči karton: /.
Vitesse: Houwen, Rasmussen, Bazoer (od 66. Oroz), Doekhi, Wittek, Bero, Tronstad, Huisman (od 60. Gboho), Dasa, Buitink (od 60. Frederiksen), Openda.
Mura: Zalokar, Karamarko, Maruško, Karničnik, Šturm (od 46. Maroša), Kozar (od 63. Ouro), Lorbek, Kous, Pucko (od 83. Ščernjavič), Horvat (od 73. Bobičanec), Mulahusejnović (od 46. K. Cipot).

Sobočani so svoje prvo sodelovanje v skupinskem delu katerega izmed evropskih tekmovanj končali z zmago, zelo sladko proti Tottenhamu, in petimi porazi. Zadnjega so danes doživeli na Nizozemskem, še drugič v sezoni jih je ukanil Vitesse, nekdanji klub Tima Matavža in Daliborja Stevanovića. Mura je ob petih doseženih in 14 prejetih golih pristala na repu skupine, a v blagajno z evropskimi nastopi vseeno spravila več kot tri milijone evrov.

Vitesse pa je z desetimi točkami na drugem mestu, a ga od poti v nadaljevanje tekmovanja loči še razplet dvoboja Tottenhama in zmagovalca skupine Rennesa, ki so ga preložili zaradi številnih okužb s covidom-19 v taboru angleške zasedbe.

Sobočani, ki so zaradi zdravstvenih težav pogrešali Matka Obradovića in Jana Gorenca, so se že v tretji minuti znašli v zaostanku, ko je Marko Zalokar sprva obranil strel Liosa Opende, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil Thomas Buitink.

Nizozemci so bili še naprej podjetnejši, a so tudi črno-beli opozorili nase po strelih Tomija Horvata in predvsem Nardina Mulahusejnovića v 21. minuti, ko je iz ugodnega položaja malce z desne strani žogo poslal mimo nasprotne vratnice.

V 35. minuti pa so domači podvojili prednost, Openda je sam stekel proti vratom in na koncu matiral Zalokarja. Tako kot pri prvih dveh zadetkih so bili tudi pri tretjem, v 40. minuti, gosti preveč nepazljivi, v osrčju kazenskega prostora je do strela prišel Daan Huisman, tako kot prvi prvem golu je bil podajalec Openda.

V uvodu drugega polčasa je Mura ob visokem zaostanku zaigrala odločneje, toda v 57. minuti se je moral izkazati Zalokar, potem ko je v kazenskem prostoru streljal Maximilian Wittek. V 62. minuti so se Sobočani na kratko veselili prvega gola, toda Amadej Maroša je bil v prepovedanem položaju.

Na drugi strani je bilo vroče pred Murinimi vrati, žoga je med drugim zadela vratnico. Vitesse je v teh trenutkih spet prihajal do obetavnih akcij, v 73. minuti pa se je pri Muri po dolgi odsotnosti po poškodbi na igrišče vrnil Luka Bobičanec. A po tem so prvi imeli lepo priložnost spet Nizozemci, strel Wittka pa je spet ustavil Zalokar.

V 81. minuti pa so se gosti vendarle veselili zadetka, tega je dosegel Maroša, ki je s preigravanjem lepo prišel do strela na vrhu kazenskega prostora. Nik Lorbek je kmalu zatem iz bližine streljal po podaji Bobičanca, izkazal pa se je domači vratar. Zatem je v kazenskem prostoru padel še Maroša, a je sodniška piščalka ostala nema, izid pa se ni več spremenil

"V prvem polčasu smo bili slabi. Bili smo preveč zadržani, nismo imeli idej. Prvi zadetek nas je res malo potolkel, ampak smo bili precej oddaljeni od svoje prave ravni. V drugem polčasu smo se dogovorili, da ne smemo igrati tako zadržano, da se ne smemo sramovati svoje kakovosti, pridobili pa smo tudi z menjavami. Po koncu bi bil najbolj zadovoljen, če bi napredovali iz skupine, ampak za prvič so bili nastopi v tem tekmovanju dokaj solidni," je po tekmi dejal Ante Šimundža.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage v drugem polčasu
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).

DELI NA