23.09.2021 | Prva liga Telemach
Mura s točko iz Sežane

CB24 Tabor Sežana - Mura 1:1 (1:1)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Perić, Gabrovec, Skok.
* Strelca: 1:0 Krivičić (4.), 1:1 Maroša (7.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški (od 52. Urh), Nemanič, Ristić (od 66. Guerrico), Mihaljević (od 66. Mavretić), Doukoure Grobry, Krivičić, Bongongui (od 61. Kosi), Stančič, Kouao (od 62. Kljun).
* Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Lorbek, Horvat, Pucko, Kous, Lotrič (od 75. Kozar), Škoflek (od 62. Mulahusejnović), Maroša (od 84. K. Cipot).
* Rumeni kartoni: Bongongui, Doukoure Grobry; Maruško, Horvat.
* Rdeči karton: /.

Potem ko so Sežanci, ki so bili pred tem krogom pod vodstvom Dušana Kosića še stoodstotni, v uvodu sezone v Murski Soboti premagali državnega prvaka s 3:0, je bil danes dvoboj ekip bolj ali manj enakovreden in se zasluženo končal z delitvijo točk.

Mura, ki je pred tem dobila štiri od zadnjih petih tekem, je bila predvsem v drugem polčasu premalo konkretna za kaj več. Ekipi tako vsaj za zdaj ostajata na četrtem in petem mestu.

Čeprav je Mura odločno začela tekmo, pa je domača zasedba povedla v četrti minuti. Marko Krivičić je z leve strani poslal bolj podajo proti Rodrigueju Bongonguiju, a ta do žoge ni prišel, je pa dovolj zmedel Matka Obradovića, da ta ni vedel, ali naj posreduje ali ne. Žoga se je nato mimo njega skotalila v mrežo za 1:0.

Črno-beli so izenačili že v sedmi minuti, po dokaj nenevarni podaji v kazenski prostor je Jan Koprivec žogo izpustil, Amadej Maroša pa je spretno prišel do nje in jo poslal v mrežo. Pozneje se je dogajanje na zelenici umirilo, ekipi sta strnili vrsti in preprečevali nevarne akcije na eni in drugi strani.

Kmalu po začetku drugega polčasa, v 48. minuti, je Dominik Mihaljević nevarno meril z 18 metrov, Obradović pa je z lepo "parado" preprečil veselje Kraševcev. V 70. minuti so domači spet prišli do lepe priložnosti, toda strel Tila Mavretića je Obradović tudi ukrotil.

V 80. minuti je relativno anemijo v Sežani prekinil še Dino Stančič, ki je po podaji z desne strani poskusil z glavo iz bližine in tudi ob Obradovićevem posredovanju oplazil prečko.

Mura, ki je bila sicer na trenutke boljša v polju, ni bila konkretna, tako da se je dvoboj končal brez zmagovalca.

Tabor bo v 11. krogu v ponedeljek gostoval v Celju, Mura pa bo dan prej gostila Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Mura
    Tabor je pred dnevi vzel mero Kidričanom in dočakal prvo domačo zmago po aprilu, v četrtek pa na Kras prihaja Mura. Sobočani so se v prvem krogu pošteno opekli s Sežanci, kdo bo boljši v desetem krogu?

DELI NA