29.04.2024 | Prva liga Telemach
Mura ob koncu tekme strla Aluminij

Mura - Aluminij 3:1 (1:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: M. Jug, Žunič, Vojska.
* Strelci: 1:0 Kurtović (17.), 1:1 Martić (77.), 2:1 Maroša (84.), 3:1 Kasalo (90+3.).
* Mura: Mihelak, Cipot, Pucko (od 88. Sadriu), Proleta, Maruško, Antolin (od 46. Turudija), Kurtović (od 60. Kiziridis), Trontelj (od 69. Kasalo), Nuhanović, Maroša, Čakš (od 88. Jovićević).
* Aluminij: L. Jovanović, Kosi (od 63. Baskera), Koblar, Martić, Schaubach, Jagić, Brkljača (od 60. Pečnik), Jovan, S. Jovanović, Kljun (od 60. Susso), Krapuhin (od 60. Matić).
* Rumeni kartoni: Pucko, Maruško, Jovićević; Koblar, Martić.
* Rdeča kartona: Martić (90+1.), S. Jovanović (90+5.).

Sobočani so v domači Fazaneriji prišli do zmage proti Aluminiju, s katero so si tudi matematično zagotovili obstanek v ligi, hkrati pa napredovali na šesto mesto lestvice.

Na drugi strani je Aluminij potreboval točke v boju za obstanek, a je ob dokaj anemični igri predvsem v prvem polčasu ostal praznih rok. S 27 točkami (28 jih imajo predzadnje Radomlje) ostaja na zadnjem mestu na lestvici, ki neposredno vodi v drugo ligo. Do konca sezone ga čakajo še domač obračun z Bravom, gostovanje pri Rogaški in domača tekma z Domžalami.

Po previdnih prvih 15 minutah so Sobočani povedli v 17. minuti, ko je Almin Kurtović zadel iz bližine. Mura je bila tudi sicer nekoliko konkretnejša, medtem ko Kidričani niso ogrozili Klemna Mihelaka.

V 31. minuti je Robert Čakš stekel proti gostujočim vratom, pred golovo črto pa je posredoval Luka Koblar, napadalec Mure pa je novo priložnost zapravil ob koncu prvega polčasa, ko je s 14 metrov žogo poslal čez gol.

V drugem delu so spet bili prvi nevarni črno-beli, Luka Turudija je z 20 metrov žogo poslal čez gol. Aluminij pa še naprej ni bil nevaren, nakar je Robert Pevnik opravil tri menjave.

V 68. minuti so vendarle tudi gosti sprožili strel v okvir vrat, vendar je bil na mestu Mihelak, tako kot tudi po strelu Tina Matića malce zatem.

Kidričani so bili v teh trenutkih aktivnejši, iskali izenačenje in ga dobili v 77. minuti, ko je po podaji Bambe Sussa z desne strani zadel Tin Martić.

Toda Mura je hitro odgovorila, v 84. minuti je do žoge v kazenskem prostoru prišel Amadej Maroša in jo s slabih desetih metrov poslal pod prečko za 2:1.

Ob koncu tekme je najprej Martić dobil rdeči karton, številčno prednost pa je v 93. minuti izkoristil Niko Kasalo, ko je z roba kazenskega prostora poskrbel za končnih 3:1.

Zatem je pri gostih rdeči karton dobil še Sandro Jovanović, kar pa ni več vplivalo na razplet tekme.

Mura bo v 34. krogu v nedeljo gostovala pri Olimpiji, Aluminij pa bo dan prej gostil Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Aluminij
    Triintrideseti krog Prve lige Telemach bo sklenjen s ponedeljkovo tekmo v Fazaneriji. Mura, ki je ostala brez pokalnega finala, se bo na domačem igrišču pomerila z Aluminijem.

DELI NA