Mura s petardo v drugi krog kvalifikacij

Fazanerija slavi preboj Mure v drugi krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov. Sobočani so v povratnem spopadu s Shkëndijo zabili pet zadetkov in slavili zasluženo zmago. Dvakrat je zadel Mihael Klepač, mrežo gostov so zatresli še Luka Bobičanec, Nino Kouter in Žiga Kous.

KVALIFIKACIJE UEFA LIGE PRVAKOV - POVRATNA TEKMA PRVEGA KROGA

MURA - SHKËNDIJA 5:0 (2:0)

Mestni stadion Fazanerija, 3000 gledalcev. Sodniki: Birsan, Avram, Marica (vsi Romunija).
Strelci: Bobičanec (25.), Kouter (45., 87.), Klepač (54.), Kous (64.).
Rumeni kartoni: Kozar, Krivak.
Rdeči karton: Krivak (42.).
Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Karničnik (68. Karamarko), Kous, Kouter (68. Kozar), Horvat, Šturm (81. Pucko), Bobičanec (77. Maroša), Klepač, K. Cipot (68. Mandić). Trener: Ante Šimundža.
Shkëndija: Zahov, Pavić, Bejtulai, Alimi, Ibraimi (59. Hebaj), Igor (46. Nafiu), Doriev (69. Elezi), Murati, Zejnullai (46. Neziri), Krivak, Qaka. Trener: Ernest Gjoka.

 

Mura je v domači in kar lepo polni Fazaneriji pokazala boljšo igro kot na prvi tekmi, kjer bi lahko tudi domači iztržili kaj več od minimalnega poraza. Tokrat pa so Sobočani že v prvem polčasu praktično odločili potnika v 2. kvalifikacijski krog lige prvakov.

Ta bo 20./21. ter 27./28. julija, tekmec Sobočanov pa bo boljši iz dvoboja med bolgarskim prvakom Ludogorcem in beloruskim Šahtjorjem Soligorskom. Povratna tekma se je začela ob 21.30, na prvi tekmi pa je bolgarski predstavnik zmagal z 1:0.

Škendijo po porazu čaka nastop v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige, njen tekmec pa bo Riga.

Mura je tekmo začela preudarno, hkrati pa je hitro pokazala odločnost v (pol)protinapadih, iz katerih je prišla do kar nekaj priložnosti, a bila v začetku precej nenatančna.

V šesti minuti je Kai Cipot iztržil le kot, v 20. je isti igralec s štirih metrov streljal čez gol, v osmi je Luka Bobičanec prešibko streljal z 20 metrov, isti igralec pa je pet minut pozneje grdo zgrešil še s povsem odprtim strelom s 14 metrov.

Dotlej so tudi Makedonci nanizali nekaj nevarnih akcij, sprva so jih Sobočani pravočasno blokirali, v 15. in 16. minuti pa je najprej Ljupče Doriev le za malo zgrešil s strelom z leve strani, nato pa je strel Armenda Alimija ustavil Matko Obradović.

V 25. minuti pa veselje za črno-bele. Bobičanec se je odločil za strel z roba kazenskega prostora malce z leve strani, žoga pa se je po močnem strelu od nasprotne vratnice odbila za hrbet Kostadina Zahova.

Ob dodatnem prostoru, ki so ga z napadalnejšo igro puščali gosti, so imeli domači še nekaj polpriložnosti, že v drugi minuti sodniškega dodatka pa so podvojili prednost, potem ko je z leve strani iz bližine zadel Nino Kouter, potem ko je žoga zadela tako prečko kot vratnico.

Takrat pa so imeli izbranci Anteja Šimundže že igralca več na igrišču, saj je bil v 42. minuti po dveh rumenih kartonih izključen Jan Krivak.

Številčno prednost so po odločnem začetku drugega polčasa domači znova unovčili v 54. minuti, ko je v osrčju kazenskega prostora do žoge prišel Mihael Klepač in nato z nizkim strelom ugnal Zahova.

Manj natančen je bil Bobičanec v 61. minuti, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal čez gol, v 63. minuti so domači znova nevarno streljali, a brez uspeha, je bil pa v 64. uspešnejši Žiga Kous, ko je zadel s strelom s približno desetih metrov.

V 67. minuti je Cipot meril malce premalo natančno, sedem minut pozneje je Staniša Mandić s strelom z glavo zadel vratnico, ob povsem nemočnih gostih pa je sledilo še nekaj akcij črno-belih, v 87. minuti pa je Klepač dosegel še svoj drugi gol na tekmi, ko je v prazno mrežo poslal žogo z desne strani, potem ko je Zahov žogo izbil prav do njega.

"Zaslužili smo si napredovanje. Na prvi tekmi smo bili enakovredni, na drugi pa ves čas prevladovali. Na prvi tekmi še nismo bili pravi, pred našimi navijači pa smo pokazali, kaj znamo. Če bomo tako nadaljevali, ne bo težav," je za Sportklub po tekmi povedal Bobičanec.

 

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Petkov spored sklepa spopad domžalske in soboške ekipe, ki ju na sredini lestvice ločita le dve točki. Komu bo pripadel?
  • 23.03.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v zaostali tekmi 22. kroga Prve lige Telemach premagali Muro z 2:1 (1:0).

DELI NA