27.09.2023 | Prva liga Telemach
Mura v Domžalah podaljšala niz zmag na gostovanjih

Domžale - Mura 0:2 (0:1)

* Športni park, sodniki: M. Jug, Vidali, T. Jug.
* Strelca: 0:1 Shabanhaxhaj (44.), 0:2 Maruško (70.).
* Domžale: Tratnik, Mutavčić (od 16. Brecl), Hodžić, Fazlić, Bobarić (od 54. Đapo), Markuš, Repas (od 54. Pišek), Šturm, Krstovski, Topalović (od 85. Tolić), Kolobarić (od 54. Stuparević).
* Mura: Mihelak, Kous, Proleta, Dobrovoljc, Jurišić, Maruško (od 79. Brkić), Kurtović, Trontelj, Kasalo (od 46. Tripi), Maroša (od 90+2. Petković), Shabanhaxhaj.
* Rumeni kartoni: Krstovski, Fazlić; Maruško.
* Rdeči karton: /.

Čeprav so v domžalskem taboru po zmagi v prejšnjem krogu proti Aluminiju dejali, da so pridobili samozavest, pa so jim jo Prekmurci bržčas spet malce potlačili. Mura je v Domžalah še enkrat več pokazala, da je v izjemni formi na gostovanjih, saj je dobila še četrto zaporedno tekmo v gosteh v sezoni.

Črno-bela zasedba je vsaj začasno skočila na peto mesto pred Maribor, Domžale, ki so prejele vsaj en gol na 18. zaporedni tekmi, pa ostajajo sedme.

Uvod tekme ni ponudil razburljivega dogajanja, na žalost domačih pa je že v 16. minuti moral igro zaradi poškodbe zapustiti Mirko Mutavčić, tako da ga je zamenjal Amadej Brecl.

Prvi nevarnejši strel na tekmi je malce pozneje sprožil mladi domači igralec Luka Topalović, ki je močno meril z 18 metrov, vendar žogo poslal malo čez gol, v 25. minuti pa je Danijel Šturm poskusil z leve strani, Klemen Mihelak pa je bil na mestu.

Sledilo je obdobje brez nevarnosti, posebej Sobočani niso kazali posebne želje po napadu, vendar so v 44. minuti povedli, potem ko je po levi strani v kazenski prostor prodrl Dardan Shabanhaxhaj in na koncu z diagonalnim strelom premagal Gašperja Tratnika.

Strelec prvega gola bi lahko še obogatil svojo strelsko statistiko, vendar je v 48. minuti zgrešil cilj, čeprav je bil praktično iz oči v oči s Tratnikom.

Zato pa je v 70. minuti Matic Maruško podvojil prednost Mure, Shabanhaxhaj mu je žogo oddal na 18 metrov, od tam pa je Maruško dobro streljal in matiral Tratnika za 2:0.

Domžale so nato iskale pot iz brezna, vendar so prišle le do nekaj bolj ali manj mlačnih poskusov, prave konkretnosti v napadu pa je manjkalo tudi po zaslugi čvrste Murine obrambe.

Domžale bodo v 11. krogu v soboto gostovale pri Bravu, Mura pa bo gostila Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Dušan Kosić je po preobratu v dvoboju z Aluminijem dočakal prvo zmago na klopi Domžal, Mura pa je še tretjič zapored slavila na gostovanju. Kdo bo pozitivno serijo podaljšal ob Kamniški Bistrici?

DELI NA